Inlägg från: Bubbis10 |Visa alla inlägg
  • Bubbis10

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Hoppar in i denna tråden ang GBS, är gravid i V 29 å har fått veta att jag har liite GBS bakterier i urinet, hon sa att det va så lite attd et inte behövde behandlas, typ 1000 per Ml,vilket inte säjer mig ett smack.

    Men dom vill inte behandla en sådan liten mängd, nu e jag orolig att det ska tillta..suck, får vänta tills den 3dje juni då jag ska till min Bm.
    men bör inte jag behandlas ändå, för enl henne så gör man inte det på så liten mängd, men att man gör det vid förlossningen ist.

    Nu sitter jag här å e orolig....

  • Bubbis10
    Kickans mamma skrev 2010-05-28 11:45:31 följande:
    pregga så har vi gjort för mig har gått bra alla 3 ggr. be o få lämna ett nytt om ett par veckor om du är orolig
    Tusen tack, du har just gjort min helg :){#lang_emotions_flower}
    Stina85 skrev 2010-05-28 13:41:07 följande:
    De brukar behandla GBS om det visar på mer än 10 000/mlDe kommer att ta en kontrollodling kring v 33-34. Och sen får alla som på nått sätt visat på att ha haft GBS antibiotika under förlossningen.
    ååh tack, som jag oroat mig, men då va ju inte ca 1000 så mkt ändå :)
  • Bubbis10
    L E A skrev 2010-05-28 16:50:10 följande:
    Det bahanslas inte så länge man inte har känningar så som uvi eller liknande. Får du känningar på uvi eller att du misstänker vattenavgång så ska du in o bli undersökt. Jag hade också väldigt lite gbs men så fort mängden steg så fick jag uvi. Urinträngningar samt svårt att kissa. När det var som värst kissade jag blod
    Oj, men jag har inga känningar, kissar inte oftare å det varken svider eller tränger.
    vad det gäller vattenavgång så har jag kollat detta i förigår på altenatalenheten, å inget sånt. sen sa dom idag när jag ringde att det inte alls behöver öka utan kan försvinna helt.
  • Bubbis10

    kickans mamma å stina85

    tack för er uppmuntran, inlägg som era får en genast att må bättre :)

  • Bubbis10
    L E A skrev 2010-05-28 23:29:00 följande:
    Gbs kommer o går, på mig har tre odlingar visat negativt. Det som är varit bra för mig är att så fort halterna stigit har jag fått känningar och då kunnat söka hjälp o få ab utskrivet. Man ska lyssna på kroppen o komma ihåg att det oftast är den oupptäckta gbsen som är farlig. När man en gång fått veta att man har det så är man bra på att tolka känningarna och söka hjälp. Det är för den som inte vet om att den har gbs som den kan ställa till det. Sen ska man komma ihåg att en gång gbs alltid gbs men att det ibland kan ligga vilande och inte ge utslag på odling.
    du skriver en gng GBS alltid GBS, vilket inte alls stämmer om jag ska gå på det som jag läst eller min Bm sa, utan att alla kvinnor bär på det ja, men det bryter inte ut på alla utan på ca 30% av alla gravida å än mindre på dom som inte e gravida.
    Givetvis så ska jag be å få kontroller på detta men några känningar har jag inte, blev paff när dom sa det, men jag hade strax under 1000 per Ml å det sa dom typ va obefintligt å att nästa prov lika gärna kunde visa 0. men det återstår å se, sen om det skulle öka så får jag ju lita på att dom ger ab, men som ngn ovan sa-har fått 3 barn å haft GBS utan problem. så jag får ju lita på det.
  • Bubbis10
    L E A skrev 2010-05-31 00:13:22 följande:
    Men på dom som det bryter ut hos finns det alltid där. Det kommer o går, okar o minskar i antal och ibland helt borta men det finns där. Så har jag fått det förklarat. Sen får inte alla besvär av det hela, det beror på hur känslig man är samt på halten gbs. För mig har det räckt med 3000 för att jag skulle få uvi känningar!
    Ok, mja det e nog väldigt olika då. jag har inte en enda känning på det så jag blev helt ställd, jag ringde min Bm i fre å pratade med dom ang detta å dom vill helst inte bahndla det under 10.000 per Ml. å jag hade tsrax under 1000 st.
    funderar på om jag hade detta med dottern utan att veta om det, hon kom 8 dagar tidigt å jag hade såå jobbigt med kissande var 5te min, å jag kunde känna mig kraftigt kissenödig men det kom bara en droppe eller två..å då kollade dom inte ens upp mig. hm..men ska dit på tors å begära ett nytt urinprov-odling å kolla.
  • Bubbis10
    L E A skrev 2010-05-31 23:44:40 följande:
    Man ska inte behandla om man inte besväras av den så säga. Det är först vid besvär och vid allt för höga halter som man behandlar gbs. Att ha 1000 som du har är lågt och då är det normalt att inte behandla om man inte är extremt känslig och besväras av så låg halt.
    Ok, ja jag ringde dom igår då jag var uppe akut pga ngt helt annat å dom tagit urinprov, å det hade denna gng visat ua, fattar nada?! vadå kan det bara försvinna å komma å gå? Men hon sa ändå att jag skulle behandlas vid förlossningen då jag trots allt påvisat..
  • Bubbis10
    L E A skrev 2010-06-01 09:48:33 följande:
    Ja, det kan försvinna o komma tillbaka. Det är det som är lurigt. Man vet i princip inte när man har det men som jag skrev innan en gång gbs alltid gbs. Dom behandlar under förlossningen för att vara på den säkra sidan. Alla får ju inte besvär av sin gbs och det som är tråkigt är ju att många har det utan o veta om det. Det upptäcks oftast på tok för sent, därför borde detta vara något som tas på rutinkontrollerna så man ringar in alla som har det.
    Jo jag håller med dig helt. Dom bör ha det som rutin att kolla efter just detta då det faktiskt kan få förödande konsenkvenser. Hon sa det med att det kan bli farligt å mkt allvarligt om man inte behandlas vid Bf, hua va hemsk å som du säjer, tänk dom som inte vet om det. men innebär detta att jag hade det med min dotter åxå? hon e nu 11 år å då hade jag aldrig hört talas om detta å inge prover togs trots att jag hade mkt Sd å kissade var 5te min ju...
  • Bubbis10
    L E A skrev 2010-06-01 10:34:22 följande:
    Du kan ha haft det men det är svårt att säga. Jag fick min son för 5½ år sen och då hade jag det inte. Men denna bebis upptäcktes det på mig efter jag åkt på uvi. Till saken hör att jag misstänke att något inte var ok redan från början. Jag hade från v5 till v12 kraftiga blödningar samt brunt "avslag" som dom inte riktigt visste var det kom ifrån. Jag hade SD o kraftig sådan som dom förklarade var växtvärk fast jag mycket väl kände skillnad mellan dom två. Jag hade urinträngingar men det sa dom var normalt. Inga prover togs förän jag långt senare åkte på en kraftig uvi där jag kissade blod. Det var där som mitt gbs upptäcktes.
    Nu så kom min son med ett planerat snitt så jag slapp antibiotikan men dom hade koll på han. Jag åkte dock på uvi direkt efter förlossninge och en odling skickades även för gbs. Då var halterna höga! Jag var livrädd för att smitta mitt barn då jag läst att man kunde göra det efter förlossningen (detta är dock mycket mycket ovanligt). Dom tittade till han o allt var ok, vi åkte hem 2 dagar efter. Men du ska inter vara orolig. Ditt gbs är upptäckt och då har dom koll på dig. Se bara till att din bm gör en notering i din journal och så kan du själv säga till dom för att känna dig säker.
    jo asså jag kan säkert ha haft det utan att veta om det själv å då dom uppenbart inte kollar så...jag har dock inte haft ngn blödning eller kraftiga sd, visst får jag sd men det e ju mer de där normala som man får.. det e ju helt vansinnigt att du ska gå så länge med ngt utan att dom tar en på allvar, jag åkte ju in akut i tors förra veckan tror jag det var, å kollade då jag fick en liite rosa flytning. men enl alla prover å tester så var det inget å räknades inte ens som en blödning då det bara kom en flytning med lite rosa...sen puts väck. jag lämnade ju urinprov för odling då men som det verkar så var det inget, men jag ska ju till min vanliga Bm på tors nu igen å be henne ta ytterligare ett prov. Dom sa vidare att det inte e farligt att gå med GBS under graviditeten å att det inte påverkar bebis alls, såvida man inte får kraftiga SD. men att det däremot kunde bli farligt vid förlossningen så man ska alltid behandlas om man påvisat minsta GBS just då med dropp.å det skulle skydda liten...jag ska ta upp detta igen på tors när jag ska dit.
Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*