Inlägg från: Indra78 |Visa alla inlägg
  • Indra78

    Decemberbebisar i Uppsala - del 17

    Rapport från ridskolan: Succé! Saga var helnöjd och jag tyckte att det var trevligt. Svårt bara att leda hästen och hålla reda på om Saga släppte yttre tygeln eller tappade stigbyglarna. Hon glömde bort att hålla i båda tyglarna lite titt som tätt. Men det ger väl sig. Vi hade sista passet och fick leda hästarna till stallet sedan och borsta dem samt släppa ut dem i hagen. Toppen att lite skötsel ingår också tycker jag. Och vilken stilig hund det fanns på gården! En schnauser (osäker på stavningen där!) tror jag, som var väldigt snyggt trimmad.

    Dagens andra succé blev en hemstickad Hello Kitty-mössa som mormor hade köpt. Saga åt middag med den på och tänkte seriöst sova med den på huvudet. Jag fick av den med den lilla vita lögnen att mössan kunde bli skrynklig i sängen och det vore ju synd...

    Det var 2000 pers som hade köpt hamburgare på betessläppet i Stabby så då kan ni ju tänka er hur mycket folk det var där. Och blåsigt som tusan. Det gör jag inte om förens barnen är större.

    Saga har fått plats på förskolan i Balingsta! Tjoho, vi har ju inte alltid varit nöjda med vår dagbarnvårdare. Nu får Saga gå på samma avdelning som Kajsa-Lotta.

  • Indra78

    Ute är det som gäller, lite vila inne mitt på dagen bara. Jag börjar förstå varför de tar siesta i varma länder!

    Allt är bara bra med oss. Maken byter panel på husets ena gavel så han är hemma hela veckan och hänger i sin byggställning. Barnen och jag har fullt schema med bvc, kompisar, öppnis och ett besök på mitt jobb. Saga ramlade hos dagmammorna igår så hon ser ut som att hon gått en boxningsmatch...

  • Indra78

    Hur har ni det med era 3.5 åringar?
    Här funderar vi över Sagas flugskräck och hennes fumliga, kladdiga bordsskick. Någon som känner igen sig? Kanske hämnden för att hon inte kladdade som bebis.
    I förrgår gick hon med händerna framför ögonen och illvrålade i 20 min för att hon sett en humla. Ibland får hon vara inne i huset själv för jag vill hålla på i trädgården och där finns det ju flugor... Ska försöka köpa en bok om insekter och se om det hjälper.

  • Indra78

    I dagens unt är det en helsida om min pappa som är urmakare!

    grodiz: Känner precis igen tankarna om att "få klart" och jag ville inte göra det för tidigt pga Sagas förväntningar, "Kommer bebisen idag?"

  • Indra78

    Har ni varit på kalas på nickis någon gång? Saga ska på ett och det är kl 11-13. Är det lunch på kalaset då?

  • Indra78

    Det blir korv m bröd på kalaset. Tydligen kan man välja mellan det och fika när man har kalas där. Jag sitter och ammar R som just sovit i 8 h...

  • Indra78

    fialotta: Han gjorde det inatt igen, sov 8 h! Det gör inte underverk för brösten precis men annars är det tipp-topp!

    grodiz: Jag har noja över tv-tittandet så vi har arbetat bort morgon-tv och är nu nere på 1 h på kvällen. Saga skulle vilja titta jämt tror jag. Ibland blir det Bolibompa mitt på dagen om vi är jättetrötta. Nu under sommarkvällarna blir det ännu mindre tittande vilket är skönt.

  • Indra78

    Saga låg en timme nu ikväll och pratade för sig själv i sängen. Kul att tjuvlyssna på; "Nu får du ta de här sakerna för jag ska amma" och "Nej Linus, du får ingen parfym, det är för prinsessor och du är ingen prinsessa!" och en massa annat surr om elaka grisar och allt mellan himmel och jord!

  • Indra78

    Idag har vi döpt vår Rickard Lars. Han skrek hela tiden... När Saga gick upp för att lägga sig ikväll sa hon "Mina ben bär inte längre". Gullunge. Hon hjälpte prästen att hälla vatten i dopfunten och torkade lillebror på huvudet när han blivit blöt.

Svar på tråden Decemberbebisar i Uppsala - del 17