Inlägg från: Jezziie |Visa alla inlägg
  • Jezziie

    Unga Adoptanter

    Hej tjejer. Har läst lite i eran tråd men inte riktigt vågat svara förrän nu. Vi är två unga på 24 o 26 år som vill adoptera, har anmält oss till föräldrarutbildning men den börjar inte förrän i augusti, så jag kommer iaf hinna fylla 25 innan utredningen är klar, trist att man måste gå utbildningen först o sen börja utredningen, men men, så är det. Har iaf gjort 2 IVF som tyvärr inte resulterat i nån graviditet och vi känner nu att vi inte vill eller ska göra fler behandlingar. Nu har jag berättat lite om oss och hoppas jag får hänga på er i eran tråd. //Jessica

  • Jezziie

    Hej tjejer! Tack för ert varma välkomnande, känns som man hamnat i rätt tråd. Okej, Ne de gör inget att vi inte får göra utredningen förrän till hösten/vintern eftersom jag fyller i november, har för att jag läst att du också gör det GreenGal, eller? Vi står i kö på BFA då jag tycker de har de länderna som vi är intresserade av, de vi är mest intresserade av är Polen och Litauen, men de kanske hinner ändras,vem vet.vilka länder är ni intresserade av tjejer? Just nu känns de som att vi kommer bli en "riktig familj" och få ett barn, ett tag så var ju hoppet ute då vi sysslade med IVF, har ni gjort några behandlingar av nått slag eller ville ni adoptera direkt, vi pratade om adoption innan vi gjorde IVF men visste inte om vi ville, eller hur jag ska förklara. Hoppas ni kan läsa, fast allt är skrivet i en "klump", använder appen!! Kram på er!!

  • Jezziie

    Go kväll. Japp, vilket datum, jag fyller den 30:e :) jo klart man vill ha ett syskon till den sen, vi har tittat lite på syskonadoption, visserligen får man lite äldre barn då, men det inget som vi tycker är speciellt negativt, oftast brukar ju de ena barnet vara litet o de andra typ 4-5år. Jag är lite intresserad av Kina också, men de har rätt stora krav o så vill de väl att man ska vara 30 minst tror jag. Vi har även pratat om att kanske ta emot ett SN barn, med inte allt för stora handikapp. De finns mycket o fundera på o de hinner man ju eftersom de är lång väntan. Pergotime provade vi innan IVF, men hos är det för slöa spermier. Känner mig absolut färdig med alla dessa behandlingar och känner verkligen att adoption är rätt för oss, känner sån glädje när jag tänker på att vi kommer få ett barn som bara är vårt, nån som kommer kalla oss mamma o pappa!! IVF önskar jag ingen att gå igenom, det är ett psykiskt helvete!! Sydafrika har jag faktiskt inte tittat på, men de kan bero på att vi mer är inne på Polen o så o då är ju de på BFA. Har skaffat oss ett fadderbarn här i veckan, från Bolivia tror jag det blev, de känns roligt o häftigt, Ne nu ska vi käka kvällsmat. Ciao!!

  • Jezziie

    Vi har också gjort ICSI och 7 av 8 ägg blev befruktade, 2 av dem toppägg så visst skulle de säkert funka för oss tillslut, men det biologiska är inte det viktigaste. Ne det är just därför som vi inte ställt oss i kö hos AC eftersom det isåfall skulle vara för Kina. Men båda känner att Polen eller Litauen är rätt för oss. Jo de skulle ju isåfall ha tryggheten i varandra, men än så länge är de bara nått vi diskuterat lite smått, men tror nog att de kommer bli ett barn iaf eftersom de kanske är svårt med anknytningen annars och sen vill man ju ge barnet all uppmärksamhet o har man då 2 så kanske de är svårt att knyta an till båda, eller jag vet inte, men från att gå från inga barn till 2 på en gång, kanske blir lite för mycket. Vi har inte fått reda på hur vårt fadderbarn ser ut än, men de kommer nog snart. Jo, det är väl vanligare med SN barn därifrån, men långt ifrån alla har det, sen brukar de överdrivas ibland, det som dom anser är SN barn kanske inte vi gör. Vad har ni tänkt för ålder? Nu ropar sängen på mig.

  • Jezziie

    God morgon. Vi har pratat om att vi kan tänka oss ett barn på upp till 3år, men helst lite yngre, men blir glada för vad vi än får. Jo jag såg att de sökte, men eftersom de tar tid innan våran utredning är klar o jag fyller 25 så är de nog ingen ide, när vi är klara så har de nog ändrats.okej, jag har bara tittat lite fort på BV sida,kanske får titta igen eftersom jag tycker Tawain låter intressant. Ska titta på deras krav.

  • Jezziie

    Har kollat på BVs sida, o tyvärr hade de krav som vi inte passade in på då vi inte varit gifta i 5år, tyckte vi var tidiga som oss 08 men tyvärr för lite i detta sammanhang, har ni varit gifta i 5 år eller?? Sen Cathwel var man tvungen att vara minst 30 för o skicka till. Men de va värt ett koll på deras sida iaf, nu vet jag ännu mer att BFA är rätt för oss!! Nu ska jag åka till jobbet, vi hörs.kram

  • Jezziie

    GreenGal: okej, då gifte ni er när du va 19, jag som tyckte jag var ung,hihi!! Men ni ska testa om ni får adoptera från Sydafrika först eller?? Står ni i kö hos flera organisationer? Vi står bara i kö hos BFA. Vad tyckte du om föräldrarkursen förresten? Vad pratade man om o va gick man igenom?? Usch för o vara hemma o vara sjuk, du får krya på dig!!

  • Jezziie

    GreenGal: jo det är det ju. Så som jag fattade det så verkade de som de nästan nyss haft en kurs o skulle inte hinna starta upp 1 till innan semestern eftersom det bara var ett par o vi som anmält oss o då sa han att det blir i augusti för då hinner fler anmäla sig, men skulle de anmäla sig 4 par till nu så skulle de eventuellt starta upp en kurs under våren trodde han ( tror de var en maxgräns på 6par/gång) ok, låter som en väldigt intressant o lärorik kurs. Såg att BFA hade en informationsdag angående adoptivbarns hälsa o där skulle även BFAs kontaktperson för Polen medverka, kanske skulle man åka dit, är visserligen i Göteborg, men tar bara 2 timmar dit drygt, tåls o tänka på då det inte är förrän den 19 mars.

Svar på tråden Unga Adoptanter