• plura

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    m o e skrev 2010-06-16 15:29:01 följande:
    plura:
    Bibbi säljer i alla fall vita jerseryknappar, men bara i 10-pack så det blir väldigt dyrt. Dessutom finns det plastknappar till Prymtången hos henne i några olika färger också, inte heller så billiga.

    Jag har tänkt sy några tygbindor till mig själv också. Har sytt en tygblöja i PUL(pollyuretanlaminerat tyg) och med bambuvelour på insidan. Jag tänkte försöka använda "slattarna" (det är inte ens värda namnet "stuv" för de är så små) till bindor. Har funderat på att sy med vingar och sätta i tryckknappar att fästa med under trosan. Men jag har inte kommit längre än till tanken med det ännu.
    Ok tack, vet att jag sett PUL tyg i nån webshop och även bambuvelour, fast var det nån finsk sida tro? -tja det kan ju bli en anledning att få beställa nåt mer därifrån då
    Hoppas på att jag kan slippa bindor ett tag till (lilleman är 5mån) men det kan ju kanske vara läge att provsy ett par stycken, i "fel" tyg -bara för att få till en bra modell.   
  • plura

    Nä nu är det väl dags att prova på en singoalla antar jag. Vissa syr 5 på en kväll ( ) och jag har inte ens provat på denna ädla form.
    Jag har inget mönster så det blir att prova sig fram -så hur mycket extra måste man ta till i halsen för att det ska bli fint. Kan säga att strl jag tänkt sy blir ungerfär 98
    Eller ska jag skaffa mig ett mönster och i så fall vilket?
     

  • plura
    Akleja skrev 2010-06-16 16:08:36 följande:
    Jag har ett gäng som jag har sytt. Nu har de inte behövts på ett tag då jag är gravid i v.35 men jag använde inget annat under i alla fall ett års tid och kommer att återgå till de när mensen återvänder. Jag tycker de är kanonbra. Jag sydde i fuskmocka närmast kroppen, några lager frotté (gamla handdukar) som kärna och ytters PUL. De har vingar med tryckknapp.
    Beställde tyger från babyheaven då. Fuskmockan tror jag tyvärr inte att de har kvar längre. Den var kanon. Men det går ju att använda tex flanell eller bambuvelour mm.
    Sen vet jag att många beställer från myllymuksut.fi också. 
    Vad kul att höra att du gillar dem. Tänkte att jag kanske var knäpp där ett tag -som övervägde tygbindor. Med mens varannan månad (sorry för infon) så bidrar jag kanske bara måttligt till sopberget och inte blir jag ruinerad av Always heller.
    Visste väl att det var en finsk sida jag tittat på -att de har mer fint gör ju inte saken sämre  
  • plura
    Jalapeno skrev 2010-06-17 22:34:32 följande:

    "sydde klart", inte sydde. Jag ska beställa Welinders bok på bibblan för alla singoallor från den verkar få så fint fall
    Åh är det den gamla boken (tror inte om man kan få tag på den på "mitt" bibliotek) eller finns det även i den från 2007 på danska (adlibris)
    Har tittat på den sista men skulle gärna vilja bläddra lite innan jag vågar slå till.
    Lycka till på marknaden, här är det hantverksmarknad i september och nej jag ska inte sälja nåt -däremot så brukar jag handla  
  • plura
    yrväder skrev 2010-06-18 10:32:59 följande:
    Ja, fast ändå, på nåt vis känns det som att vi är en grupp människor som hjälper varandra, och även om man kanske inte hjälper exakt samma människa som man fick hjälp av så kanske man hjälper nån annan. Jag har köpt åt nån och visst jag fått en slant för besväret, men inte mer än vad tyget kostat, och det var en som köpte och skickade åt mig med, och jag gav en slant extra jag med.  Som du säger är tradera schysstare om man vill tjäna sig en slant.
    Håller med dig -man vill väl hjälpa varandra. Vill man tjäna pengar är verkligen Tradera ett bättre alternativ. 
    Nu har ju inte jag nån blogg, så jag är ju anonym. Skulle få köpa 5 mönster (med prislappar på 3 och 5 kr på) för 300 kronor från en tjej (med blogg) -Jag avstod, då blir det tom billigare på Tradera då.

    Nu har jag kollat bibliotekskatalogen för HELA länet och nej Welinders bok finns inte att uppbringa här i mittersta Sverige *suck*
    Nån som har nya boken och kan jämföra de båda.
    Vill klicka på köp-knappen, men har handlat lite för mycket så jag vill inte "köpa grisen i säcken".

    Puffar för frågan om färgade tryckknappar som passar Prymtången?
     
  • plura
    tinni78 skrev 2010-06-18 16:23:32 följande:
    Jag var på biblioteket idag och beställde Welinders bok på fjärrlån.
    Ja så kan man ju göra.
    Ska kolla det i morgon -fast det lär väl vara evighetslång väntan där med. 
  • plura
    Jalapeno skrev 2010-06-19 09:26:40 följande:
    jag satt just med en kopp kaffe och läste en intervju i tidningen med arrangören av marknaden jag ska vara med på imorgon. Jag var en av hennes två favoriter! Av 40 hantverkare. Så himla roligt!! Det där med blogganonymitet är nog kört vid det här laget. 
    Åh shit va kul. 
    Nu vill jag ju också gå på marknad

     
  • plura
    Ullerull skrev 2010-06-19 17:07:32 följande:
    gu va kul! Skulle va kul att gå på den marknaden :o)

    Jag fick ett mail igår och blev tillfrågad om jag ville vara med i en tidning som kommer en gång i veckan till alla hushåll i kommunen, som känd profil (?) hmmm....

    För ett år sedan var vi med i lokaltidningen med vårat hus i "hus och hem" och för 2 månader sedan var jag med ang syendet på modesidorna.....och jag som hade tänkt vara anonym!
    Hit känns det mest som om "rent hus" eller nåt dylikt skulle vilja göra ett repotage
    *Gah* Jag blir galen på alla saker -hur mycket prylar kan 7 personen egentligen ha! 
  • plura
    Kaja skrev 2010-06-19 18:09:11 följande:
    Jag har lagt ner syendet idag, till förmån för virkning för att kunna titta på bröllopet (och gärna höra lite också... det brötar så med symaskinen i soffan.,..)

    Håller på med en sådanhär. Fast i babyrosa. Det är 91 rutor och en bra dag så kanske jag hinner 3-4 stycken...

    www.garntjanst.se/stickat-virkat/design-garnk...
    Jättefin -just att det är tidskrävande gör att jag drar mig för virkning och då blir man ju tyvärr varken bättre och snabbare på det heller.
    Jisses vilken aha upplevelse jag fick när jag kikade in "hos" dig -Jag vill också spela Resan, minns (fast att jag hade glömt) att jag älskade det spelet. 
  • plura
    Jalapeno skrev 2010-06-22 20:23:47 följande:
    gillar ni att läsa 7 fakta om folk? jag har hittills smitit undan men nu funderar jag på att faktsikt svara, frågan är mest om det är intressant för andra eller om det bara är jag som är så perverst nyfiken att jag alltid läser dom där uppräkningarna
    Nej jag läser dem med -och jag är inte ens i bloggsvängen -Är dessutom sjukt nyfiken på hur många barn och hur gamla folk är

    ak:
    Brisling

    Tinni:
    Tur att det bara var nålarna, visst är det trist när det bara läggs ner.

    Kaja:
    Tack för tuten -Underbara!
    Synd bara att jag inte lyckats få tag på "råvaror" till dem.
    Får väl ta mig tid nån kväll att leta runt.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd