Inlägg från: Ocean WoW |Visa alla inlägg
  • Ocean WoW

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Jag är i vecka 14 med beräknad förlossning den 13: sept. (Andra barnet)

    Fick svar förra veckan på en odling och den var negativ (eller väldigt låga halter). So far so good. Nästa test är inte förrens efter vecka 20 någon gång. Jag har känt av en UVI men det var nog en vanlig för den gick bort efter 1 L transbärsjuice (detta var innan min odling).

    Har haft några sammandragningar redan men det har slutat och jag har bara "stretch" känslor från livmodern nu.

    Idag gjorde jag ett MKP (kom precis hem). Ångrar mig så otroligt mycket och är livrädd att jag ska få missfall nu. Så kommer ligga på sofflocket och läsa resten av dagen. Det är andra gången jag gjort ett sånthär prov och jag fattar inte att jag utsatte mig själv för det igen. Känns värre än min förra förlossning. Dels pågrund av att man väljer att utsätta sig själv för det (du kan ju lixom inte ångra dig och be någon annan att föda ditt barn) och dels för att smärtan är så extremt psykisk. Uch jag kan verkligen beskriva varje millimeter känsla när det sticker in nålen och hur magmusklerna försöker dra sig samman men det är något i vägen. Sedan känslan av att de krafsar i mina inälvor... FVP var faktiskt mindre läskigt just pågrund av det där krafsandet.

    Sorry hamnade lite OT där. Märks det att jag är uppstressad?

    En GBS fråga: Är det någon som har frågat om att "behandla" sin partner? Jag menar eftersom det är rätt troligt att det kan överföras via sex.

    Jag är väldigt mycket emot att använda penecillin i onödan, men inte när det gäller små bebisar som kan dö.

    Hur ska jag klara av 7 månader till utan sex?

  • Ocean WoW

    Ni som läcker fostervatten hur diagnostiserades det? Upptäcktes det vid UL eller märkte ni själva.

    Minns ganska tydligt hur "vattniga" flytningarna var i slutet av förra graviditeten och vet att det är helt normalt, men hur vet man då skillnaden (för ibland rinner det ju till som om man har ett helt badkar i musen)?

  • Ocean WoW

    Ok, så lukten borde ge en ledtråd då. På mig rinner det alltid till när jag legat ner (även om jag inte hostat) men jag tycker inte det luktar något. Är helt säker på att det inte är urinläckage.

    Tyckte bara det är så konstigt att dessa flytningar börjat nu, jag är bara i vecka 15 och fick inte dessa förrens sista månaden vid förra graviditeten.

  • Ocean WoW

    Det låter ju nästan som det är på g. Speciellt om det var slemproppen som kom ut. Tappen kanske har mjuknat då?

    Kolla med BM du kanske kan få något så att tappen inte öppnar sig?

  • Ocean WoW

    Jag har hängt upp mig på det här med läckande fostervatten. {#lang_emotions_undecided}

    När det är konstaterat, vad gör man åt saken? Hur tidigt kan det börja läcka?

  • Ocean WoW

    Hej, Jag är sådan som gräver i gammalt för att hitta info (jag VET att jag läst saker men minns aldrig vart, men tycker ändå att källor är väldigt viktigt). Jag hittade en tråd från 2007 där vi som hade GBS då samlades här på FL www.familjeliv.se/Forum-2-143/m18636352.html Detta var innan soc.styr.rek. hade blivit publicerade. Kanske någon som känner igen sig?

    Om någon annan vill gräva i det gamla eller bara tidsfördriv. {#lang_emotions_smile} Tror därmeot att ganska mycket info i den gamla tråden inte gäller längre, det finns nyare rön och nya riktlinjer. Däremot är det väldigt intressant att läsa om så många som har erfarenhet av GBS i den gamla tråden.  

  • Ocean WoW
    gummzan83 skrev 2010-04-04 12:15:52 följande:
    Hejsan...Jag är gravid i v.31+1 idag och väntar tvillingar..Har haft GBS i 2 omgångar och lämnat en ny odlig igår, då jag är säker på att jag har de igen....Men de är så att jag ligger innen nu för att jag är öppen 2cm och dom kommer att stoppa de så länge som möjligt..Men jag är så orolig för va som kan hända med barnen osv..Snälla kan ni ge tips på va jag ska tänka på osv.. finns de risk för smitta när jag är öppen 2 el måste vattnet gå..?Här får man inte direkt nå svar, bara att jag får dropp 2h innan och att de inte är något att tänka på!!Men min första förlossning var så snabb på 3h från första känningen!!
    Hej,

    Du behöver inte vara så orolig för GBS-smitta så länge fosterhinnorna är intakta. Faran är mycket större när vattnet väl har gått. Droppet mot GBS fungerar jättebra, om det inte hinner ges är en snabb förlossning bra då tiden då barnen kan utsättas för smitta är liten. Dessutom kommer de övervaka dina barn när de väl ligger på BB i 2 - 3 dygn, så om du inte hunnit få droppet så vet de att du är bärare och att dina barn ligger i riskzonen.

    Konstigt att de inte vill svara på dina frågor. Var bor du? Vilken MVC och vilken förlossning har du?
  • Ocean WoW
    karinALICEsonny skrev 2010-04-16 09:59:52 följande:
    ...
    vad är egentligen symptomen på GBS? för det enda besväret jag hade var mina flytningar. ska höra med min BM om att få göra en ny odling om 1 vecka då, tack för infon. Jag har ju BF om drygt 2 veckor. Men om den nya odlingen inte visar någon GBS är allt frid o fröjd för att föda då eller?Kram
    Symptomen brukar för de flesta bara vara UVI. Men några har även sammandragningar och vattenläckage. 

    Du bör verkligen se till att ta en till odling innan BF. Även om odlingen visar sig vara "negativ" (ej spårbar) så kommer du få dropp vid förlossningen.
  • Ocean WoW

    Jessika82 - Jag hade GBS förra graviditeten. Min BM och jag la upp en plan vid inskrivningen denna gång. Så fort jag känner av en UVI eller minsta lilla annat knasigt så ska jag lämna ett morgonuringprov till henne för odling. Om jag inte känner av något så ska jag lämna prov fyra gånger denna graviditet. En gång vid inskrivning, vecka 22, vecka 32 och sista någon gång efter vecka 38. Självklart kommer det vara fler provtagningar om jag visar på mätbara halter av GBS i samband med att jag kommer få penicillin för att kontrollera att det gått bort. Jag kommer få dropp vid förlossningen även om jag inte visar på mätbara halter någon gång under denna graviditet.

    Hittils har jag inte haft mätbara halter. {#lang_emotions_sunny}

    Har du samma BM på MVC denna gång som förra? Om du har det skulle jag byta BUMS. Hon låter livsfarlig!
    - Förstod jag dig rätt att det inte upptäcktes att du hade GBS förrens vid förlossningen fast du hade frågat din BM?

    Jag skulle tipsa dig att få en "provplan" som jag har och sedan att de lovar att köra extra odlingar om så fort du har känningar. Du skulle nog behöva något fler kontroller än jag har eftersom det verkar som om du blivit mycket mer påverkad än jag blev när jag hade GBS. Kanske en koll i månaden + extra så fort du har någon känning.

    Vad har du för känningar nu?

Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*