• Mylily

    Mola/Druvbörd

    Hej! Har precis fått reda på att missfallet jag fick för en månad sedan var partiell druvbörd med ett foster som dött v.7. Missfallet upptäcktes i v.16. Jag har läst mycket om detta och även läst denna tråden endel och undrar hur höga era hcg värden var? Jag är så förvånad då de flesta verkar ligga så galet högt. Dagen jag skrapades låg mitt på 2000 och förra veckan på 6. Jag hade inte heller några starka gravidsymtom och blödde absolut inte mycket när missfallet skedde. Känns så himla konstigt med tanke på allt jag har läst.

  • Mylily

    Hoppas dit med har gått ner nu vid den nya provtagningen! Jag fick ett brev i veckan om att remiss på lungröntgen var skickad till röntgen och att jag skulle få en tid för återbesök inom de närmsta veckorna. Så är väl bara att vänta antar jag. Men hör jag inget inom 2-3 veckor så kommer jag ringa och höra vad som tar sån tid. Man vill ju gärna på återbesök så snabbt som möjligt.

  • Mylily

    Jag hade knappt inga symptom jag heller. Inga kraftiga gravidsymtom och absolut ingen smärta eller kraftig blödning när det upptäcktes.. Det verkar skilja sig enormt mycket från person till person.

  • Mylily

    Ingen blödning egentligen. Hade lite rosa färgade flytningar. Ringde min barnmorska när det hade hållt på i några dagar och hon sa till mig att åka in till akuten så jag inte skulle behöva gå runt och vara orolig.

  • Mylily

    Men ingenting är ju 100% säkert förens provsvaren kommer. Sen har det kommit ny forskning om druvbörd. Min läkare hade fått läsa på de nya riktlinjerna innan jag kom dit på mitt återbesök eftersom de var så nya. Nu hade jag "bara" partiell mola, men om man har två negativa provsvar 8 veckor efter skrapning så kan man bli gravid direkt efter det. Jag väntar just nu på mitt andra förhoppningsvis negativa provsvar. Och eftersom du hade så lågt hcg värde så är ju risken iaf mindre att det är komplett mola än partiell, om det nu visar sig att det verkligen är druvbörd. Vi håller tummarna för att dina provsvar visar att det inte är det! :)

  • Mylily
    Anonym (Maja) skrev 2016-05-13 22:05:09 följande:

    Kan säga att jag hade lite tur,att det upptäcktes tidigt.Blev sjuk med hög feber och undrade vad det handlade om,hade jag fått urinvägsinfektion som spridit dig?Läkaren tog några prover och jag var i andra månaden.Fick direkt åka till sjukhus samma dag.Där gjorde dom ultraljud och det var svårt att se,men det var mola.Och jag hade fått njurbäcksinlafamation.Blev inlagd och skrapades lite senare när febern gått ner.Fick ta blodprover i ett år.Det gick långsamt ner.Två år senare fick jag ett barn utan problem.Var då i tidigt ultraljud bara för att titta att allt var ok.


    Det är så konstigt att det är så olika symptom och så olika grader men känns positivt att de håller koll på en om man nu skulle bli gravid igen!
  • Mylily

    Måste väl vara helt normalt att känna sig ledsen, man har ju förlorat något stort man har sett framför sig och när det gäller druvbörd så vet man ju att det kommer vara fler läkarbesök och mer nålar.. Det slutar ju tyvärr inte efter skrapningen.. Jag orkade inte gå till jobbet på en vecka, både jag och sambon sjukskrev oss.

  • Mylily
    Janniiique skrev 2016-06-05 19:16:20 följande:

    Jag har också drabbats av druvbörd/mola. Den snabba analysen visade sig vara partiell mola. Mitt hcg värde när detta upptäcktes låg på 7500, dagen efter då jag fick en rikligare blödning och blev inskriven för oberservation så låg det på 2200. Blev skrapad i fredags och det gick bra. I veckan ska jag röntga lungorna. Självklart är man orolig. Jag hade heller inge illamående underbemannad tiden som jag har läst är ett tydligt tecken, och "tvillingmage", det syntes fort. Jag fick en blödning i vecka 12 (11+3).

    Är det nåt jag behöver tänka på? Ni verkar veta allt om detta och jag är helt lost. Är så sjukt ledsen över att jag kanske har/får cancer.


    Oroa dig inte för mycket i onödan. Vet att det inte är lätt. Tänk på att risken för att en partiell mola ska bli cancer är väldigt liten. Verkar ju som att ditt hcg redan har sjunkit snabbt och det är bara att hålla tummarna för att det forsätter sjunka, och det kommer det troligtvis göra.
    Det är en extremt jobbig situation, först ett missfall man ska vara ledsen över samtidigt som man ska börja tänka på sig själv och vara orolig för det..
    Tänk bara att förhoppningsvis så är detta över om 8 veckor!
Svar på tråden Mola/Druvbörd