• iris b

    Mola/Druvbörd

    NejHanna skrev 2015-12-09 22:24:45 följande:

    Jag är inne och läser ibland, men det var länge sen jag var aktiv. Hoppas alla blir kvitt det här och aldrig mer behöver ha med det att göra! Vet att hjärn-spökena sitter i länge dock. Lite solsken från mig, jag lämnade mitt sista blodprov i jan -14 efter komplett mola i v18. Feb skulle varit mitt sista men då var vi gravida med vår son. En frisk pojke föddes med planerat snitt pga graviddiabetes okt -14 nu är vi gravida med bf maj -16 ska på rul 18:e så efter regn kommer solsken och det önskar jag alla här inne


    Vad roligt att höra! Stort grattis ????
  • iris b

    Jag hade 88 000 när molan upptäcktes. Mådde såå illa. Fick gravförbud på 6 mån fr.o.m. datum hcg var normalt. Men Har gått o väntat i 8 mån pga lång kö för att få träffa läkare.. Får nu äntligen börja försöka bli gravid igen. Är dock livrädd att det ska bli en mola igen! Har blivit lovad ul i v 12 iaf så det känns skönt.

  • iris b
    Janniiique skrev 2016-06-09 09:44:13 följande:

    Så sent? Om jag har förstått det rätt så blir jag inskriven på specialistmödravården och får göra ultraljud redan i vecka 7-8, och även vecka 12. Begär det!!


    Tyckte också det var sent... :/ Men de är väldigt restriktiva med ul här där jag bor så är iaf glad att jag får en koll i v12.
  • iris b
    idetenklabordetvackra skrev 2016-06-10 08:47:15 följande:
    Jag fick ett i v6+2 samt i 10+2 nu (där ja blev flyttad till 11+2) tkr man ska få minst 2 så säg att du vill kolla mer pga oro !sen får man göra kub om man väljer de så kan man se den igen (vilket jag inte valde att göra dock) Tänk på att de är minimal chans att få det igen , men förstår din oro..var skräckslagen för att bli gravid igen och ett tag ville jag inte alls när vi var mitt i gravförbudet.. men de verkar ju gå bra denna gången , känns helt annorlunda & rul nästa torsdag , är då i 19+3... .magen växer denna gång & jag mår fint..hände inget sist förutom ett hemskt illamående..
    Ja jag hade gärna haft en koll runt v 7 eller så men de är väldigt restriktiva med ul i detta landsting.. Tyvärr erbjuder de inte kub här heller där jag bor.. Så jag får nog nöja mig med att jag får en koll i v12 :/ Ja så sa min läkare också att risken är absolut inte ökad att få mola igen bara för att man haft det en gång tidigare. "Nu är det ett nytt ägg och en ny spermie som ska mötas" sa hon så fint :) Så det känns ju lugnande. Tog det tid för dig att bli gravid igen? Är det ditt första barn?
  • iris b

    Mitt graviditetsförbud gick ut i slutet av maj. Nu är jag gravid igen i V5 och är livrädd att det är en mola igen :( min läkare har sagt att det absolut inte är någon ökad risk att få det igen. Vad säger era läkare?

  • iris b
    Mylily skrev 2016-07-29 14:26:34 följande:
    Tror vi alla kommer tänka så när det blir en ny graviditet. Min läkare sa att det höjdes från 0,5% risk till 1% vilket är i princip noll och ingenting. Chansen att man ska drabbas igen är mikroskopisk. Grattis till din graviditet och försök och njut!
    Tack. Ska försöka med det!
Svar på tråden Mola/Druvbörd