Inlägg från: Sara377 |Visa alla inlägg
  • Sara377

    Mammatråden för tvillingar födda i februari/mars/april 2009

    Hej hej! Vi är här!! Förutom att vi är lite sjuka just nu, har ANDRA kräksjukan på väldigt kort tid...

  • Sara377

    Sleeping: Vilken chock för er!!! En sak som slår mig är att allt fler föräldrar får fel besked från läkare/barnmorskor angående om ens tvillingar är enäggs eller tvåäggs... Tycker det är lite knäppt att de faktiskt säger att "de är säkra" på det ena eller det andra när det ända man kan vara säker på är att barnen är tvåäggs om de har olika kön!! Eller hur kände ni? Blev ni irriterade på sjukvården?


    Mina tjejer är inte så fysiska ännu, vilket jag tycker är väldigt skönt! Är inte avundsjuka på er som måste vara oroliga för att de ska klättra upp på saker m.m. Jättesvettigt måste det vara!!! Däremot så bråkar de med varandra KONSTANT... Nyps, klöser, slåss, bits m.m. men bara mot VARANDRA
    GLAD PÅSK på er alla!
  • Sara377

    Just det!!! Jag har också hört det!! Alltså finns det inga säkra svar utan DNA-test helt enkelt! 


    Vilken bra BM som sa sådär... En sån hade jag velat prata med under graviditeten eftersom jag hade en liten tjej och en stor tjej. Men alla sa till mig att jag inte behövde vara orolig eftersom de såg ut som tvåäggstvillingar, trots att de delade moderkaka!?
    Men det är klart att samma "fel" med moderkakan kan uppstå både för enäggs och tvåäggs om de delar moderkaka! Våra tjejer är ju väldigt olika så de var ju tvåäggs, men det kunde vi ju inte veta när de låg i magen!!
    En annan fråga: Jag vet inte vilken vagn jag ska köpa!!! HJÄLP MIG! Vi har haft Emmaljunga twin city cross hela tiden och varit väldigt nöjda med den förutom sista tiden då tjejerna börjat störa varandra allt mer. Nu har vi precis sålt den och vet inte vad vi ska köpa!! Erika blir jättearg om hon sitter framåtvänd... Hon vill fortfarande se mamma hela tiden Någon som känner till en vagn där barnen sitter mot mig med ändå skilda åt så att de inte kommer åt att störa varandra... Jag har kollat på denna:
    Vad tror ni? Den går alltså även att ha två barn sittandes mot sig, fast man inte kan se det på bilderna....
  • Sara377

    Änglaboll: Håller med thessires ang. presenterna... Det är jättebra att ha två babysitters... Eller en tvillingamningskudde (om hon ska amma)...


    Thessires: Jag kan varmt rekommendera Maclarens tvillingsulky! Tyvärr kostar den ju därefter också, men ni kanske kan hitta en beg.?
  • Sara377

    Thessires: Måste nästan säga att den är  det bästa vagnköpet för oss. Vi har haft en Emmaljunga och en Phil and Teds innan. Maclaren använder vi hela tiden. Den ligger i bilen och om vi ska någonstans (tex, sjukhus, hem till vänner, affären, resa) så har vi använt Maclaren, den har många finesser Solskyddet på sufletten är toppen om det är sol ute och man inte smörjt in barnen tex. Jag känner att dessto större barnen blir dessto mer kommer vi använda denna lätta vagn eftersom vagnen blir mindre och mindre aktuell. Men visst, den är SVIN dyr. Vi fick köpa ett skyltex så vi kom undan med 4800 kr... men ändå....

  • Sara377

    Thessires: Det ser ju fantastiskt ut på bilderna!!! Skulle själv vilja besöka Montenegro en dag... 


    Förresten, mina tjejer kommer också få vattkoppor om ca 1 vecka... Jag smittade dem med flit. Kände att det var bättre att de blir sjuka samtidigt än att en i taget får det för då blir ju "hemmaperioden" ännu längre. Dessutom är det bättre att de får vattkoppor när de är små plus att jag är hemma och slipper missa en massa skola/jobb.
    Nu har jag bunkrat upp med kylbalsam, tavigyl och bedövningssalva och hoppas på ett så lindrigt förlopp som möjligt...
    För oss så blir det Grekland-Thessaloniki i sommar Känns ju som en baggis eftersom vi var på La Gomera i december och tränat ... Denna gång ska vi iaf slippa ta med oss 25 kg barnmat för nu äter tjejerna ganska mycket "vanlig mat"... Förresten? Någon som vet hur barnvänlig maten är i Grekland??
  • Sara377

    Tavigyl ska hjälpa säger dem, fast man måste få det utskrivet... Det som är riktigt effektivt är dock Lergigan, det ska jag gå och försöka få utskrivet eftersom Erika redan nu har ganska mycket eksem m.m. Mina vänners barn hade det också mycket jobbigt men Lergigan på kvällen och Tavigyl på morgonen var rena dunderkuren... Kalla bad ska visst vara bra också... 

  • Sara377

    Oj oj oj.... du verkar inte ha det lätt thessires Hoppas att det vänder snart! Om Sanja har det allt för jobbigt tycker jag att ni ska försöka få lite tavigyl utskrivet, speciellt om hon sover dåligt!! 


    Styrkekramar till er!!
  • Sara377

    Hej, inte mycket fart här i tråden på sistone och du har nog rätt Jaz1, det är fullt hus helt enkelt ;) 

    Vi delar faktiskt nästan aldrig på våra tjejer!!! Det har bara inte blivit så, har inte tänkt på det speciellt mycket men man kanske ska göra det lite då och då? J och E är väldigt väldigt olika på alla sätt och vis. Nästan alla vi träffar som inte känner oss tror att de är stor och lillesyster! Jag är fortfarande hemma med J och E eftersom den förskola som vi vill att de ska gå på inte har några platser lediga ännu och vi ska ju dessutom ha två platser...
    Trivs bra med att vara hemma med det är verkligen full rulle, jag sitter inte stilla i mer än 30 sekunder när tjejerna är vakna. De klättrar som tur är inte speciellt mycket men de busar... Rullar ut toapapper, river ur lådor och tar varandras grejjer. De kan vara så himla elaka mot varandra ibland!!! Men ibland pussas och kramas de också!

    Bråkar era andras tvillingar mycket??
     

  • Sara377

    Åh... vi har precis fyndat alla vinterkläder på tradera!! Kom undan med 1200 kr för två overaller från POP och två par Vincent vinterkängor!!! Har inte råd/lust att köpa allt nytt alltså, då blir man ju ruinerad! 

    Mina tjejer stämmer inte in på det här med att tvillingar ska vara senare i talet. De är exakt 19 månader och säger treordsmeningar. "Julia kissa pottan" sa Julia i morse! De kan HUR många ord som helst, riktiga pratkvarnar är de!!!

    Men de har och andra sidan varit jättesena med allt fysiskt.... Längtar och fasar för när de ska börja dagis... Antagligen behövligt men också en ny situation för hela familjen! 
     

Svar på tråden Mammatråden för tvillingar födda i februari/mars/april 2009