Inlägg från: Janniiique |Visa alla inlägg
  • Janniiique

    Mola/Druvbörd

    Jag har också drabbats av druvbörd/mola. Den snabba analysen visade sig vara partiell mola. Mitt hcg värde när detta upptäcktes låg på 7500, dagen efter då jag fick en rikligare blödning och blev inskriven för oberservation så låg det på 2200. Blev skrapad i fredags och det gick bra. I veckan ska jag röntga lungorna. Självklart är man orolig. Jag hade heller inge illamående underbemannad tiden som jag har läst är ett tydligt tecken, och "tvillingmage", det syntes fort. Jag fick en blödning i vecka 12 (11+3).

    Är det nåt jag behöver tänka på? Ni verkar veta allt om detta och jag är helt lost. Är så sjukt ledsen över att jag kanske har/får cancer.

  • Janniiique

    Hur såg dina värden ut? Dom jag förstår det så var inte mina skyhöga, finns dem som har 150.000. Och jag låg bara på 7700.

  • Janniiique

    8 tunga veckor, jag vill bara veta provsvaren från röntgen av lungorna och hcg, sen kan jag kanske börja leva igen, då ska jag fira på nåt sätt.

  • Janniiique

    Så sent? Om jag har förstått det rätt så blir jag inskriven på specialistmödravården och får göra ultraljud redan i vecka 7-8, och även vecka 12. Begär det!!

  • Janniiique

    Måste få uppdatera min lycka. Hade idag kl 9 tid för blodprov, 11.10 för lungröntgen och 14.45 läkarbesök. För en vecka sedan låg mitt hcg på 2220, idag ligger det på 58! Lungröntgen visade fina lungor utan anmärkning. Läkarbesöket idag med VUL, tunna slemhinnor, allt såg bra ut! Jag blev så lycklig över livet. Nu ska jag fortsätta att ta blodprov varannan vecka till det går ner till 0, sen en gång i månaden. Gravidförbud i 6 mån.

  • Janniiique

    Tydligen så gör dem en full utredning ändå så allt ska gå rätt till. Och enligt läkaren igår så sa han att väntar man inte så finns det en större risk att få tillbaka det igen om man blir gravid för tidigt. Och det vill jag inte, vi kommer nog vänta ytterligare någon månad.


    Mylily skrev 2016-06-09 20:03:55 följande:

    Konstigt.. Jag hade partiel och fick inget gravidförbud pga av ny forskning om det.. Min läkare sa att om värdena var nere på 0 inom 8 veckor efter skrapning så behövdes ingen mer uppföljning..


  • Janniiique

    Längtar till den dagen då vi kan börja jobba på en bebis. Nu har vi två barn sedan tidigare men ett litet syskon vill vi. Jag ska tillbaka nästa vecka och göra ett nytt hcg värde, det bör vara på noll eftersom jag låg på 58 förra veckan. Annars känns det helt galet.

  • Janniiique

    Mitt senaste blodprov visade 0 i hcgvärde. Nu ska jag ta blodprov varje månad för att se så det inte kommer tillbaka. Min mens är tillbaka och låga hormon p-piller äts. Inget nytt svar av den stora analysen på molan.

  • Janniiique

    Jag ska ta nytt blodprov imorgon, har gravidförbud till December om proverna visar 0. Som de gjort vid två tidigare provtagningar. Jag är fortfarande livrädd att hcg ska ha gått upp.

Svar på tråden Mola/Druvbörd