Inlägg från: Kimona |Visa alla inlägg
  • Kimona

    Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...

    Det första vi gjorde var att sätta upp på brevinkastet att vi inte vill ha reklam. De erbjudanden vi vill åt kan vi kolla på nätet.

    Diskar direkt efter kaffet (efter sista måltiden) och torkar av spis och bänkar

    Bokar ny tvättid innan vi lämnar tvättstugan.

    Sköljer alltid ur handfatet efter tandborstning så fastnar inte en massa klegg

    Sätter upp personliga regler, exempelvis "dammsugningen ska vara färdig innan 15.00 för då kommer det TV programmet eller då ska vi göra si och så"

    Vi har ett schema på kylskåpet så man vet vad man ska göra varje dag när man kommer hem. Delar man upp allt på olika dagar blir det inte så mycket.

  • Kimona
    Fiamedbarn skrev 2011-12-31 22:48:23 följande:
    Kim, skulle du kunna ge exempel på vad det står på schemat? Är det fördelat efter person eller efter syssla och hur specifik är du? Förändras schemat ofta? Följer ni alltid schemat?
    Veckodagarna längst till vänster och namnen högst upp och sen har man varsin ruta varje dag. På måndagar exempelvis ska jag laga mat och diska medan han tar kattlådan, slänger soppåsen och vattnar blommorna. På tisdagen tar han disken och jag lagar mat o.s.v beroende på vilka sysslor man har. Förut gick vi ju igenom reklamen och skrev inköpslista men nu kollar vi erbjudanden innan vi tänkt handla.

    Sen delar vi upp storstädningen varje vecka rumsvis. Jag tar kök och badrum och han tar vardagsrum och hall och då ingår allt att göra i de rummen; torka av ytor, dammsuga, våtmoppa, skura, plocka skräp och slänga.

    Vi försöker följa schemat men man får vara flexibel beroende på vilka tider man kommer hem och så
  • Kimona
    Fiamedbarn skrev 2011-12-31 23:00:42 följande:
    Vilka bra tips! Jag hade ordnat ett liknande schema för något år sedan, men skämdes när jag hade några ytligare bekanta över som lade märke till det. Jättedumt, men då slängde jag det. Tyckte det fungerade speciellt bra för min sambo som är en periodare, men gärna gör saker när de liksom finns på agendan. Jag är nog mera allmänt lat
    Ja det funkar bra att veta att man har "bara" det och det idag istället för att tänka på ALLT man måste göra innan veckan är slut :)
Svar på tråden Ge mig dina bästa städtips! Total oordning här hemma...