• dazazz

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Hej!

    Här vill jag vara med :) Jag är en tvåbarnsmamma som älskar att sy och pyssla, har en gång i tiden haft drömmar om att utbilda mig inom sömnad men är så här i retrospekt nöjd med att ha ett jobb med schysst lön och ha sömnad som en kul hobby istället. Tyvärr har man ju bara aldrig tillräckligt med tid, det är ju ett faktum i livet :( Vill ni se lite jag gjort så finns det på www.tussi.se så får ni se lite mer vem jag är :)

    Och så har jag ju givetvis en fråga också :) Jag ska sy datorfodral, har gjort det innan men blir aldrig riktigt nöjd med kanterna. Det blir ju en del lager, yttertyg, mellanvadd och innertyg och jag vill gärna sy ihop dem med kantband eller liknande för det blir en snygg kontrast, men det är såååå svårt att få till kantbandet snyggt när man har så tjockt material. Är det någon som har några tips? Det finns en bild på en av mina datorväskor på www.tussi.se/blog/

  • dazazz

    Hej Pejgan! Tack för varningen, jag hoppas att de inte är så hårda, bloggen är ju ingen säljblogg och man måste väl kunna visa en bild för att be om hjälp? Jag använder bara FL via mobilen och där kan man såvitt jag vet inte lägga in några bilder..?

  • dazazz

    sådär! nu har jag plockat bort länken till min inaktiva shop från min blog, så nu kan ingen ha något att klaga på :D

    upptäckte däremot att något konstigt hände med slutet av mitt inlägg, det verkar ha trillat bort! så här kommer frågan igen, den här gången komplett :)

    "Och så har jag ju givetvis en fråga också :) Jag ska sy datorfodral, har gjort det innan men blir aldrig riktigt nöjd med kanterna. Det blir ju en del lager, yttertyg, mellanvadd och innertyg och jag vill gärna sy ihop dem med kantband eller liknande för det blir en snygg kontrast, men det är såååå svårt att få till kantbandet snyggt när man har så tjockt material. Är det någon som har några tips? Det finns en bild på en av mina datorväskor på www.tussi.se/blog/ så blir det lite lättare att förstå hur jag menar. är det någon som har några tips?"
     

  • dazazz

    Madebyinferno, det har jag också funderat på och i så fall använda snygga band som dekoration. Eller så får jag helt enkelt öva, öva, öööövaaaa... Det borde väl ändå gå att få till kantband...

  • dazazz

    fridoli, vilka häftiga trosor du gjort! är mönstret bra? funderar på att köpa både det och ett kalsongmönster i så fall... vad kul med ett ställe som specialiserat sig på underkläder av alla plagg :)

  • dazazz

    Prutt att jag inte visste det innan om tidningarna. Har beställt tre nummer och höll på att baxna när det stod att det var tre veckors leveranstid men då var de ju redan beställda och betalda, så jag har helt enkelt hållit tummarna för att de bara tog till lite väl för att vara på säkra sidan, men då är det bara att fortsätta vänta då :(

  • dazazz

    Ogabinne, vad tråkigt. Jag har ju inte varit med från början men det är ju alltid svårt att få ihop många viljor och vara spindeln i nätet. Jag tror att alla gör sig så stora föreställningar men i slutändan så ÄR det ju så att inte alla gillar samma saker... Håll modet uppe och fokusera mer på de positiva kommentarerna än de negativa!

    Frida, du som sytt trosan, har du någon uppfattning om hur mycket vikresår man kan behöva till ett par trosor? Eller någon annan, för all del :)

  • dazazz

    Tinni, om mudden bygger så att ringningen blir mindre än innan du sytt dit mudden behöver du ju kompensera för det på mönstret så ringningen inte blir för stor, eftersom kantbandet inte bygger något. Beroende på hur stor ringningen är kan du behöva göra någon öppning, om mudden är bredare blir ju ringningen mer elastisk än med bara kantband. Var det begripligt? Jag har inte riiiiktigt vaknat än ;)

  • dazazz

    Frida: Ja, det ska jag testa först! Jag är ju lite snål... ehhm... EKONOMISK ;) och det har jag ju redan hemma :)

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd