Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Vita Hem fortsätter...

    Och jag hänger på.....

  • Mimmi 71
    Hannnas skrev 2010-04-12 20:37:39 följande:
    Oj, vad fint!!!!!
    Sagalin skrev 2010-04-12 19:53:20 följande:
    Jag skulle bara testa att måla lådan på skåpet, det slutade med att jag målat skåpet en gång Det gick fort eftersom jag rollade, nästa gång måste jag ha en pensel också, jag har inte kunnat komma åt överallt.Det är ett gammalt ekskåp, och det sög åt sig färgen som en svamp så det blir säkert 3-4ggr som jag få måla det.Nu ska jag slösurfa
    Jag längtar till vi får vårt stora fina garage klart så man har en bra plats för att pyssla med lite större saker. Har en gammal kökssoffa liggande i smådelar ute i garaget som jag vill montera ihop och måla. Sedan efterlyser jag fler timmar på dygnet - någon som vet var man kan hitta det?
    Sagalin skrev 2010-04-13 05:45:38 följande:
    God morgon!Jag frågar i den nya tråden också, har någon räknat på vad det kostar att bygga en lekstuga i stil med den som Vita ranukler har, på ett ungefär alltså?
    Nope! Har du ingen ritning som beskriver hur mycket material som går åt - då kan du ju få ihop en kalkyl genom att kika på virke på exv byggahemma (tror de har virke prissatt).
  • Mimmi 71
    Amelié77 skrev 2010-04-13 07:58:21 följande:
    Har inte hunnit läsa här på flera dagar, så jag kastar bara in en fråga så här. Vad tycker ni om de här borden:www.uuttakotiin.fi/tuotteet.html?id=12/447www.uuttakotiin.fi/tuotteet.html?id=12/445Blir det för mycket att ha båda två i samma rum? Vi har ju tänkt ha Liatorps soffbord:www.ikea.com/se/sv/catalog/product s/50087072Men nu är jag liiite sugen på dessa istället. Vad tycker  ni vi ska välja?Måste bara tipsa om Ikeas vita polyrottingstolarwww.ikea.com/se/sv/catalog/products/80144636Vi köpte två såna att ha på altanen, jättefina tycker jag! Svårt att hitta vita polyrottingmöbler, de här är nog de enda jag sett i vitt. De flesta är ju mörka...
    Det är ju två skillda stilar på borden. De första känns indiska trots att de är vita. Liatorp blir något helt annat. Fina båda två förståss!
    Jen nifer skrev 2010-04-13 08:09:01 följande:
    Lägger till nya i favoriter :)Här är de kaos med nästan alla husets möbler i vardagsrummet, vi hyrde ju en golvslip och lipade övervåningens trägolv i helgen, när de va dags för kantslipen va den trasig så här sitter vi i röran till nästa helg när vi kan fortsätta. Skoj ;) Men den som väntar på något gott..
    Så trist och så jobbigt att leva i kaos

    Inne "hos mig" kan ni få en tjuvkik på en "sjöbod"
  • Mimmi 71
    Amelié77 skrev 2010-04-13 09:03:22 följande:
    Mimmi - jo, de är helt olika! Vi ska ha Ektorp soffor, har både beige och vita överdrag at växla mellan. Även Liatorp tv-bänk. Så vilka bord tror ni blir snyggare??? Vi ska ha ett lite fyrkantigt bord mellan sofforna (de ska placeras i vinkel så bordet ska vara i hörnet).
    Jag skulle nog själv välja Liatorp då de första borden är lite för stora och klumpiga för min smak. Samtidigt är det ju roligt att köpa något som inte är Ikea ibland.

    Lite för diplomatiskt svar?
  • Mimmi 71

    Själv är jag inne i karusellen att jobbet inte är ett dugg roligt. Jag vill hitta på något nytt och inspirerande. Men sedan inser jag ju att alla jobb till slut blir "vardag" och man kan ju inte byta jobb och inriktning hela tiden. Jag vet ju dessutom att jag egentligen har (för mig) drömyrket, där jag får syssla med många av de bitar som jag tycker är roligt. Varför saknas inspirationen? Varför skall man vara en sådan rastlös person?

  • Mimmi 71
    Daggdroppen skrev 2010-04-13 10:27:21 följande:
     Men ibland tänker jag faktiskt att jag skulle vilja ha ett jobb där man inte behöver tänka alls, inte ha något ansvar och inte behöva tas med olika människor
    De tankarna har jag ibland också, men inser att man nog bara skulle klara av någon månad eller så, för att efter det sakna stimulans.
  • Mimmi 71
    Daggdroppen skrev 2010-04-13 11:20:20 följande:
    Ja, kanske det. För det är ju utmaningarna som ger en kick också och som man får känna sig nöjd över.Och ett dylikt jobb som jag beskrev ovan så kanske inte försörjer en familj så bra heller.
    Sant! Lönen är för en shoppinggalning som mig (inredning och tyg ) rätt viktigt. Att få god mat på bordet, en bra bil och ett trevligt hem som man har råd att renovera är också något jag värdesätteer.
  • Mimmi 71
    numberone skrev 2010-04-16 12:10:06 följande:
    Hämtade våra husritningar idag... känner mig mer än nöjd med Ellens del MEN inte med kök, matsal och tv rum... Får en för modern känsla på nåt sätt kanske. Känns som grannarna kommer se allt vi gör i soffan (hmm de råkade nog se oss vara lite "wild and crazy" i soffan sent förra helgen  )
    Diskutera med arkitekten och säg era synpunkter (ni behöver ju kanske inte nämna "Wild an crasy" ), man måste ju vara helnöjd när man skall göra en så stor grej som att bygga ut. Ibland kanske inte arkitekten tänker i samma banor och då måste man förtydliga. Man har ju ofta olika tankegångar och ibland kan man istället få höra bra argument från arkitekten som man själv inte tänkt på. Bra kommunikation är ett måste!
    Kaktus76 skrev 2010-04-16 10:16:15 följande:
    Pums: Det kanske faktiskt är så att han trivs och har börjat bli lite "varm ikläderna" och då törs han liksom släppa fram sitt "riktiga" jag??!! Men kan trots allt förstå din oro,men avvakta och gör ingen stor sak av det,utan se hur det fortlöper. OM det skulle fortsätta på samma vis så som du har beskrivit,då kan ni/du kanske fundera ut en lösning. Jag e absolut inget proffs på detta område,mera bara en tanke jag hade att det kanske ´kan vara så Mage06: Tack Jo då,allt är bara bra här....dagarna rullar på och det dyker upp nya projekt i huset hela tiden som jag skulle vilja fixa iordning...ha,ha,ha...... men har lite puntering på energi förrådet bara...Såg i ÖB´s reklam blad att det hade 2 vita "amerika" stolar/fotöljer,2 fotpallar och ett bord till för ringa 1400 kr (tror jag att det var). Sådana har jag läääänge velat ha,men har tyckt att de har varit för dyra. Skulle vilja ha dom ståendes på gräsmattan där jag kan ligga och lapa sol på semestern Ha nu en riktigt bra och solig dag....
    Jag som var sugen på att köpa från Jula och måla dem vita, får nog tänkta om 1400:- för stolar som redan är vita är ja bra pris.
  • Mimmi 71
    Förälskad skrev 2010-04-16 15:52:19 följande:
    Det är jätte jobbigt med magsjuka På tal om att putsa fönster så tog vi hit en städfirma i höstas som putsade alla fönstrena i huset (huset är på drygt 300kvm och det är många stora fönster här), vet du vad de tog för smatliga fönster med ROT-avdrag?900 kr. Det är så galet, klart värt pengarna.. In och utsida samt mellan.. Rubb som stubb...
    Jag har också använt mig av städfirma vid fönsterputs tidigare. Men sedan vi flyttade till hus så känns det lite för lyxigt. Vi har supertråkiga pivåfönster - enda fördelen är ju att de är helt underbara att putsa, man kan ju stå inomhus hela tiden 8fast mina fönster putsas allt för sällan iallafall )
  • Mimmi 71
    numberone skrev 2010-04-16 17:56:53 följande:
    mimmi:Ja precis ... vi tänkte möblera om idag och se hur det blir med tv-rumsdelen och sen tejpa upp köket lite å se om det kan kännas bra. Sitter å är as tjurig som ett litet barn som inte får godis. Jag VILL ha en porslinsho men sambon tvärvägrar!! Jag har sett en blandare som jag vill ha men den lär inte bli fin till en vanlig jäkla ho. Han morrade till mig att han minsann inte tänkte köpa en ny ho efter en liten tid bara för att den gått sönder.
    Känner igen det här med att inte få som man vill I bekantskapskretsen så tror alla att jag är den bestämmande men när det gäller renoveringar så är det allt som oftast jag som ger med mig Vi har dessutom nästan alltid delade meningar och blir osams när vi skall bestämma hur vi skal ha det. Men trots det är det ett stort intresse för oss båda att renovera och det är toppenkul
Svar på tråden Vita Hem fortsätter...