Inlägg från: MammaDeborah |Visa alla inlägg
  • MammaDeborah

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Varför är stolpfickor så svåra när det är så logiskt att tänka ut HUR de ska vara, men så svårt att få till de i praktiken? :-/ Sitter och svär lite här..... En fick klar, dock, en kvar... jippie... och sen blir det ett par likadana till.. Håller på att sy barnens finkläder till det stundande bröllopet.. jippie.. :-/

  • MammaDeborah

    Hallå där :)

    Brukar bara läsa här och aldrig skriva, men nu skulle jag vilja utfärda en efterlysning!
    Jag har fått beställning på en blå molntröja och beställaren vill allra helst ha himmelsblått tyg (singel eller interlock spelar ingen roll) Någon som har en bit att sälja till mig? Jnys är slut i den färgen...
    Vad tycker ni annars, orange mudd till??

  • MammaDeborah
    Preppy skrev 2010-09-10 14:46:10 följande:
    Hej i tråden!
    Jag undrar om det är någon som testat att sy mössor i velour. Är det helt puckat eller går det. Är det något att tänka på? Är det kanske lite mindre stretchigt så man måste passa storleken.
    Lite för och emot är jag tacksam för innan jag klipper!
    Jag sydde en djungelvelourmössa häromdagen och det jag kan säga är att det tyget nästan inte stretchar alls. Vill man inte ha mössan FÖR tjock så kan man ju fodra med till exempel interlock. Men visst går det. Inte lika lång användartid på plyschmössor, men ack så snyggt!! :)
  • MammaDeborah

    Hej!

    Är det någon som kan hjälpa mig lite? Tänkte sy sovpåsar till kommande bebisen i Strömmings Iris Visa (gud så mjukt det är!!). Kommer att utgå från raglanmönster och förmodlligen stl 56 till att börja med. Hur lång ska man göra påsen?? Har aldrig gjort innan, men tänkte att det kan ju inte vara alltför svårt :) Tänkte rita ett mönster med raglanärm. Så ett lagom mått från mitt bak kanske någon har?

  • MammaDeborah
    Ogabinne skrev 2010-09-30 11:40:27 följande:
    Nu har jag inga mått till dig men jag började tänka lite... Kan man inte lägga tex ett par byxor i strl 56 under tröjmönstret och rita en jämn cirkel runt dom för att få till en lagom påse?

    Jag hade nog lagt till lite i påslängden samt satt muddar i ärmarna så den kunde användas länge!

    Förresten, min barndomskompis fick en liten flicka i förgår, så nu måste jag lägga min egen sömnad på hyllan en liten stund och sy ytte pytte kläder. Så kul!
    Jo, jag tänkte det, långa muddar är toppen! Tänkte nog inte göra den rundad nertill utan mer som ett nattlinne fast med dragsko.

    Jag ska mäta så, borde ju bli bra :) Tack! (Ibland funkar verkligen inte hjärnan... speciellt inte som höggravid med bara fem veckor kvar...)
  • MammaDeborah
    Strumpan 78 skrev 2010-09-30 11:55:18 följande:
    Jag som nybörjare hoppar också in med en fråga och hoppas att någon här kan hjälpa mig!
    Jag har precis köpt min första symaskin (yippie) och är så otroligt sugen på att komma igång och sy. Jag skulle vilja prova sy en omlott body. Nu har jag förstått att det kanske inte är det lättaste att börja med, men ändå.

    Vart kan jag köpa mönster till omlottbody?
    Har googlat och hittat att det ska finnas i Ottobre nr 6 2007 men det numret verkar inte finnas att köpa som lösnr längre på hemsidan.
    Skicka ett meddelande till mig så kan jag hjälpa dig med mönster :)
  • MammaDeborah

    Jag köper oxå bibbis vanliga tråd och många har jag 8 av *s*
    Jag tycker att den funkar kanon!

  • MammaDeborah

    Jag försöker få till det perfekta mönstret till ett par babymuddisar i stl 56. Jag tycker att de ofta blir för höga i grenen. Jag vill inte att byxorna sitter i armhålorna även om det ser lite gulligt och puttigt ut. Vad tycker ni är lagom grenlängd fram och bak? Mönstret jag har ritat nu är: 12,5cm fram och 19,5 bak. Det mönstret är hyggligt men känns fortfarande inte hundra.

    Vad tycker ni om stoff och stils muddväv? Är den inte väldigt stum?

  • MammaDeborah
    klara07 skrev 2010-10-15 19:08:52 följande:
    Oj så mkt bekanta tyger det är med i nya nr av Ottobre
    Wow! Vad coolt!!!! :)
  • MammaDeborah
    uppochner skrev 2010-10-15 21:43:42 följande:
    Jag för också över alla mina mönster för att kunna spara dem lättare. Jag använder icas smörgåspapper på rulle annars när jag ritar av mönster.
    Men jag skulle helst vilja ha något superstyvt. Mitt papper är ändå relativt bra men det kunde vara ännu bättre ; ) 
    Har ni testat Non woven mönsterpapp som bland annat Bibbi (www.bibbistextil.se) säljer? Har man börjat med det vill man inget annat ha. Toppen när man vill spara mönster. Är som vlieseline i kvalitén.
  • MammaDeborah

    Var på maxi igår och hoppades komma hem med nya ottobre, men de hade inte fått den än... Har den kommit ut i handeln än eller är det bara prenumeranterna som har fått den?

  • MammaDeborah
    emptythorn skrev 2010-11-01 06:48:11 följande:
    Nån som vet var man kan hitta Döskalletyg i trikå? Sambon har fortfarande inte fått sin utlovade mössa, och han är så jobbig när han gnäller.
    Jofotex har! http://kokalal.blogspot.com/

    Hittar den inte på deras sida, men maila jofotex och fråga. Jag var där i onsdags och då fanns det :)
  • MammaDeborah
    uppochner skrev 2010-11-02 17:53:47 följande:
    Är det någon här som har maskin av märket Brother som kan tycka till lite?
    Jag har en overlock från Brother.
  • MammaDeborah
    plura skrev 2010-11-02 18:42:35 följande:
    Håller med, oftast så syr jag med avvikande färg på mudd eller mörk på ljust plagg. Men ibland vill man ju ha helt matchat och det är trist att de inte finns alla gånger.

    Dottern älskar lila och även om jag tänkt färga en del av hennes rosa och vita kläder, så undrar jag om nån sett lite fina lila tyger?
    Jag tycker att znok kan börja sälja matchande mudd, interlock och velour. Det är ju helt omöjligt att veta på förhand vad som passar!

    Lila tycker jag är svårt att hitta. Var på jofotex förra veckan och hittade en lite varmare lila velour med väldigt välmatchad mudd, men likväl hade jag en del här hemma som hade passat bättre med en kallare lila....
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd