Inlägg från: MymlanMy |Visa alla inlägg
  • MymlanMy

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Hej!

    Jag är ny här. Jag vill bara skriva och tacka för en mycket intressant och läsvärd tråd. Jag önskar att alla blivande mammor fick tillgång till denna information innan de föder. Själv fick jag ingen information alls från sjukvården. Dock var jag innan förlossningen på ett mycket intressant föredrag om vaccinationer. (Ej i sjukvårdens regi utan helt privat). Föredragshållaren berättade då om k-vitaminsprutan som sjukvårdspersonalen ger till alla nyfödda utan att informera föräldrarna om detta eller fråga om deras samtycke. Jag blev mycket upprörd över detta övergrepp och i samband med min sons födelse bad jag därför personalen om att inte ge honom någon k-vitamininjektion. Detta resulterade i att de behandlade mig med arrogans och irritation. Tydligen får man inte blanda sig i sin egen förlossning och rutinerna kring denna utan man ska bara göra som man blir tillsagd.

  • MymlanMy
    abuelita skrev 2010-04-12 17:17:59 följande:
    Har ju fått in en viss vana nu på att googla på det jag söker efter.  Dessutom finns det en massa braiga grejjer i min minnesbank, som poppar upp då och då, och då måste jag skynda mig att skriva ner det innan det försvinner i glömska igen Bra att du sitter och hummar och antecknar och läser och tänker! Det gläder mig att höra, för då kommer det alltså till nytta. Ja då Anna, jag har sol där jag är ,  (sol ute, sol inne , sol i hjärta , sol i sinne)  .  Hoppas du också har det. Har mest minglat ute i solen med mina våryrahöns i dag, och samtidigt försökt plåta de lekande gäddorna vi har här på vårt översvämmande gärde.
    Jag tycker du ska ta kontakt med någon stor rikstäckande dagstidning (DN?) och överlämna materialet till en seriös journalist. Den informationen som du förmedlar är så upprörande att det här MÅSTE ut till allmänheten! Vi har alla rätt att veta och att själva få fatta besluten.
  • MymlanMy

    Abuelita! Trodde inte att det var så illa! Men det förvånar mig inte. (Jag har själv i annat upprörande ärende fått kalla handen av myndigheterna vid anmälan fastän alla i omgivningen tycker att fallet är solklart). Jag tror att det handlar om att fler människor måste visa sitt missnöje. Det räcker inte med ett fåtal. Ett upprop? Namnlista?

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över