• Luckiest

    Umeåpluttar födda Juni-Augusti 2008 (Tråd nr 9)

    Här surrar vi som fick barn i Umeåområdet sommaren 2008. Välkommen!
  • Svar på tråden Umeåpluttar födda Juni-Augusti 2008 (Tråd nr 9)
  • Tjingelingan

    ÅÅÅ vad störigt när jag just skrivit ett inlägg som bara försvann...
    Vad bra att du håller koll på när det är dags för ny tråd Annelie=)

    Jag gillar vinter...jag gillar snö, men visst räcker det väl nu? Det kommer väl inte ens ha tinat till midsommar om det fortsätter i den här takten... Vi har dessutom lite problem med vantar. Selma blir frustrerad när hon inte kan greppa saker som hon vill i sina tumvantar. Vi har tänkt att prova några varmare fingervantar, men jag är rädd att hon ska frysa. Är det någon som har provat några bra fingervantar? Kanske inte ens funkar på dom små händerna...

    Ja oj vad våra små växer så det knakar, även vi fick ge oss ut på en shoppingrunda och inhandla byxor och strumpor här i veckan. På inköpslistan stog också trosor till lilltjoppan, hon har slutat med blöja på dagarna nu, var tog bebisen vägen?

    Till helgen åker vi till Selmas kusiner i Uppsala, blir kul! Hoppas bara att det värsta snökaoset är över, för ni vet hur det är där nere...två snöflingor i kors så är det kört!

  • malex75

    Tjingelingan: Oj, är Selma redan blöjfri på dagen. Stora tjejen. Har inte provat några fingervantar på Isabella. Svårt med vantar överhuvudtaget tycker jag. Isabella blir fort kall om händerna. Själv är jag väl inte helt återställd efter op men det går åt rätt håll .

    Isabella har till och från haft feber, tänkte att det kanske berodde på mässlingsprutan men fick idag höra att det går RS-virus på hennes dagis. Så nu håller jag tummarna att hon bara har en vanlig förkylning.

    Hur går det er andra med förkylda barn. Har det gett med sig än?

  • Kanejl

    Sara: Jo jag går in och läser tråden ibland. Men det har varit så mycket den senaste tiden.

    Efter en jobbig graviditet och en ännu jobbigare förlossning så har Meja nu fått sin lillasyster Lina! Hon föddes 19:21 den 23 februari, var 48cm och vägde 3020 gram. Jag blev igångsatt i vecka 37+2.

    Meja har fått dagisplats på Växthuset på Ålidhem. Vi har även flyttat in till stan igen och bor nu på Tomtebo.

  • Erkki

    Grattis Malin! Skönt att allt är avklarat då kan det bara bli bättre nu

    Sara: Isak avskyr som sagt vantar men de med kortare skaft går av ngn anledning bättre bara man är noga med att få ut tummen så långt som möjligt, vet inte om jag skulle klara att få på han fingervantar fingrarna är ju så små

    Hos oss har det mest varit sjukläger de senaste veckorna men då inte Isak utan jag jag har haft magsjuka två svängar (inte lite hyprokondrisk nu, i lördags blev en kompis magsjuk UNDER en fest som vi var på, igår kräktes ett barn bakom ryggen på mig i matsalen så det bara skvätte åt alla håll). Sen har jag haft en förkylning som VÄGRAR ge sig utan snarare bara blir värre så idag ska jag till läkaren på VC för att kolla upp varför min hosta inte blivit bättre.

    Yiho el något?

  • Humlansbebis

    Jösses, här händer det grejer!

    Duktiga Selma som är blöjfri redan!! Grattis Malin till tillskruttan, nu längtar man inte så lite efter sin egen!!! Skönt att operationen är över, Liselott. Hoppas du mår bättre snart!!

    Mina egna gallstenar har hålit sig lugna sen det där första intensiva anfallet då jag fick dem konstaterade, peppar peppar. Just hade vi avklarat en lång och utdragen inskolning på Måttet när Theodor blev tokförkyld med hög feber och hosta. Han hinner knappt tillfriskna innan vi får ett samtal från placeringsassistenten på kommunen - Theodor har fått plats här i byn från 6 april!!! Högre makter har efter klagomål bestämt att ytterligare 4 eller 5 barn ska få plats här i Ersmark.

    Vi visste knappt om vi skulle skratta eller gråta. Givetvis blev vi glada över att få platsen vi önskat, men NU??? Efter mycket funderande och vägande av för- och nackdelar har vi beslutat oss för att hålla honom hemma under mars månad och försöka pussla med jobbtider för att slippa lämna honom på Måttet. Det känns inte rättvist mot honom att han ska hinna bli trygg med personal, barn och miljöer där för att sen slitas upp på nytt efter bara 5 veckor...

    Hur hade ni gjort? Är det inte för jä-ligt att de som bestämmer i den här kommunen inte kunde ha klämt ur sig den här infon för en månad sen? Stackars barn! T lär ju inte vara den enda... Idag hörde jag av en kvinna i byn att hon fått hintar redan före jul om att en förändring skulle kunna komma under våren och att hon då inte hade rätt att tacka nej till platsen utan att få köa på nytt... det har alltså förekommit spekulationer och diskussioner långt tidigare!!!

    Nä, slut på avreageran från mig. Over and out! Krya på er alla ni som är risiga!

  • Tjingelingan

    Cajsa: Skönt att få förskola närmare men synd att ni fick veta det just när Theo var färdig inskolad:( Man kan verkligen ifrågasätta organisationen...

    Malex: Har Isabellas förkylning gett med sig? Var det RS-viruset? Skönt att du är på tillbaka gång efter op iaf!

    Nu är vi hemma eftetr kusinträff i Uppsala, oj vad roligt dom hade våra små liv!

  • malex75

    Oj vad lugnt det var i tråden. Isabella är nu frisk igen, troligen var det RS-virus. På akuten sa det att de flesta svåra förkylningar nu är just RS-virus. Själv har jag väl hämtat mig ganska bra efter operationen men han blivit smittad av Isabella. Känner mig riktigt dunderförkyld, tänk att barnbaciller är så giftiga .

    Humlansbebis: Vi hade samma problem med Isabella. Men vi lät henne gå kvar på gamla stället och sen så blev det ju jul och nyårsledigheter och så var vi hemma några dagar extra med henne så att övergången skulle bli smidigare. Funkade jättebra. Allt som allt var hon väl hemma 2 veckor om jag minns rätt.

    Erkki: Men vilka sjuksvängar du råkat ut för. Hur mår du nu?? Bättre hoppas jag.

    Fasterlaleh: Grattis så här lite i efterskott till lilla Lina. Tråkigt att höra att både graviditeten och förlossningen var jobbig. Har inbillat mig att förlossning nr 2 ska vara enklare och gå fortare.

    Ser ni förresten "solsidan?" Så himla rolig serie.

    Ha det så bra i solskenet idag.

  • malex75

    Skulle aldrig skrivit att Isabella blivit frisk igen . På natten mot måndag började hon hosta och snora igen  + feber. Längtar till sol och värme så de små får buffra upp med lite D-vitamin och motståndskraft.

Svar på tråden Umeåpluttar födda Juni-Augusti 2008 (Tråd nr 9)