• Ailelo

    Mola/Druvbörd

    För ganska exakt ett år sedan fick jag veta att jag hade en komplett mola. Det var min första ?graviditet?.

    Jag är 23 år och frisk. Det enda jag vet skulle kunna vara orsaken är den näringsfattiga kost jag åt under tonåren vilket kanske ledde till dålig utveckling under puberteten. Min mens har förändrats enormt efter molan, som att jag kommit in i en andra pubertet. Hoppas att det är ett gott tecken.

    Nu är jag gravid igen, i vecka 6, om tre veckor ska ett tidigt ultraljud göras. Jag är så orolig, kan inte tänka på annat. Vill inte vara med om en mola igen, vill inte behöva vänta ett år till.

  • Ailelo

    Igår gjorde jag mitt ultraljud, lite tidigare än planerat, på grund av extremt illamående för att utesluta en ny mola. Jag var så rädd innan, men på ultraljudet såg allt fint ut. Inga tecken på mola utan istället såg man ett litet foster och ett hjärta som slog!

    Illamåendet tar bort lite av glädjen just nu, men vilken lättnad det var. Jag var så inställd på att få en till mola och trodde att jag aldrig skulle kunna få barn. Det är knappt så jag vågar tro att det är sant.

    Det tog alltså ganska exakt ett år från att molan upptäcktes till att jag blev gravid på riktigt.

    Jag vet hur jobbigt ni har det som går igenom en mola just nu, hoppas inte ni ger upp. Om någon behöver nån att prata med så gör jag gärna det.

Svar på tråden Mola/Druvbörd