Inlägg från: Happiness |Visa alla inlägg
  • Happiness

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Hej! jag har ställt samma fråga i utredningstråden. Är det någon här som tagit kortisol prov och /eller östradiol här?

    Har förhögt TSH och äter levaxin. Tror det finns ett samband mellan kortisolet och förhöjt TSH.

  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-24 10:28:07 följande:
    Man kollar binjuranra med kortisolprove. Trötta binjurar leder till att kroppen producerar för lågt kortisol och det är ett hormon som kroppen behöver för att få in T3 i cellerna. Så jag vet eg inte om högt TSH hänger ihop med cortisolbrist utan det är mer när det kommer till cellnivån, när Levaxinet sänker TSH men man ändå inte mår bättre.
    Det är precis det jag tänker på. Ja äter Levaxin nu och jag känner mig inte alls bättre. Är orkeslös, trött/ont i huvudet,yrsel. Mår sämre av motion. Svårt med att hitta ors. Jag tror att mitt höga TSH beror på att sköldkörteln får kompensera för att binjurarna är utslagna och dårmed för lågt kortisol. Levaxinet hjälper inte t3 va utan bara t4?
  • Happiness

    Är det någon som vet om man kan ta Levaxon och Rosenrot tillsammans?

    Kan man ta Glandin 25 och Levaxin tillsammans?

    Mag+Calcium (det är samma tablett) tillsammans?

    Som ni förstår så försöker jag bli gravid...men jg hittar inte något om detta på hela FL. Tack så mycket på förhand.

    Jag har 5,45 i TSH...denna siffra säger mig ingenting. Läkaren har inte förklarat något för mig och jag känner mig lite rädd. Har fått 50 Levaxin (mg?)
    Verkar dosen ok tycker ni? Jag behöver gå ner i värde fortare än kvickt efter som det ligger en IVF inte allt  för långt bort.

  • Happiness
    anitra2012 skrev 2010-04-24 15:55:37 följande:
    TSH 5,45.. man ska helst ligga under TSH 2 (helst lågt som möjligt) om man ska bli gravid enligt min överläkare på KK.  Sen är det ju induviellt hur man mår bäst sedan.. en del mår bra att ligga vid gränsen till TSH 0,2 eller vid TSH 3.  Du lär ju ta om dina prover om ca 4-6 veckor och se vad du ligger då i dina värden.  Lycka till..
    Tack för svaret. Vet du generellt sett hur lång tid det kan ta?
  • Happiness

    Oj oj nu behöver jag er hjälp tjejer! Har precis pratat med sjukvården. Först ville dom inte tala om mina värden!?!?! Helt sjukt. Sen fick jag fram att T4 låg på 11 och TSH låg på 1,02. Är detta bra??? Har gått från 5,45 på en månad. Ska jag be läkaren höja dosen? Äter 50 idag. Ska jag sträva efter att komma ännu lägre?

    Ska säga att jag inte alls mått något bra i helgen. Super trött och känt av karpaltunnelsyndrom i händerna ont i huvudet. Kram

  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-26 15:43:13 följande:
    Du ska må bra! Sen vad proverna visar är eg underordnat,-) (enligt min läkare). Så du kan säkert höja mer utan att bli hyper. Men tänk också på att det kan tid innan det slår igenom ordentligt. Det går upp och ner, så ibland är det också bra med tålamod.
    Vad du är gullig som tar dig tid att svara. tack så mycket...betyder mycket. Ska säga att jag går privat och betalar för detta.

    men vet du något om den huvudvärk jag känner? Är det ett tecken på hyper? Eller kan det vara ett teckan på Levaxinförgiftning. Eller är det bara helt enkelt ett tecken på biverkning från Levaxinet? Finns det andra som har fått huvudvärk av levaxin? tror det står som BIV. i FASS.
  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-26 20:35:23 följande:
    Så lite så, vet ju hur frustrerande det är när man är "ny" inom området. Kan inte allt på långa vägar men lär mig ju genom att läsa om andra.Tror inte du behöver bekymra dig för att du är hyper och att huvudvärken beror på det. Snarare är det ju som jag skrev, att det kan gå upp och ner och nu ställer kroppen om sig ganska rejält. Pucko Buffy som är TS i den här tråden tror jag har skrivit att det tar lika lång tid att bli frisk som man varit sjuk Så räkna inte med snabba ryck utan låt det ta tid. Och låt Levaxinet få göra nytta i kroppen!Har du koll på dina B12 värden?
    Nä jag har inte alls koll på mina B12 värden. Hur är B12 kopplat till skölkörteln eller TSH? Ska ringa till VC och försöka få en snabb tid dit. Vad är det jag ska med dom ta då ? Säg så mycket du kan för jag vill ha svar på vad det är för fel på mig.

    har tex på eksem över hela kroppen har aldrig haft det i mitt 39-åriga liv hitills och nu är det som nässelfeber överallt. Det har likosm blivit sår.

    Det jag vet jag ska kolla är: Kortisol, T4,T3, B12, TSH, JÄRN är det något mer?
  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-26 22:02:51 följande:
    Binjurarna producerar kortisol som är en viktig del i sköldkörtelns jobb på cellnivå. Trötta binjurar producerar dåligt med kortisol och då kan det hindra T3 att komma in i cellen.
    Vi säger att det är "för lite" kortisol...Kan man se det på T3 blodprovet då? Det svaret som man får av att ta ett T3 blodprov. Kan det visa på att det är för lite kortisol?
  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-26 21:18:13 följande:
    B12 är viktigt för att hela proceduren med förvandlingen från T4 till T3 ska funka. Ofta hänger B12 brist ihop med att man även har problem med sin sköldkörtel.Jag har också haft hemsk klåda som blir eksem. Har slutat nu när jag började med Liothyorin (T3) som komplement till Levaxin. Kortisolet i blod ger tydligen sällan utslag om det inte är extremt lågt. Salivtest är att föredra men är svårt att få.TSH, T4 fritt, T3 fritt samt antikroppar på sköldkörtlen. Järnstatus samt ferritinB12 (Kobolamin, folat, homocystein och MMA)
    Har du tagit kortisloprov? Vilket isåfall? Visst kan man även ta det som urin prov?
    Har pratat med VC. Ska in och lämna prov. Fick prata med läkaren. Hon var jätte gullig, men vägrade ta kortisol prov på mig.

    Hon skulle ta, TSH, T3, T4, B12 och ett vanligt  ja vad heter det nu igen? Typ stick i fingret. Varför vet jag inte.. Järnstatus och kortisol ville hon inte ta. Hon visste heller inte om att kortisolet hade en inverkan på T3. Konstigt med tanke på att hon är läkare. Hon pratade bara om urin prov och det gör man bara vid misstanke. Jag berättade om mina nässelutslag/eksem över hela kroppen, men det trodde hon inte var det. Konstigt. Salivprov hade hon inte hört talas om.  Ska dit imorgon tror jag och lämna blod. Ska höra med labass. exakt vad det är för rör hon tar. Blev besviken att hon inte ville ta kortisolet. Förklarade att jag inte känner mig hjälp av Levaxinet. Hon sa bara att det tar minst 6 mån för att få effekt. Det var inte det som min ferilitetsläkare sa. Hon sa att man ska märke effekt efter 1 månad. Tror faktiskt mer på fertiliitetsläkaren eftersom det är detta hon jobbar med hela tiden.

    Hur var det för dig? Vad hade du för T3 värden för att dom skulle sätta in Lio? Var det på VC eller var det hos en endokrino? Tycker du man ska vända sig dit eller köpa via scandlab om man inte för igenom kortisolprovet?

    Är det någon som vet vart jag isåfall kan vända mig i GBG?
  • Happiness
    Happiness skrev 2010-04-28 12:02:58 följande:
    Vi säger att det är "för lite" kortisol...Kan man se det på T3 blodprovet då? Det svaret som man får av att ta ett T3 blodprov. Kan det visa på att det är för lite kortisol?
    Glömde en sak??? Hur bildas T3?
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17