• FannyN

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Indratvillingmamma skrev 2010-03-19 21:23:55 följande:
    Nu är jag riktigt sur. Jag prenumererade på Allt om handarbete förut men slutade eftersom tidningen var ganska oanvändbar. Jag blev uppringd för ett tag sedan och kvinnan som ringde lovade att tidningen var mycket bättre nu och att dom hade tagit till sig av kritiken. Jag skulle få prova 3 nya nummer för 99 kr. Idag kom det första. Jag blir skitsur. Jag vet inte varför jag för en kort sekund hade inbillat mig att de lagt bort sina mossiga åsikter på den redaktionen. Dom är ju precis likadana ännu.Om man är en lätt överviktig kvinna som har DÖTTRAR kanske man kan ha ut något av tidningen. Annars inte. Tror dom på allvar att pojkmammor inte syr?? Ett exempel: På sid 52-53 har de en tygspis och ett förkläde. Unisex tycker jag. Det tycker inte dom. I texten kan vi läsa "passar till både små och lite större flickor". Eller i Ingelises spalt så står det "småflickorna kommer att älska det praktiska lekköket..." Dom har 11 saker som är angivna till flickor i tidningen och en anorak som står angiven som POJKKLÄDER. Jag ska givetvis skriva till tidningen också, ville bara spy ur mig lite här först.
    Det är verkligen bedrövligt. Jag håller verkligen med dig!
  • FannyN
    yrväder skrev 2010-06-16 23:15:03 följande:
    Jag vet att det var uppe här då hon hade lagt upp det inlägget i bloggen, jag höll på att storkna då jag såg det, hade själv precis köpt det på ohlssons för 39 kr. Det är väl en sak att lägga upp det på tradera där folk kan buda och själv kan välja hur mkt dom vill ge, men att lägga upp det för överpris på bloggen tycker jag är fel.

    Tror hon köpt det på ohlssons, hon har nog angett det när hon bloggat om plagg sydda av det tyget.
    Då är det inte jag som är helt knäpp...jag köpte tyg via en tygblogg jag följer fleece och betalade helt normalt pris men tyckte det var fint. Får hem en fleecefilt tunn och skrynklar verkligen från Rusta för 39 kronor. Jag förstår verkligen att tjejen inte sytt av den för det går inte. Jag blev ledsen på riktigt,tyckte det var elakt gjort. Själv skulle jag inte ha kul för de hundralapparna alls.
  • FannyN

    Vem av er alla tipsade om en klänning i storlek 62 som ni sytt och lagt på Tradera, mönstrad i rött och gult retro med vitt kantband?

    Den är UNDERBAR!!!! Tack! Jag har den på väggen för den är så vacker!

  • FannyN

    Hejsan! Vet ni några bloggar om att sy vuxenkläder? Jag har en gång hamnat på en jättefin efter att någon skrev nåt om en brun velortunika men nu är det som bortblåst...suck!

  • FannyN

    Jag undrar en sak... jag är fjantigt dålig på detta med sömnad än så länge men det tar sig! Nu lyckades jag med konststycket att köra av båda nålarna i ol sist. Jag undrar vad det kan bero på? Den är helt nyservad och gick kanonbra när det bara dundrade till och det fastnade och nålarna flög iväg! Sedan när jag ska byta dem så har jag inga tillbehör för det första och för det andra så vet jag inte hur man gör ändå. Det är två små hål bara in där.
    I boken är det en bild som inte ens påminner om maskinen.
    Det är en huskylock 910.
    Tack snälla om någon vill hjälpa mig!

  • FannyN
    Jalapeno skrev 2010-11-26 20:57:18 följande:
    jo, precis. Det är skruvar rakt fram, ovanför nålarna, inte på sidan som vanliga hushållsmaskiner. Du använder en liten sexkantig mejsel som du fått med
    Jag har inga tillbehör...men det måste väl gå att köpa en ny på husqvarnabutiken?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd