• Puckly

    Vi som väntar vinterbebisar i Umeå 10/11

    Hej finns det plats för fler i tråden? Väntar min 2a i mitten av December. Har en kille på dryga 2år sedan tidigare.

  • Puckly

    Tack alla för välkomnandet! Skönt att ha några att få prata loss och vältra sig i graviditetens alla sidor.

    thisisahra
    : Tror intedu behöver oroa dig över att magen inte syns.. Första vändan kan det ta tid.. jag gick upp runt 10kg förra gången(trots att jag är rätt tanig i grunden) och det var först när jag började närma mig 5e månaden som det syntes.. och folk som inte visste började misstänka. Annat är det denna gång.. jisses vilken kula jag har redan, speciellt på källarna (är i v14). Att man inte känner något är inte så ovanligt heller.. dels vet man inte vad det är man ska känna och sen beror det på hur moderkakan ligger,,, en kompis hade den i framvägg och kände väldigt lite, passerat 20v med råge när hon kände första gången . Så håller tummarna att det gått super idag och att en massa spänningar och oro släppt nu efter UL.

    Puff81: Åh, vad kul med boda borg! För att inte tala om ultraljudet , det är så underbart.. det är först då det brukar kännas verkligt för mig.. Vi har inte berättat för någon, ens familjen eller nära vänner före UL någon av gångerna faktiskt. Men då har ju vi fått göra ett tidigt UL båda gångerna (runt v13). Så jag har redan fått kika på den lilla en snabbis även denna gång och här var det också skönt nog bara 1.

    Skytt81: Hade en ruskigt lätt första graviditet, lite lite ischias pga av fogarna, men inget annat. Däremot känner jag igen din beskrivning i hur jag har det nu.. Har inte ens nära så ont som du verkar få.. men känner ibland av något kramp/sammandragsliknande på sidan av magen som gör rätt ont.. ibland tillsammans med ett rejält stick/hugg i sidan. Jag får det när jag anströnger magen, spänner den länge(har dragit in magen i vissa sammanhang då jag inte vill berätta riktigt än, då blir det alltid så efteråt)

  • Puckly

    Ullared är alltid kul! Brukar passa på att svänga förbi när vi är hos kompisar i krokarna, men i år har det faktiskt inte blivit av. Får se om man kan hinna med det i höst kanske .

    Skytt81: Najs med Rhodos, superhärligt att komma iväg. Vi har inte riktigt vågat i sommar, då vi väntar smått och det är osäkert med jobb i höst för maken efter alla uppsägningar inom skolan. Ordnar det sig satsar vi på en resa till någon stad i Europa i höst i stället.

    Puff81: Segla i värmen lät inte dumt det heller.. *drömmer mig bort*

    Thisissahra: Jättefina namn båda två! Leija, en riktig prinsessa . Vi har idé torka på namn om det blir en pojke till vilket jag fått för mig Att det ska vara så svårt med killnamn?

  • Puckly

    Åh, vad roligt med en tråd med så mycket aktivitet. Såå härligt med semester nu då och vädret har ju varit helt underbart .  Har varit på turné söderut sen veckan innnan midsommar, varit på bröllop på vägen hem och sen varit helt slut efter alla bröllopsbestyr(var tärna så det var en hel del att göra även om man var gäst) så jag har bara latat mig i på alla badställen i umetrakten denna vecka och laddat batterierna Lååångt från datorer, ska bättra mig framöver.

    Grattis Ellabay!! Såå härligt med bröllop, gött att komma iväg på bröllopsresa direkt efteråt. Själv åkte vi till Kroatien på vår, kan också rekommenderas varmt. Min bästa resa kring medelhavet åtminstone.

    Även här kickas det på i magen sen ett tag tillbaks, verkligen mysigt när lill*n gör sig påmind. Iof inte lätt att "glömma bort" att man är gravid denna vända. Magen är stor som en kanonkula om kvällarna, inte en chans att dölja det längre och jag börjar redan nu känna mig otymplig . Vi ska på ultraljud om drygt 1v.. längtar och håller tummarna för att vi får kika i 3d vi med.

  • Puckly

    Hörrni, har ni tecknat gravidfösäkringar än? Vilket bolag har ni använt i så fall? Vi hade LF förra vändan och har de på de mesta av våra försäkringar men vi har inte varit så nöjd av olika anledningar men det har bara inte blivit av att vi bytt. Någon som kan rekommendera något annat?

  • Puckly

    Är det någon som haft anledning att kräva ut ersättning från sina försäkringsbolag nyligen? Inte specifikt grav. försäkringen utan i allmänhet? Ffa om ni har TryggHansa eller Skandia? Har själv ingen erfarenhet av dem.

    Kollade runt lite imorse efter att jag skrev här och konsumentverket hade en sida där det var lätt att jämföra försäkringar och välja utifrån vad man själv prioriterar så nu lutar åt Skandia för oss. (Men deras och TH var egentligen väldigt lika varandra bara några punkter som skilde).

    thisissara: Du kan teckna försäkringen när som helst under graviditeten egentligen, men den börjar inte gälla (hos bla. TH) förrän vecka 26.

    Finesse: Drygt med inskrivning såhär andra gången tyckte jag, jag har iof bytt VC sen sist så det kanske är därför det kändes som en onödigt lång procedur. Men härligt att vara en vecka närmare barnets ankomst . Själv går jag in i v. 19 imorgon och firar med att  åka till havet och bada

  • Puckly

    Välkommen alla nya!

    Hinner inte med i svängarna här.. Vi har haft oväntat besök och sen en spontan mini semester i Övikstrakten några dagar så det har inte blivit så mycket tid vid datorn på sistone, vädret gör ju sitt till också, man är ju knappt inne när det varit så härligt ute. Najs med en träff, får se om det passar att haka nästa gång.

    Vi har också varit på ultraljud nu, tyvärr inget 3D för oss. Vi fick betala för våra bilder med. Tror det beror på vilken BM man har.. hon vi hade är rätt stram på nått sätt. Jag har gjort totalt 5 UL på de olika barnen och det är bara 2ggr jag behövt betala.. båda gångerna med henne. Pengarna känns det som de stoppar i egen ficka, för min man hade tänkt betala ute vid kassan, men det skulle han inte göra var hon snabb att säga sen stoppade hon dem bokstavligt i den egna fickan och så vitt vi såg så tog hon inte upp dem när hon satte sig vid receptionen igen. Kul att se pyret var det i alla fall.. Men lite less blir man då BM råkade försäga sig vad det blir för nått även denna gång.. Vi har inte velat veta någon av gångerna men blivit ganska säkra ändå just för att BM vid UL använt ett "könsbestämt" personligt pronomen.. förra gången visade det sig stämma så jag misstänker att det är så även denna gång.

    Vad det gäller vikten så ligger jag rätt lika i fas med förra gången (gick upp 10kg totalt då). Vilket känns konstigt på ett sätt eftersom magen är så grymt mycket större nu. Vi får se hur det barkar iväg framöver. Sist fick bara tanken på fet mat mig att må illa, några sådana problem har jag inte nu

    Finesse
    : Ang. bilstol, vi har storkillens i mitten bak och kommer sätta lill*ns bredvid på passagerarsidan. Då rymms båda bak .

     

  • Puckly
    Kollberg: Jag har 20 fullgångna veckor nu. Förra vändan började jag inte fota magen förrän i v. 21.. det syntes liksom inget alls innan dess... Jämför jag magen med de bilder jag tog sist så skulle jag egentligen vara i vecka 30!!! Verkar ha blivit några fler bullar denna gång i så fall tessiej: Härligt med hjärtljud vi ska iväg till veckan och lyssna första gången.

    Bisca: Sist hade jag inga sammandragningar att tala om alls innan det körde igång, nu har jag haft det lite då och då.. Sticker ofta och drar i magen när jag gör hastiga rörelser dessutom.. har inte hunnit vänja mig vid det än så det är lite irriterande
  • Puckly
    Grattis skytt81, härligt vacker somrig bild du bjöd oss på.

    Miaw: Välkommen till tråden!

    Jag har tid för en fika både med eller utan barn (har ju en 2åring) om det fortfarande är några som funderar på att ses denna vecka eller blev det lagt på is?. Både onsdag och torsdag funkar i dagsläget.

    Imorgon ska vi iväg och lyssna på lilla hjärtat.. wiii!!

    Ellabay: Lider med dig! Situationen verkar minst sagt ohållbar. Hoppas det reder sig på något sätt rätt snart. Sänder en styrke kram!

    Gruvar mig själv lite för att börja arbeta igen efter en lååång semester.. Förra grav. var hur enkel som helst och jag jobbade fram till dess bebben kom trots att jag gick 7dagar över tiden. Denna gång känns kroppen och därmed inte knoppen inte lika fräsch så vi får se hur det blir att jobba igen. Har ett väldigt fysiskt aktivt och krävande jobb bitvis.
  • Puckly

    Skriver upp mig jag med om utifall det blir något

    onsdag kl 14.00
    Erkki
    Puckly

Svar på tråden Vi som väntar vinterbebisar i Umeå 10/11