Inlägg från: nostalgi |Visa alla inlägg
  • nostalgi

    Laktosfri kost? Innehåller detta laktos?

    Du kan kanske tänka på att om det tx st "spår av" mjölk/ laktos, då skall det inte ha' någon betydelse.

  • nostalgi

    Har alltid undrat över varför somliga (jättemånga) barn får födoämnes allergier! Det är nog mycket mer ¤3¤5&++?=¤# i maten än vi nånsinn vill veta.......

    Ekologiskt borde vara billigare!

  • nostalgi

    När mina pluttar var små bode vi på landet, och odlade allt själv, så långt det gick. Julegrisen köpte vi av bonden brevid. Godis och saft/ sylt, mussli m.m tillvekade vi själva. Aldrig några allergier där inte. När vi flyttade till stan sen, började eländet.

    Nu får jag proritera det ekologiska för dotterns skull, och dra in på annat. Men samtidigt;- Ju större efterfrågan blir, ju billigare lär det ju att bli.

    Vi brukar ta' och "storhandla" på gårdsbutiker, när det finns säsong, något omständigt, men det känns bra, även om man får lägga ner en del tid på det.

  • nostalgi
    tjenixen skrev 2010-02-19 13:21:40 följande:
    milda culinesse är det laktosfritt eller är jag blind när jag läser innehållet?
    Det är gjort på växtoljor. Så Japp, använder det alltid. Carlshamn har ett utmärkt smörgåsmagarin, och det finn många produkter som ju både är laktosfria, och tom. helt mjölkfria.
  • nostalgi

    Min dotter är vegan, så därför köps det ju väldigt mycket produker som är mjölkfria. I stället är de baserat på soja, havre eler ris. Det finns en uppsjö.

    Vill också tillägga att det kanske inte är alla som vet vad "spår av mjölk" innebär? Det menas somregel att produkten som innehåller "spår av", är tillverkat på en fabrik där man också gör produkter som innehåller tx. mjölk, eller vad det nu kan vara. Och för att vara på den 100% säkra sidan har man satt en övre gräns på
    <0,5% av varan.

Svar på tråden Laktosfri kost? Innehåller detta laktos?