• Svar på tråden Vi som fick barn runt 11 oktober i Stockholm del 3
  • MammaMila

    Ok, då kommer ni kanske lite före andra som valt Januari så det är smart. Jag hoppas på något som ligger nära och känns bra. Det är ju tråkigt att lämna honom ändå... man vill iaf att det är ett ställa man känner sig ok med


  • Emlak

    Smart att ändra till Dec när dom inte har hunnit fylla upp platserna på Borgen än :)

    Jag har förberett dom att de blir en snäll och lättinskolad liten Ella fast var inte min gamla kollega som skulle ha henne för hon jobbade på avdelningen Spöket, men ni lär träffa på henne oxå..

    Känns som att de flesta barnen snart  börjar förskola, trist bara för er som inte fått veta platser, vi kommer ev ta in en extra som har syskonförtur i januari men kommunen har inte tagit upp det till diskussion än så dom kommer inte att få besked förren i mitten på dec, inte så kul att få veta så sent..  men bara ligga på och ringa kommunen och kräva besked eller plats , jag kommer vara föräldraledig i januari en vecka efter inskolningen så hon inte behöver ha så långa dagar, kan vara skönt, lämna henne och bara relaxa hemma och fixa och dona med lägenheten


  • MammaMila

    Ja, super-tråkigt att det inte finns platser och att man får besked så sent Kan man byta till december nu och sen ändå lämna honom i januari (betala en månad utan att gå dit?)
    Suck... jag får ringa igen tror jag... men det blir på måndag eftersom de bara har tel tid två dagar i vekan. Eller två fm är det väll :-P

    Undra om det finns någon plats i Sollentuna... typ i Silverdal. Där är det väll iofs fullt med ungar. Men det ligger rätt nära oss iaf. Har ni fått ett bra dagis i Sollentuna Emlak?


  • Emlak

    Vi har fått plats på en kommunal förskola som ligger nära oss så den är ju väldigt kommunal och fattig och personal som är väldigt gammelmodiga och känns inte som att barnen utvecklas så mkt men vi står i kö för andra privata oxå så om vi får plats på annat sen kanske vi byter..  men är ju ändå nära och bra :)

    Tror inte man får betala och vänta tills januari utan då måste man iaf skola in och ha dom någon timme i dec, men de e ju inte helt fel, vi har ett barn på en annan avdelning som går 2 timmar om dagen eller nu går han ti-to istället några timmar då hans pappa är ledig..
    Silverdal är nog rätt fullt men skulle tro att många förskolor i bergshamra eller ulriksdal har plats..


  • lillakotten

    29oktober Ella kommer skolas in i dec men inte börja fullt förens jan och det var inga problem. Vi ändrade till dec i tisdags på inrådan av de på Solna (de man ringer till). Sen blev vi erbjudna plats redan på tisdag eftermiddagen!

  • MammaMila

    Oj, men december är ju typ nu.... jag känner mig inte redo Men när blir man det... aldrig antagligen :-P Men får jag vara hemma och han går på dagis? Jag börjar ju inte jobba förrän slutet jan/början feb.
    Jag ska nog ringa och kolla iaf... stort tack för tipsen


  • MammaMila

    Tyvärr var det fullt på Borgen och alla andra förskolor. De sa att det bara finns ett fåtal platser kvar i hela komnunen... och de finns i Hagalund :-P Så det varkar inte finnas plats för oss ens i Januari.
    Hon sa att de ev. ska få loss dler platser i Februari/Mars men om vi får en av dem är inte säkert heller.
    Helt otroligt :-P Jaja, bara att ringa igen nästa vecka och stå på sig...

    Är det någon som vill komma på lek-lunch nästa tisdag hos oss? Det vore jätte-kul!


  • lillakotten

    De sa att det var fullt på borgen till oss med, men senare samma dag så fick vi plats där iaf! Sen när vi var på besök så sa föreståndaren att de inte har fullt ännu...

  • Emlak
    lillakotten skrev 2010-11-24 17:18:05 följande:
    De sa att det var fullt på borgen till oss med, men senare samma dag så fick vi plats där iaf! Sen när vi var på besök så sa föreståndaren att de inte har fullt ännu...
    Hörde att ni träffade Nettan :)
    Trist bara med att Solna kommun har blivit helt knäpp med allt med luciafirande och att "exponera" barnen... dom får tydligen inte fira lucia för att barnen är inte skyddade och kan hamna på kort av andra... tur man jobbar privat :)
  • lillakotten

    Emlak: men det är ju bara att säga inga foton! Herregud man kan ju fota sina egna ungar hemma! Fy vad löjligt.

    Japp vi träffade Nettan :)

Svar på tråden Vi som fick barn runt 11 oktober i Stockholm del 3