Inlägg från: onlylonely |Visa alla inlägg
  • onlylonely

    Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!

    Hoppas intervjun går bra.
    Hur lång tid tog det från din pojkväns intervju till att du fick brev eller så från migrationsverket och sen intervju?
    Min man åkte till sitt hemland i början på november, fick intervju i slutet på januari och nu väntar jag , men har inte hört ett ljud så här långt.

  • onlylonely

    Jag hoppas min mans ansökan snart blir registrerad på Migrationsverket och att jag får det där brevet och sen intervju. Jag orkar inte vara utan honom längre. Han åkte i början på november, jag var nere i december och träffade honom och hans familj, han hade intervjun i slutet av januari.

  • onlylonely

    Hej!
    Hoppas ngn kan hjälpa mig.
    Min mans ansökan blev registrerad på migrationsverket 20 feb och jag fick brev som jag nu har 1 månad på mig att svara på ( vilket jag naturligtvis inte tänker vänta in ) men så några frågor
    Formuläret är Försäkran om samlevnad för gifta och sambo.
    1. ska man passa på att skriva så mycket som möjligt på frågan Övriga upplysningar?  t ex när man träffats , flyttat ihop gift sig etc? Skicka bilder och så.
    eller kommer det i senare skede?

    2: jag har gift mig i min mans hemland efter konstens alla regler, men hur lång tid brukar det ta att få det registrerat i sverige?  Brukar de flesta få registrerat?  ( ska ringa skatteverket på måndag och fråga hur det går), men är så typiskt att få brevet från migrationsverket en FREDAG EFTERMIDDAG  *S*

    Hoppas ngn vänlig själ ser detta och vill svara.

  • onlylonely

    Belinda: tack för svaret. Jag har original papper på vigseln och original översättning. Men hur ser Migrationsverket på om vigseln inte hunnit bli registrerad än?

  • onlylonely

    Ja, hoppas det. Det var bara att det stod på migrationsvrkets hemsida att man skulle registrera det. Vill ju bara ha allt så korrekt som möjligt så det kanske kan gå riktigt snabbt. För vill ju ha hem honom nu. Blev ngn av er kallade på intervju ? Hur långt efter att ni skickat in er del i så fall?

  • onlylonely

    Oj bara en vecka, ja det hade ju varit en dröm. Jag har inte träffat min man sedan i början på december. :( Det är ju inte så att man inte vet att det kan ta tid och så, men är iaf psykiskt tufft med att inte veta tycker jag. Ja vår vigsel är registrerad i mannens hemland vilket kanske iofs kanske kam väga upp om det inte hinner bli färdigt på Skatteverket innan jag skickar pappren. Hoppas det iaf.

  • onlylonely

    Jag har varit tillsammans med min man sedan 2009. Men vi gifte oss för några månader sedan. Min plan B är och åka ner en runda till om ngn månad fall det tar väldigt lång tid. Bara träffa honom 1 endaste vecka hade gett mig energi att vänta lite till. Snyft. :)

  • onlylonely

    Har fått pappren från Skatteverket. Är nu även gift i Sverige ????skickat in till Migrationsverket. Ringt en gång i veckan ungefär med nya frågor. De är ganska tydliga med att man helst inte ska ringa dem, utan vänta. Jag kollar hemsidan flera gånger om dagen. Jag vill inte vänta mer, jag vill ha hem honom nu... Han är bara ledsen och vill hem, så måste försöka vara positiv och peppande varje dag fast jag egentligen inte orkar. Ahh hur lång tid kan det ta?

Svar på tråden Vi vars partner måste lämna landet - TRÅD 10!!!