Inlägg från: MeOnFire |Visa alla inlägg
  • MeOnFire

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Hakar på här. Jag förlorade en dotter i sept, i v 23, pga av GBS som vi fick veta 1 vecka innan det sket sig.. Hade massor av sammandragningar som gjorde ont, ingen UVI och INGEN ville kolla mig för GBS på mvc, tills dagen då ambulansen hämtade mig. Hade de bara kollat detta första dagen jag "klagade" så kanske utgången varit annorlunda :(  Hade ont i fleeera veckor ska tilläggas...
    Det som är riktigt läskigt är att jag är gravid igen, i v 6 nu. Ska nu gå på spec mödravården med fler kontroller mm, så jag hoppas verkligen chansera till att få med sig ett levande barn hem är större än innan.. 

  • MeOnFire

    en annan fråga bara.:
     vad får man göra och vad får man inte göra? Några tips till oss gravida som vet att de har GBS? 

  • MeOnFire

    Hej och tack! Jo, jag har hört att man inte ska bada, ha sex mm. Är det så? Har inget läkarbesök förrän om tidigast 2 veckor så tänkte det var bäst att kolla med er innan..

  • MeOnFire

    Hej igen alla! Hoppas helgen varit bra? Vann rätt låt i lördags? ;) 
    Imorgon ska jag skriva in min på MVC och på fredag ett VUL och GBS prov ska tas.. Undrar om de visar hög halt, ger de antibiotika så här tidigt i grav tro? Jag har aldrig haft urinvägsinfekt. så där lär de inte hitta något iaf. Förstår att om man har UVI så ger de en antibiotika ?! Hoppas att den lil# lever iaf..Får hålla tummarna nu bara att det går vägen denna gången. Innan vår dotter vi förlorade i GBS så miste vi en första dotter i v 20 pga trisomi 13, så vi har en hel del att vara oroliga och ta hänsyn till denna gången, kan väl knappast bli värre iaf? 

  • MeOnFire

    sherry:
    Ska svara enligt det jag hört och känner själv nu.
    På fråga nr 1 så hade jag åkt in direkt , det kan ju starta rätt fort då, efter vattnet går! Bättre snabbt än sent.
    Fråga nr 2 vet jag ej, ring förlossningen eller läkare/ BM och hör ..
    Fråga nr 3, veta andra med GBS som har UVI och under den tiden så har de inte sex, sen om man får eller ej vet jag inte men troligtvis är det inte att rekomendera. 

  • MeOnFire

    Är i vecka 8 nu. Fick GBS svaren de tog sist, de visade inget i varken slida eller urin! :) glad för stunden nu!

  • MeOnFire

    Mår hyffsat än så länge, går in i v 14 imorgon. Man är ju lite orolig att man har bakterier nu utan att man vet om det men ska lämna urinprov om ett par veckor.

  • MeOnFire

    Sherry: samma har det varit för MIG, mycket sammandragningar. Inte denna gången dock, men ska be att få testa gbs halten snarast ändå. Vill inte vänta till slutet på maj.

  • MeOnFire

    japp då äter man antibiotika i 10 dagar nu då för GBS i underlivet.. Imorgon är jag 15+0. 3/ggr dagligen- 1gram. Hoppas att den håller sig borta länge efter detta. Visste direkt sen 1 1/2 vecka tillbaks att jag hade gbs, då jag fick tryck neråt och ont som sist jag födde i v 23.. Har tagit 2 tabletter hittills , hoppas det onda ger med sig fort nu.. Synd att man får det så här tidigt :( Nån som dragits med GBS tidigt och klarat en hel graviditet????

  • MeOnFire
    bonzo skrev 2011-04-28 20:33:26 följande:
    Hur känns sammandragningar egentligen??

    Det är första graviditeten och jag kan ha som kramper i nedre delen av magen ibland. Speciellt om jag har stressat lite och småsprungit till tåget tex.
    Magen blir hård och spänd och det kan kännas som om det" trycker".. 
  • MeOnFire
    bonzo skrev 2011-05-20 10:40:16 följande:

    Jag har fått kåvepenin. Ska hämta ut min andra kur nu. Är i v 16.
    Ska även äta Furadantin i en månad efter avslutad kåvepeningkur. Som förebyggande.

    Vilken vecka är du i ?


    får man förebyggande oxå? det låter ju väldigt bra det! 
  • MeOnFire
    bonzo skrev 2011-05-20 16:34:17 följande:

    Först vanlig kur kåvepenin.Sen ska jag  ta en låg dos furadantin , en tablett om dagen i 1 månad.
    Sen återbesök hos barnmorska.
    Förhoppningsvis håller sig bakterierna borta. Det ska ju vara bakteriedödande en medicin.
    Tydligen hade jag mycket höga halter GBS i urinet nu i veckan.


    aha, va bra! sån skulle jag oxå vilja ha men min GBS sitter" bara" vaginalt, men ställer till samma problem som gbs i urinen med. Kanske måste ha det i urinen för att få det då?
  • MeOnFire
    bonzo skrev 2011-05-21 10:22:07 följande:
    Jag har både vaginalt och i urinet. Vaginalt så tar de ett prov lokalt och skickar på odling. De säger att har man gbs i urinet så är det mycket höga halter i vaginan. Har man bara vaginalt så brukar de nog inte behandla lika aktivt.
    de behandlar om man har symptom som jag har och får. Med tanke på att vi begravt ett barn i v 23 pga GBS så tas det inga risker, speciellt inte från min sida. Då hade jag "bara" vaginalt, aldrig i urinen.
  • MeOnFire

    de upptäckte det 1 vecka innan hon föddes, men det hade gått alldeles för långt och hela fostersäcken hade redan trängt ner i kanalen..

  • MeOnFire
    L E A skrev 2011-05-23 01:16:28 följande:
    MeonFire, beklagar :( det skär i hjärtat när man läser sånt! Så onödigt!! Att det händer och att det tyvärr kommer hända fler förvånar mig inte :( reglerna måste ändras! Gbs bör tas på större allvar, rutinkontroll borde va obligatorisk!!
    tack. Ja jag visste inte alls vad GBS var innan de sa det till mig på förlossningen då svaret kommit från odling. Man blir arg, minst sagt.  Alla borde kollas på rutin anser jag, som de gör i USA,(tror jag att det var va?) Hoppas att GBS en inte kommer tillbaka mer nu, men förstår att det lär den ju göra, hoppas bara man slipper den iaf 5 v ..
  • MeOnFire
    sherry skrev 2011-06-07 03:20:09 följande:
    Det gick jättebra,fick antibiotika under snittet, bra att de kom ihåg det:)
    Gratulerar :) mys pys nu då, sniffa bebis är såå underbart!

    Idag får jag reda på om min GBS hållt sig borta sen jag slutade med kåvepeninet den 22e maj..Hoppas hoppas, hade varit så skönt att få lite fler veckor tillgodo. 
Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*