Inlägg från: Shaun the sheep |Visa alla inlägg
  • Shaun the sheep

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    Hejsan!

    Har läst större delen av tråden och känner mig så peppad. Nu ska det bli ordning hör hemma! Det första på listan blir en tur till ieka för att köpa såna här http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30157711 till våra garderober. Fast svart då

    Sen ska rensas och fixas, trasiga leksaker ska slängas, golvet ska skuras, kläder ska skänkas.

    Är ts kvar i tråden? För det skulle vara snällt om du eller någon annan tipsare kanske kan skriva rent alla bästa tipsen? Så att det blir i ett inläggliksom!


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep

    Nyfiken gul:

    Jag har läst tråden, och jag älskar dina tips! Det du sa om att vissa inte vet hur man städar, det är precis så det är för mig! Min pappa var ensamstående under hela min barndom, och större delen av tiden fanns inga släktingar som avlastning. Han jobbade långa dagar, så när han väl kom hem var det mat och sen läggags i stort sett. Mitt rum har ALLTID varit ett bombnedslag. Men nu mår jag dåligt av att leva i oordning, så jag sätter igång redan i helgen. Börjar med barnens rum, och lite grann med köket, utrensning av hyllorna där det ligger papper som ingen ens vet varför man sparat på.

    Ska läsa tråden igen och skriva en liten lista på det jag tycker är extra viktigt att komma ihåg. Bara att skriva ut och sätta på kylen sen!


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep

    Jag gillar också den här tråden jättemycket. Idag ska tvättas, tvättas, tvättas! Har mer tvätt än ni kan tänka er, mest sånt som är barnens som de vuxit ur, eller sånt som ska tvättas i låga temperaturer. Det är så drygt, känns som sånt slöseri att bara tvätta två-tre plagg, bara för att de ska tvättas i typ 30 grader...


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep

    Hörni, jag kom på ett tipds idag! JAG av alla människor! Men det var när jag rensade en garderob för några månader sen. Det är den enda i hela lägenheten som har hyllor, och där fanns allt utom sånt som skulle vara där.
    Jag rev ut allt på golvet och gjorde genast en släng-hög. Men innan jag gjorde en spara-hög tänkte jag "Om jag sparar den här, var ska jag i så fall förvara den?"

    Förstår ni? Att man ska tänka på förvaring innan man sparar. Har man ingenstans att göra av den får man hitta förvaringsplats först. Det tycker jag var ganska smart av en slarver som jag


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep
    sommarblomma1 skrev 2010-03-25 09:09:58 följande:
    Nej och har man haft det på sig så finns det kvalster iplaggen och det vill man inte ha in i garderoben bland nytvättade kläder!Vi har en ståendes rund hallförvaring. En sådan klassisk man hänger jackor och hattar på (kommer inte på vad de kallas) i sovrummet där vi hänger kläder vi ska använda fler gånger.
    Kvalster finns väl i allt, på allt, överallt, jämt? :S
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep
    vaxdockan skrev 2010-04-04 17:04:14 följande:
    Vilken underbar tråd!!!
    Jag älskar den också!

    Jag har fortfarande lite problem med allt, men det är nog mest för att förvaringsproblemet kvarstår. Men imorgon ska jag ägna hela dagen åt STÄD. Resna ur köksskåpen, dammsuga, och organisera barnens rum
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep
    Bluemint skrev 2010-04-07 23:45:31 följande:
    Har suttit ett bra tag nu och plöjt igenom hela tråden. Blev på stört tvungen att lägga in de rena lakanen på sin plats (en av få saker i mitt hem som faktiskt har en plats) och plocka undan de nytvättade strumporna som varit torra i en vecka ungefär. Jag älskar att skriva listor på saker jag vill ha, måste göra och fixa och trixa  osv. Är dessvärre fullkomligt hopplös på att verkligen bocka av nåt på mina listor. Gör väl inte saken bättre att min sambo också är en slappis, men nu känner jag mig inspirerad så kanske att jag kan rycka upp mig lite. Tack för massa bra tips!
    Precis likadant här också! Jag gör också massor med listor, men jag har insett vad problemet är; Mina listor är inte realistiska. Jag är ensam med båda barnen till 85 %, och då är det mycket som ska göras, speciellt som storebror inte alls tycker om att städa utan helst bara river fram :/ Men jag har fått bra tips på hur jag ska göra för att åtgärda det, så jag ska försöka sätta igång
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep

    Fast nu glömde jag ju att jag hade en fråga också

    Ett problem jag har som verkligen är fruktansvärt irriterande,
    är att det luktar så himla konstigt här hemma!
    Och jag förstår inte vad det är, det luktar ungefär som potatisskal som lämnats i vasken över natten. Men det luktar så JÄMT trots att vi går ut med soporna direkt när en påse blivit full. Jag försöker vädra så ofta som möjligt, men under vintern har det varit svårt då vår lägenhet är ökänt kall, eller inte bara vår såklart utan alla i området. Men nu när luften börjar bli varmare kan man såklart lufta lite mer.

    Men är det någon som vet vad mer man kan göra? Jag har funderat på att köpa elektronisk doftfräschare från Yankee Candle, men jag skulle ändå vilja ha litetips och idéer innan jag köper dyra saker


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Shaun the sheep

    Hej på er alla! Jag har ett jättestort problem som jag inte vad hur jag ska tackla.
    Jag börjar med att säga att jag försöker skura golvet en gång per vecka, ibland blir det dock varannan vecka.

    Alldeles nyss skulle jag ta bort en fläck i köket, jag tog lite skurmedel på en fuktig tvättsvamp och började gnugga. Och vad händer då? {#lang_emotions_surprised} Helt plötsligt ser jag mitt golvs egentliga färg... Kolla på bilden, jag mår nästan dåligt! HUR kan golvet vara så smutsigt när jag skurar så ofta? Hur gör jag rent allt? Jag kan ju itne sitta med en vanlig tvättsvamp och koncentrerat skurmedel, då får jag ju hålla på tills i augusti!

    Usch, nu känns det så väldigt ofräscht så jag vet inte vad jag ska göra... Vill inte ens gå in dit

    Snälla hjälp mig! Har ni nåt tips?

    http://www.familjeliv.se/hem/dollheart/galleri.php?cur_album=Standard#
    Hoppas länken funkar, annars så finns den i mitt galleri... Den är väldigt liten, men ni ser nog ändå! Hoppas på svar!


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...