• Hjärtat längtar

    Unga Adoptanter

    Hej! Vi har ganska nyligen bestämt oss för att adoptera. Då vi enligt läkare inte har nån chans att få biologiska barn tillsammans. 


    Jag är 23 år och min man 24 år. Det verkar vara ganska ungt i "adoptionsvärlden"
    Så jag ville se om det finns fler unga som ska adoptera eller har adopterat. För att dela tankar osv. 
    Vi ställde oss i kö hos AC i februari. Vi ska gå föräldrautbildning i höst. Och så hoppas jag att vi kan göra utredningen nästa vår och att vi kan få vårt medgivande till nov-11 då jag fyller 25. 
  • Svar på tråden Unga Adoptanter
  • Idoli
    Angla skrev 2011-06-07 18:41:23 följande:
    Någon stans någon gång måste man absolut få häva ur sig all frustration men det bästa är ju att rikta det mot dem det gäller - vara rak och ärlig och fråga hur problemet skall kunna lösas.
    Visst är det så :)
  • Hjärtat längtar
    Katten Janson skrev 2011-06-07 18:26:05 följande:
    GreenGal Va roligt att ni är inne på BV och CSS nu. Jag kan verkligen rekommendera dem.
    Skrattande jag skrev ett mail till dig för ca en månad sen, jag vet inte om du har sett det?
  • Softish
    Hjärtat längtar skrev 2011-06-07 08:32:36 följande:
    Hej! Tack för tipset! Vad tråkigt att det har tagit så lång tid för er!! Och att de ignorerar erRynkar på näsan. Jag har känt på mig att AC är lite svår, eftersom det är en så stor org...dålig info har vi fått redan från början, när vi blev medlemmar skickade de ju bara ett mail med länkar.Men AC som är så stor org borde ju ha vikarier!!!
     Vi är också medlemmar i BFA och BV och de har gett mycket bättre information. Det lutar mot att vi adopterar från Taiwan CSS genom BV. Fastän vi inte har medgivande än så har vi fått jättemycket information om alla handlingar som ska skickas med till landet m.m BV är ju en liten och mer personlig org, väldigt hjälpsam!

    Vilket land samlar ni papper till?
    gud va kul:) vi håller på till ryssland. 4 månader har vi hållt på med ansökan bara på grund av allt utdragande och fel som dom jort på papper osv som vi varit tvugna att göra om ett flertal gånger. men blir det fel igen så har vi beslutat att välja barnen framför allt för dom värkar jätte bra.. man orkar inte stå ut med vad som hellst när det snart gått ett halvår bara för att fixa lite papper som ska skickas.

    men hoppas det blir bra för er och att ni väljer en bra organisation. låter kanon att ni fått mycke info osv från dom andra organisationerna för de har inte vi fått...
  • Nystart

    Jag har adopterat två ggr via AC, två olika länder, olika rådgivare och handläggare. Funkat superbra, snabb återkoppling när vi skickat utkast via mail och fått bra PM ang hur ansökningarna ska se ut. Aldrig känt mig i underläge på något sätt. Jag tror att det handlar om otur/personkemi när det inte går bra. Och visst det kanske inte känns så personligt eftersom det är en stor organisation  men jag är inte ute efter en sådan relation heller. Det enda som har varit viktigt är att de gör sitt jobb  och i mitt fall har det varit så.

    Små organisationer är mer personliga, men lika sårbara också om någon blir sjuk där.

    Däremot är det generellt så att både vad det gäller ansökningsdokument till utlandet och hemutredning underlättar det naturligtvis om har stor vana av att läsa "krångliga" dokumet och framförallt kunna uttrycka sig  i skrift, och där har man ju olika förutsättningar och jag förstår om det ibland känns övermäktigt.

  • leia83

    Grattis greengal.
    Här står det still. 6 månader till utredning :(

  • Hjärtat längtar

    Tack! Skulle ni gå föräldrautb i höst, eller hur var det?
    Drygt att vänta, jag vet hur det känns. Har väntat på utredning sedan mars 2010 skulle man kunna säga. Flört

  • leia83

    Kursen är färdig och det är riktigt skönt :)
    Oj varför har du fått vänta så länge?

  • Hjärtat längtar

    I mars var vi på första samtalet på soc. Men vi var klara med föräldrautb i nov 2010 så man kanske ska säga att vi har väntat sen dess. Och att det tagit lång tid beror på min unga ålder Obestämd

  • Hjärtat längtar

    Jag kom just och tänka på den här tråden!
    Oj vad längesen det var nu, finns det några kvar här? Vad händer?
    Vi har skickat vår ansökan till Taiwan nu! Skrattande  

Svar på tråden Unga Adoptanter