• Fiffa5

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    ASL skrev 2011-02-23 15:47:46 följande:
    Hej på er!

    Får man hoppa in här?
    Fick en symaskin på min födelsedag i helgen då den jag hade sen innan knappt klarar en kort liten raksöm utan att trassla till sig längre, så nu har jag äntligen kunnat börja testa lite smått. Dock inte med några mönster eller så men det kommer det med :)

    Första jag försökte mig på var kuddfodral (hade fått hjälp med gardinerna innan).

     


     


    Idag sydde jag muddbyxor och ett linne till min dotter. Har dock inte kunnat testa det på henne eftersom hon inte är hemma från dagmamman än, så det är lite nervöst om de ska passa?!

     


     


    Eftersom jag är ny på det här så vet jag inte vart jag ska hitta mönster eller hur man vet vad för mönster man ska köpa... Men så roligt som det här är så vill jag ju testa allt!! :)


    Och här verkar det ju finnas proffshjälp att få :)


     


    Hej och välkommen hit!

    Vad mycket fint du sytt! Hoppas kläderna passade, gissar att dottern blev ganska glad när hon såg allt fint du sytt till henne?
  • Fiffa5
    madebyinferno001 skrev 2011-02-23 20:35:33 följande:
    ojoj, önskelistan och måstelistan växer sig bara längre och längre, särskilt när ena tösen kikade i en bok med mönster på fleecedjur med kläder och ändå sitter jag här...

    en spark i baken efterlyses
    *sparkar* Sätt fart nu!
  • Fiffa5
    ASL skrev 2011-02-25 09:13:42 följande:
    (Hade svarat dig ju men det hade visst inte kommit med... försöker igen)

    Tack!
    Byxorna passade perfekt, och linnet funkade men var lite tightare än jag tänkt. Funkar nog nån gång i sommar dock :) Hon blev väldigt glad!
    Själv har jag lagt en order på mer tyg från stoffochstil så nu går jag och väntar!! Mersmak har jag fått men behöver hitta bra mönster så alla tips till en nybörjare är välkomna!

    Har kikat på din blog och fått massor med inspiration, du är ju hur duktig som helst, har du hållt på länge?
    grynet80 skrev 2011-02-23 20:18:04 följande:
    Det går bra att knyta ihop dem.

    ASL, vilket fint tyg på kläderna.
    Tack, det är somrigt och härligt :)
    Kul att kläderna passade!
    Oj, tack för de fina orden om det jag sytt! Alltid jätteroligt att kunna inspirera andra!! Jag började sy i oktober 2009. Innan dess hade jag inte sytt sen syslöjden i skolan! Men jag fastnade och det blir bara roligare och roligare!!
    Jag tycker Ottobre-tidningarna är bra för där får man många mönster snabbt. Du kan kolla på deras hemsida, där kan man klicka upp varje nummer och få en översikt över alla mönster som är med i en tidning. Sen kan man beställa (t.o.m. äldre nummer) från dem, eller från  neanobelle.se (de brukar skicka lite snabbare!).  Och så kan man ju prenumerera på tidningen m man vill.
  • Fiffa5
    ASL skrev 2011-02-25 10:44:39 följande:
    Jag har i stort sett inte sytt sen syslöjden heller om man bortser från några lama försök med min gamla maskin, men med tanke på resultaten så kan de nog inte räknas... ;)
    Tack för mönstertipsen! Tycker det är så svårt att se hur de kommer se ut bara när man tittar på mönstren...
    Men ska absolut testa något från Ottobre-tidningarna. Vad kostar det att skicka efter ett gamalt nr alt. prenumerera på tidningen? (om du vet alltså)
    Här ser du vad lösnumrena kostar:
     http://www.neanobelle.se/Ottobredesign.html
  • Fiffa5
    Floria skrev 2011-02-25 11:00:23 följande:
    Frida S, såg nu i din blogg att du sytt en precis sådna igelkottsklänning som jag skulle vilja sy till min dotter - har till och med köpt tyget och det ligger hemma. Du skrev att det är ett nattlinnesmönster med vissa ändrngar, hur du lust att berätta lite mer?

    blink blink
    Min dotter vägrar ta på sig den klänningen Hoppas det är ngt övergående!

    Jag har för mig att jag fick ta av den på längden lite och att jag gjorde den bredare nertill. Om du har ngn klänning som sitter bra kan du ju jämföra mönstret mot den och se om du behöver ändra ngt.
  • Fiffa5
    dazazz skrev 2011-02-25 10:56:53 följande:
    Prutt att jag inte visste det innan om tidningarna. Har beställt tre nummer och höll på att baxna när det stod att det var tre veckors leveranstid men då var de ju redan beställda och betalda, så jag har helt enkelt hållit tummarna för att de bara tog till lite väl för att vara på säkra sidan, men då är det bara att fortsätta vänta då :(
    Jag har beställt några nummer från Ottobre och det är inte alltid det har tagit så lång tid. Men ibland har jag fått vänta väldigt länge - Neanobelle brukar alltid skicka snabbt!
  • Fiffa5
    Floria skrev 2011-02-25 10:56:32 följande:
    Jag har sytt en bebisklänning Är lite stolt över att jag lyckades och att resultatet blev helt ok, även om kjolen blev lite kort pga lite sprättande och att jag tyckte det var svårt att få rynket jämt.
    Jag har som längsta stygnlängd 4 på min maskin, verkar som om det är lättare med 6? Vad har ni för längsta stygnlängd?

    Jag kan inte klistra in bilder i tråden, det brukar aldrig funka, men om någon vill se så är det det senaste inlägget i bloggen som länkas till härunder
    Jättefin klänning! På såna små kan det ju vara lite praktiskt att inte klänningen är så lång!
  • Fiffa5
    Ogabinne skrev 2011-02-25 22:15:18 följande:
    Jag ångrade mig! Det gick visst att rösta så många gånger man ville på den omröstningen jag fick tag i. Ska försöka hitta en bättre!
    Var det på FB? 
    Kan ni inte uppdatera här sen för oss som inte har FB? 
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd