• mjuik

    Gravida i Västerås trakten

    Hej hej.
    Jag hängde i andra tråden men det verkar vara mera liv i den här tråden så jag flyttar hit istället.

  • mjuik
    lova2010 skrev 2010-06-07 16:38:30 följande:
    Härligt! Vilket bra bra HB du har :)
    jag var också hos BM idag, men mitt symfus är så litet! såg att det låg normalt på kurvan, men ändå... jag hade "bara" 26 cm.
    allt annat var superfint, men jag var tydligen RH-negativ, vilket kände sjobbigt, något mer härinne som är det?
    Jag är med RH-negativ. Man får väl en spruta efter förlossningen bara? För att inte bilda antikroppar om man skaffar flera barn.
  • mjuik
    Medusan skrev 2010-06-07 20:27:37 följande:
    Måste bara tala om att jag påbörjat min sjuksköterskekarriär idag. Tog examen i fredags och börjar jobba som syrra redan idag. Känns skitbra faktiskt, förutom att det känns som att jag behöver en lyftkran för att ta mig upp från knästående ibland bara då förstås (tydligen så står man mycket på knäna som syrra har det visat sig )
    Grattis till examen!
    Snabbt jobbat med examen en dag, lite helg och sen börja jobba =)

    Jag är i vecka 22 imorgon så har inte varit och mätt magen än. Om några veckor blir det att göra det.
  • mjuik

    Vi har tänkt att åka och kolla på vagn snart. Med beställningstider och sommarstängt vet man väl aldrig hur långt tid det kan ta. Men vilken affär är bra?
    Finns det några små affärer inne i stan som också har vagnar eller är det babyproffsen och barnens hus som finns att välja på?

  • mjuik
    Umm Elias skrev 2010-06-08 09:48:38 följande:
    jag skulle verkligen rekomendera er att kolla blocket först! man kan få helt nya vagnar för halva priset där! Annars köpte vi vår vagn på Barnens Hus, ganska bra service och helt ok garanti.. Jag ångrar dock att jag köpte en ny vagn för 7000 kr när jag såg svågerns mycket bättre vagn han köpte "begagnad" (som ny) för tusenlappen på blocket...
    Jag har tänkt på det men kommit fram till att det blir en ny. Det är mycket dyrare men det får bli det ändå. Vill ha en vagn som ingen annan haft.
    Planen är att ha kvar vagnen till (om det blir något) nästa barn och då känns det bättre.

    Det blir att kolla på barnens hus. Jag gillar inte den där lila apbebisen som babyproffsen har utanför sin affär =)
  • mjuik
    lova2010 skrev 2010-06-08 11:13:27 följande:
    vet att barnens hus hade två veckors leveranstid i april, ring dom nu och fråga? vi beställde våran då, men låter den stå där tills tre veckor innan förlossningen, så garantien gäller :)
    babyproffsen hade längre leveranstid när vi frågade, men sånt ändras ju fort beroende på vilken vagn ni ska ha.
    har ni tänkt ut vilketn sort det blir? =)
    Åker dit och kollar i eftermiddag.
    Har inte testkört någon vagn alls men om jag känner mig själv rätt så blir det en emmaljunga edge duo kombi. Jag är helt kär i den. Tycker den är snyggare än alla andra vagnar tillsammans.
    Den är dock tung och stor som ett as men det gör inget. Jag vet att jag kommer bli missnöjd om jag köper någon annan.
    Jag skriver jag för jag har bestämt att jag har veto när det gäller barnvagn och min sambo låter mig ha det =)
  • mjuik
    lova2010 skrev 2010-06-08 11:35:43 följande:
    haha det låter bra med veto :)
    jag hade också bestämt mig innan, och är supernöjd med bårt val. amn ska lyssna p åsig själv, för kollar man vagn-trådarna här på familjeliv ex är stämningen nästan lite aggresiv, det är en speciell vagn som gäller och alla andra är strunt typ ;)
    Ja, lite veto är aldrig fel. Jag får veto på det här så får han på något annat, på något tråkigt. Som nya extraljus på bilen =)

    Vad blev det för någon för er?

    Ja här inne är det faktiskt lite väl hetsigt. Som att en vagn är bra och alla andra kassa. Själv är jag mera naiv (eller realistisk) och tänker att de flesta är bra. Att alla har sin för- och nackdelar. Men jag har ju varken ett barn på utsidan eller någon vagnerfarenhet så vad vet jag =)
  • mjuik
    lova2010 skrev 2010-06-08 14:58:48 följande:
    det blev en brio happy classic för oss, gillar verkligen den klassiska modellen, och att det är fyra ordentliga hjul. vi tog med liggkorg för att jag är helt kär i deras liggkorgar, haha, så snygga! tror den gick på 6700:- allt som allt, och det är helt okej tycker jag. då räcker den ju i tre år!
    Nu har jag googlat och den ser också ut som vagnarna gjorde förr. Mera klassiskt utseende. Det gillar jag. Mycket pengar är det ju men man kan ju ha samma länge, om man inte tröttnar då.
  • mjuik
    Anna76 skrev 2010-06-08 15:35:59 följande:
    mjuik:
    På Emmaljunga kan det vara upp till 10 veckors leveranstid... De kör tydligen sin produktion så att det är en färg i veckan. Om det finns kvar av föregående produktion så går det fort, men om den färgen som ni vill ha är slut, kan det ta tid. Hoppas på tur.
    Det blev inte ens en vagn idag. Jag är så tråkig att jag vill ha en svart. De skulle få in bilder på de nya färgerna den här veckan så det blir att kolla då. Det kanske kommer någon jättesnygg bland nästa års färger. Tydligen får de veta i vilken ordning de gör vagnarna då med.

    Det fanns så många svarta kvar att det inte var någon fara att inte beställa nu så nästa vecka blir det att kolla igen. Sen blir det säkert en svart i årets modell ändå =)
  • mjuik
    lova2010 skrev 2010-06-08 19:17:00 följande:
    svart är snyggt! ville också ha det först, men det blev en dark sky blue ;)
    Svart funkar ju med allt tänker jag. Får väl piffa upp med filtar eller åkpåsar i färg =)
    Familjen Rockström skrev 2010-06-08 21:12:21 följande:

    angående vagnar.. vi var på barnenshus vid erikslund i söndags för att titta och ev beställa vagn.

    då sa hon att alla emmaljungas vagnar årsmodell 2010 är snart slut, fanns bara ett fåtal färger kvar och ingen av de färger som fanns ville vi ha.
    sedan hade dom sommarstängt så då tillverkades inga vagnar. -11 modellerna börjar tillverkas i aug så hon sa att vi skulle komma tillbaka i sensommar för att beställa vagn. men den skulle om vi hade tur komma innan bf (ska föda i okt) men hon kunde int lova för hon viste inte med vilken sorts modell dom börjar med.

    vi ville ha emmaljunga nitro först tills hon i affären sa att den inte går att köra med på vintern.(extremt svårt sa hon) så vi bestämde oss för en city cross.


    Nu blir jag nervös när du säger så. Det kommer sluta med att min vagn inte finns och jag får den lagom till barnet börjar skolan.
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten