Inlägg från: micksaan |Visa alla inlägg
  • micksaan

    Förstföderskor i Umeå april/maj/juni 2010

    Kanske jag hoppar in här också och säger hej även fast jag hänger i andra umeåtråden också. :) Ska ha mitt och sambons första barn beräknad till 13 april. Vi bor ute i Umedalen. Och NathalieF känner jag ju igen, kul med ett känt ansikte iaf.

  • micksaan

    Lena (mysan83), 26 år, berghem, BF 28 juni
    Hanna (chula), 28 år, Västerslätt,. BF 25 april
    Hanna (HannaVirrpanna), 23 år, Haga, BF 13 Maj
    Sarah (Junimamma28), 28år, Grubbe, BF 13 Juni
    Mireille (Lingling11), 24år, Carlshem, BF 9 Maj
    Nathalie(NathalieF),24år, Holmsund, BF 18 maj
    Mikaela (sunshined), 21 år, Umedalen, BF 13 april

    Vi var på förlossningsbesök i slutet på januari om jag inte minns fel, och jag har bf 13 april. Beror väl på vilken hälsocentral man går med och sen är ju grupperna blandade med så många olika par med olika beräknade datum, därför det blir skillnader.

  • micksaan

    Är det bara jag som kände att förlossningen verkade liten och trång? Hade trott det skulle vara större på något sätt.

    Har börjat samla på mig enormt mycket vätska nu märker jag. Snart ser jag inte mina fotknölar, jippi!

  • micksaan

    Vi har tagit en gravidförsäkring hos Folksam då vi har övriga försäkringar där också. Tog den som man betalade för, 1050:- tror jag det var.

    Barnvagn. Vi har beställt och hämtat hem vår vagn. Blev en Emmaljunga Duo Edge. Är också van vid att det ska vara vagn med 4 hjul, rejält med plats för barnet vilket det finns i vår vagn. Dock kanske den kan vara lite klumpig för i/urlyft ur bil, men tror den delen går att bortse ifrån.

  • micksaan

    Vi är också ganska ensamma om att ha barn. Dessutom inte allt för många vänner här då vi är nyinflyttade i somras så vore som kul att ha andra att träffa nu under mammaledigheten.

    Vi fick förresten vår lilla tjej förra torsdagen, blev en liten Saga.

  • micksaan

    Jag kände också oro och nästan ångest från början inför att få bli ensam kvar med bebisen på BB. Men när vi väl hamnade där så kändes det ändå okej. Så det behöver inte vara lika farligt som man föreställt sig före. Men klart vi helst hade vilja mysa hela familjen tillsammans dom första nätterna. Det som jag kände var lite jobbigt var ju att dela rum. Känns som att man måste vara så tyst och försiktig, nästan så att man ville springa ut i korridoren så fort ens bebis skrek för att inte störa den andra mamman. (delade rum med två olika kvinnor, dom avlöste varandra, men båda hade sin bebis ute hos personalen under natten då dom hade så ont och fick ta sömntabletter för att kunna vila lite)

  • micksaan

    Annars var det helt okej att stanna på BB tyckte jag. Hade innan tänkt mig bara en natt, kunde inte tänka mig fler, men det blev 2 nätter för oss vilket inte alls var galet. Kände inte att jag lärde mig något nytt, men då sög Saga också bra direkt från början. Annars kan jag tänka mig det kan vara skönt att få hjälp att hitta rätt teknik osv. Dom ville som verkligen se så allt gick bra till, vilket kändes skönt. Då slipper man åka hem och så kan barnet inte suga rätt.

Svar på tråden Förstföderskor i Umeå april/maj/juni 2010