• pcalma

    Bipolära barn???

    Hej!
    Jag söker med ljus o lykta efter föräldrar till barn med bipolärt syndrom.
    Snälla finns det några???
    Min dotter är 6 år i juni...

  • Svar på tråden Bipolära barn???
  • susieQ

    Hej!

    Hade tänkt skriva till dig i adhdtråden men så hittade jag denna
    Min A har påbörjat utredning/förstudie kring en eventuell adhdproblematik hos bhv-psykologen, remiss till bup har precis skickats. Ett skäl till våra misstankar är att hennes pappa har svår adhd, men jg har nu fått veta att han även har har fått diagnosen bipolär. Så jag har nu blivit fundersam om det kanske är A:s huvudproblematik...

    Tänkte därför höra lite med dig om din flickas problematik. Kan du ge några exempel på beteende hos henne som faller in under den diagnosen?¨

    Vet inte varför egentligen, men jag blir mycket mer skärrad av att tänka på att det är det hon har än vad jag blir när jag tänker på adhd...

    Kramar

  • pcalma

    Hej!
    Ja, vi känner juinte egentligen igen hennes problem i bipolär när jag läser om detta hos barn. Jag tycker att hom passar som handen i handsken inom autism.

    Men det som kännetecknar bipolär hos barn är framför allt deras aggressiva långdragna utbrott som är allvarliga, där de skadar sig själva, eller andra eller saker. Utbrotten är varaktiga o varav en timme eller längre.

    Ofta går det i perioder där barnen också är maniska. extremt upprymda o glada o dessa perioder så har de ett extremt minskat sömnbehov. de kan vara vakna i flera dygn.

    det enda vi känner igen i vår flicka är utbrotten.

    samsjuklighet med adhd o autism är vanlig.

  • susieQ

    Det var psykologen igår som antydde nåt om bipolaritet som gjorde att jag fick upp ögonen för det. Var inte alls bekant med den diagnosen hos barn och hade inte en aning om att det var så hög ärftlighet!

    Fast just idag har vi en sån dag som gör att jag undrar varför vi håller på och utreder överhuvudtaget Men jag kommer nog snart att påminnas...

  • pcalma

    det brukar ju gå upp o ner. ja ärftligheten är hög. Vi har inegn i släkten med detta eller ens misstanke om det.
    Dottern har oxå alltid varit avvikande så därför tror jag inte riktigt på detta när det gäller vår M.

    Om du googlar bipolär sjukdom barn så skrollar du ner en bit, då kommer du till info från hallands landsting så ger bra info om biplära barn

  • MariaKsk88

    Ville bara säga att jag är bipol'r och blev det tidigt trots att jag inte fick diagnosen förrän jag var 18 elelr 19. Nu ska vår son troligen utredas för Aspergers men vi är rädda att det kan vara början på bipolär störning :( Jag vet väldigt mycket om bipol'r hos barn så kontakta mig om ni vill!

  • Lennica

    Jag är bipolär och nu misstänker vi att vår 7-åriga flicka har bipolär eller add.

    Hur märkte ni att något var annorlunda/vilka symptom?

  • Susanne 083

    Hej
    Jag är en mamma med en 17 åring med bipolär diagnos. Han fick diagnosen för 2 år sen. Han har adhd och har utvecklat lindrig utvecklingsstörning efter alla skov...samt haft viss psykos utveckling. Har startat en blogg nu där jag vill dela med mig av mina erfarenheter som mamma och försöka länka till olika hjälpforum, bup mm...Suss Kyndel.blogspot.com...Bipolär diagnos familjen kyndels historia....det är ju så att ingen bipolär persons historia är den andra lik...

  • kaffemamma

    Jag och sonens läkare har funderat på om sonen utöver sin autism kan vara bipolär eftersom så många av hans problem går i tydliga skov: framförallt hyperaktivitet och sömnproblem,men även en lång radda andra saker (tics, tvång, "berusat beteende" mm mm ). Nu undrar jag om inte PANDAS kan ligga bakom detta. Det är numer en accepterad men fortfarande väldigt okänd diagnos i Sverige. Det går att testa för PANDAS och det går att behandla. Jag håller på att ta reda på mer, men jag ville tipsa er som har liknande problematik om att titta på detta.

    Här finns info om detta: www.pandasinfo.se/

    "PANDAS är en autoimmun sjukdom som utlöses av en streptokockinfektion. Sjukdomen kan ge en mängd olika symtom inom det neuropsykiatriska området. Den börjar alltid med ett mycket plötsligt utbrott av OCD (tvångssyndrom) och/eller ticsstörning, och mycket vanligt är att nästa symtom är en stark separationsångest (alternativt ångest för förändringar i hemmet). Vilka symtom som följer därpå varierar "

  • kaffemamma

    Är det någon som vet om bi-polära barn, eller andra för den delen, någonsin behandlas med Lithium i Sverige? Man ju en rad negativa associationer, men på amerikanska web-forum har jag stött på föräldrar som är väldigt positiva efter behandling med lithium i mycket små doser. Nyfiken på om någon har erfarenhet?

  • PlanB

    Hej ny här,

    Vårt äldsta barn snart 4 har inte blivit diagnostiserat med bipolär syndrom trots att vi har haft psykolog från BVC, specialpedagog på förskolan och varit i kontakt med bup men dom tar ju inte imot barn under 4 år så nu går min fru och talar med två barn psykologer på Viktoriagården i Malmö.

    Det sistnämnda har inte lett till ett skit jo Kaffe kex och skitsnack men ingen hänvisning eller handlingsplan. Allt vi vet om denna sjukdom har vi forskat fram själva och att det är bipolär sjuka är helt säkert. Stämmer in på alla beskrivningar vi hittar

    Humörsvängningar utbrott och gallskrik över vad som helst och ingenting i flera timmar slåss svär och destruktivt beteende vi misstänker ångest i form av hon ofta, varje dag klagar på ont imagen. Hon säger ofta att hon inte kan hjälpa sitt beteende. En halv sekund senare är hon tokglad och "fake" skrattar.

    Vårt liv som det ser ut nu är ren misär att vår bebis på 8 mån inte sover längre stunder än 2 timmar åt gången sen födseln hjälper inte humör. Utom på dagarna då han snittar 10-15 min som längst.

    känner mig fullkomligt maktlös, då min dotter sedan 2 års ålder haft dessa symtomen har vårt liv varit ett liv på tå smygande på ett minfält. Behöver verkligen vädra med likasinnade

  • saraaaaaaaaa

    Ser att tråden är rätt gammal men kanske någon som är kvar.

    Jag misstänker att min äldsta dotter lider av bipolär sjukdom, hennes pappa har sedan något år fått den diagosen och jag tror att han haft det länge men vägrade gå och utreda sig när vi ännu levde ihop. Nästa vecka ska vi äntligen till BUP för utredning och jag är rädd att de kommer hävda adhd, då det är en mycket vanlig diagnos där jag bor, och det köper jag inte alls. Jag har läst på om bipolaritet och hon stämmer mycket bra in på de symptomen och kriterierna. 

    Ni vars barn fått diagnosen, hur gick utredningen till? Gjordes det av Bup eller var ni tvungna att söka specialister? Har era barn medicinerats och isf hur har det gått?

     

  • Snoken88

    Har en son på 9år harsedan han var tre år funderat på ADHD men det här inte stämt helt. Får ingen hjälp av BUP då skolan fungerar. Har nu börjat fundera på om han är bipolär och vill gärna komma i kontakt med andra föräldrar vars barn är bipolära eller som har funderingar på om barnet är bipolär.

  • USA111

    Man ska ej skaffa barn om man är bipolär det bir ej kul för tjejen att stå ut med 3 maktgalna personer

Svar på tråden Bipolära barn???