Inlägg från: anitra2012 |Visa alla inlägg
  • anitra2012

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Hej alla..

    Lite uppdatering: Jag började ju stamma och tappa ord så smått, är trött igen (som jag skrev tidigare i förra tråden)..så jag kontaktade vårdcentralen förra veckan och sjuksköterskan som svarade tyckte jag skulle ta prover igen. Som hon sa "så borde du känna din kropp vid det här taget".
    Så i måndags tog jag nya prover och imorgon får jag vet svaren. Något inom mig säger att svaren är detsamma som innan. . Få se vad läkaren säger. Lite roligt att prata med honom, han är så lugn så lugn människa. När han fundera eller läser så är det knäpp tyst länge i luren, att jag inte vet om jag ska säga något eller inte. :)

    *styrkekramar*

  • anitra2012
    Nex skrev 2010-04-21 20:17:04 följande:
    Åh, du verkar ha en bra läkare iaf? Tappar ord ja, gör jag hela tiden, så pinnsamt! Var hos optikern o trodde jag skulle dö så pinsamt det var, kunde inte hitta orden och sa fel....
    Han är än så länge en bra läkare :)
    Första gången jag träffade honom i höstas och berättade om mina problem så satt han och lyssnade och ställde frågor minst i 15 minuter innan han påbörjade ens en undersökning.

    Plus han har fått råd ifrån min överläkare på KK på vad de rekommendera pga vi har gått en utredning pga barnlöshet. Skulle det inte fungera med min VC-läkare så kan jag alltid kontakta KK så hjälper dem mig.

    Visst känner man sig dum när man stamma/tappa ord. Särskilt om man vet varför plus jag söker jobb så drar man sig för att kontakta ev. företag. Man vill ju inte stamma inför dem.
  • anitra2012
    anitra2012 skrev 2010-04-21 19:49:11 följande:
    Hej alla.. Lite uppdatering: Jag började ju stamma och tappa ord så smått, är trött igen (som jag skrev tidigare i förra tråden)..så jag kontaktade vårdcentralen förra veckan och sjuksköterskan som svarade tyckte jag skulle ta prover igen. Som hon sa "så borde du känna din kropp vid det här taget". Så i måndags tog jag nya prover och imorgon får jag vet svaren. Något inom mig säger att svaren är detsamma som innan. . Få se vad läkaren säger. Lite roligt att prata med honom, han är så lugn så lugn människa. När han fundera eller läser så är det knäpp tyst länge i luren, att jag inte vet om jag ska säga något eller inte. :) *styrkekramar*
     Uppdatering: Läkaren ringde imorse så nu ska jag sänka levaxinet på måndagar och fredagar. Sen ska jag ta ny prover och se hur jag mår efter det.

    Jag skulle egentligen göra om prover i september men kände att jag började bli trött igen osv. Så jag tog på eget initativ nya prover. Förra gången när jag mådde bra låg TSH på 1,3 och idag låg TSH på 0,36.. Under den tiden har jag inte höjt levaxinet alls. Så läkaren tror att min sköldkörtel kanske jobbar på själv eller så är det något annat som gör att jag mår som jag gör. Så tiden får utvisa vad den ändring gör.

    Eftersom jag var mitt gamla jag vid TSH 1,3 så tror jag själv att jag ska ligga där runt.

    *kramisar*
  • anitra2012
    Happiness skrev 2010-04-24 15:36:40 följande:
    Är det någon som vet om man kan ta Levaxon och Rosenrot tillsammans? Kan man ta Glandin 25 och Levaxin tillsammans? Mag+Calcium (det är samma tablett) tillsammans? Som ni förstår så försöker jag bli gravid...men jg hittar inte något om detta på hela FL. Tack så mycket på förhand. Jag har 5,45 i TSH...denna siffra säger mig ingenting. Läkaren har inte förklarat något för mig och jag känner mig lite rädd. Har fått 50 Levaxin (mg?) Verkar dosen ok tycker ni? Jag behöver gå ner i värde fortare än kvickt efter som det ligger en IVF inte allt  för långt bort.
    TSH 5,45.. man ska helst ligga under TSH 2 (helst lågt som möjligt) om man ska bli gravid enligt min överläkare på KK. 
    Sen är det ju induviellt hur man mår bäst sedan.. en del mår bra att ligga vid gränsen till TSH 0,2 eller vid TSH 3. 
    Du lär ju ta om dina prover om ca 4-6 veckor och se vad du ligger då i dina värden. 
    Lycka till..
  • anitra2012
    Happiness skrev 2010-04-24 16:05:07 följande:
    Tack för svaret. Vet du generellt sett hur lång tid det kan ta?
    När jag låg på TSh 4,7 så höjde jag med 25mg Levaxin så efter ca 4- 5 veckor senare när jag tog nya prover så låg jag på TSH 1,3. 


  • anitra2012
    skruttis11 skrev 2010-04-26 13:23:08 följande:
    hejsan! undrar lite hur era symtomer har sett ut?? Jag har en mängd diffusa symtmer som ingen läkare har tagit mig på allvar den sista mån,  allt började när jag i mitten av mars blev sjuk influensan med en gör eländig hosta, sen började  de med att vänsterkäken domande bort på mig å läakren sa gå till tandläkaren de är nått fel på käken, så jag gick dit,= inga fel på käken, sen kände jag även i halsen jobbigt å svälja och tappade kopiösa mängder hår, tänkte håret är väll slitet så de behövs en klippning, men blev håravfallet bättre? nääää, sen har jag fått ont i nacken, axlar skuldror ont på framsidan bröstet, gick till en annan läkare i fredas som tog alla dessa symtom ur munnen på mig å beställde de proverna 8 rör lämnade jag så nog tog hon prover på exakt Allt, Ekg för bltr var ju absolute inte bra å pulsen likaså ska göra ekg på torsda å träffa läkaren nästa vecka igen men de där med att tappa ord de gör jag med, kan glömda bort va jag skulle säga i en mening
    Hej,
    Jag tappade ord/stammade, tappa/torrt hår (ser fett ut, men är torrt), deppig, orkeslös, trött, koncentrationssvårigheter, gått upp i vikt, svårt att bli gravid osv.
  • anitra2012
    skruttis11 skrev 2010-04-26 15:27:45 följande:
    svårt att gå ner i vikt har jag med känns som de inte splar någon rolss alls vad jag gör så är de bannimej inte mkt som händer på våpgen inte probl å bli gravid de har jag dock inte snarare tvärt om men tycker detta är ganska läbbigt å må som man gör vet inte om man  bara kan ringa VC å fråga om provsvaren för den läkaren som beodrade dessa prov är på konferans i 2 veckor skulle återkomma nästa vecka
    Jag gick ned lite när jag påbörjade med levaxin typ 3kg men nu är jag uppe lika mycket igen. Har dock påbörjat att träna och försöker gå en runda på minst 30minuter varje dag. Hoppas det ge någonting i längden. 
    Vi är nu inne på 4:e året försök (har fått missfall 3 ggr vad jag vet), dock har jag gjort utredning och det är bara det som är galet och går på levaxin sedan december 2009.  Alla mina värden är bra, de har nu sänkts utav sig själv så jag ska ändra om min dosering lite. Läkaren tror att min sköldkörtel jobbar på lite själv också. 
    Jag tycker du kan ringa VC, om de vill att en läkare ska prata med dig så borde de be någon annan läkare att ringa upp dig. Vill sedan din läkare något annat när han/hon är tillbaka så får ju läkaren återkomma till dig. När jag ringde och skulle beställa tid för telefontid hos läkaren samma dag jag hade tagit proverna. Så visade sig att proverna var klara och hon som jag pratade med sa att de låg bra till hon ville inte säga mera. 
    Lycka till..
  • anitra2012

    jessican skrev 2010-05-19 21:58:27 följande:
    Hej igen! Undrar om någon vet vart gränsen går för ökad risk för missfall?
    Enligt överläkaren på KK som jag har träffats så rekommendera de på det stället att man ska ligga lågt med TSH. Det skall vara under TSH 2 om man vill bli gravid ( finns de som har legat över men detta) är rekommendationer enligt KK i bl.a. Lund.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------

    Hej,

    Var ett tag sedan jag skrev något. Jag mår faktiskt bra förutom en rejäl förkylning och en jobbig hosta som håller mig vaken. Jag ska kolla mina värden igen runt månadsskiftet, se om sköldkörtlen har fortsatt att jobba själv (läkaren tror det). Då den sänktes från TSH 1,3 till 0,36.
    Jag har äntligen börjat träna med den nya medicineringen och hoppas snart att det bli ändringar på vågen har dock uppehåll p.g.a. hostan.

    *Styrkekramar* till er som har det jobbigt just nu..

    Ska försöka sova lite till i sittande i soffan innan klockan ringer..

    Kram
  • anitra2012
    dessan59 skrev 2010-05-23 20:19:21 följande:
    hej! någon som kan svara mig, jag har hypotyreos sen 2006 mina värden från den 18/5 10 är THS 0,41 Tyroxin 17 jag mår jättedåligt, äter 125 mikrogram sen ett par år tillbaka jag får samma svar varje gång att proverna är bra, är dom det?
    TSH ska ligga mellan 0,20-2,5. Tyroxin vet jag inte vad som är bra. Jag själv hade 18 och det tyckte min läkare var kanon.

    Har du kollat bl.a. B12, och järn värden? (de kan man också må dåligt utav som med hypo).

    *styrkekram*
  • anitra2012

    Fick igår veta svaret på mitt TSH och det ligger just nu på 0,11 så det blev total förändring med doseringen av Levaxinet. Det känns verkligen att jag ligger under 0,20, är ju helt utflippad .. :) .. Skitjobbigt! Läkaren är lite bekymrad. (Jag går på vanliga vårdcentralen där jag bor).

    T4 ska vara ok, förra gången var det på 18.

    Så nu ska jag äta 50 levaxin på måndag och fredag .. Resten av dagarna ska jag äta 25 levaxin.
    Innan tog jag tvärtom. Hoppas på att det löser sig snart. Runt 12 Juli ska jag ta nytt prov innan läkaren gå på semester.

    Hoppas det löser sig snart.. Håller ju på med bebisverkstad (3,5år). vill ha ett trevligt plus snart.

    Ha en underbar fredag allihopa! :)

    *kramisar*

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17