Inlägg från: MrsGlad |Visa alla inlägg
  • MrsGlad

    Bf i jan/feb 2011 från Malmö

    Hej!
    Jag tittar in här också! Har "träffat" några av er redan i en annan tråd ser jag...

    Jag har bf 2-3 februari med mitt andra barn. Är i v 8 nu. Bor i Husie.

    När jag var gravid med mitt första barn (som är 1,5 år) gick jag privat i Trelleborg och fick göra KUB gratispå Cura i Malmö. Vi fick siffrorna 1:17000 och så det kändes jättebra. Därför är jag inte så orolig denna gången just när det gäller den biten och känner inte att jagmåste ha ett KUB. Vi fick inte göra 3D ul på cura, där jag även gick för ul i v 18 och v 32.

    Däremot vill jag väldigt gärna ha ett vul... eftersom jag hade två missfall innan sonen kom har jag fått för mig att jag har lätt för att få missfall och vill gärna se ett litet hjärta ticka....

    Nanna08- Tack för tipset om Peter i Lund! jag ska ringa dit imorgon!

  • MrsGlad

    hihi... jag har redan typ berättat för alla utom på jobb...

    när det gäller jobb tänkte jag vänta till efer semestern. Var på medarbetarsamtal igår och var lite sugen på att berätta för chefen men jag lyckades hejda mig...

    Min erfarenhet är att,  när jag fick mina två missfall innan jag fick sonen, så var det skönt att folk visste om det. För då kunde de förstå en bättre om man var lite nere och så fick vi stöd från vänner och familj. Om det inte är någon som vet om att man är gravid och man får missfall så får man inte heller nåt stöd från vänner och så... men såklart, det ä ju helt upp till var och en hur man vill göra. Det vanligaste är väl ändå att vänta att berätta.

    Hann inte ringa till Lund idag... vet inte riktigt när jag ska få tid för jag jobbar ju de tider som de har telefontid.... alltid samma problem tycker jag.

  • MrsGlad

    Så nu var vul bokat på Capio i Lund!
    På torsdag! Hoppas bara jag hinner dit, för jag ska till läkaren på MAS (i ett helt annat syfte) 1,5 timme innan.... det blir racerfart på E22an efter det....

    Innan, när jag var gravid med sonen, och fick vul i v 9 sa gynekologen som gjorde vulet att om man ser ett fint tickande hjärta i v 9 så har missfallsrisken minskat till 3%. Vet inte om det  stämmer, men efter det vulet så kändes det som en sten släppte och det kommer det göra på torsdag också om det ser bra ut. Är i v9 nu ju.

    Hoppas ni alla hade en härlig midsommar!

    välkomnar er nya i tråden!

  • MrsGlad
    carrobarro84 skrev 2010-06-30 08:28:06 följande:
    jippie! äntligen har jag fått en tid för VUL. Blir på laurentiikliniken i lund den 13 juli. Ska bli så mysigt att få se lilla bebisen. Tror ni man får med nåt foto?

    åh vad kul att du fått tid till vul!

    jag ska på vul imorgon förmiddag ju och börjar faktiskt bli lite nervös... jag hade så sjukt ont i mensmagen häromnatten att bara väntade på att det skulle komma blod, men det kom inget blod och jag har fortfarande gravsymptom så jag har hoppet uppe med att det lilla pyret fortfarande ska vara vid liv...

    De gånger vi gjorde vul i m on förra grav fick vi med oss fotona! har för mig att vi nån gång fick betala 20 kronor för dem men det gjorde vi sååå gärna Glad

  • MrsGlad

    Allt såg bra ut på vulet idag!

    Jag är i v 9+1, bf precis som jag trodde 2 februari.

    Nu kan jag slappna av lite!

  • MrsGlad

    Jessica1- hur gick Vulet?

    Carrobarro84- skönt att du mår bättre nu, jag mår faktiskt ocskå lite bättre nu, fortfarande trött men jag mår inte illa lika ofta nu.

    hm..det där med könet ja... hihi, jag är alldeles för nyfiken för att låta bli att ta reda på det.

    Med sonen lottade min man och jag hur vi skulle göra och det blev att vi skulle ta reda på det och jag ångrade inte det en endaste sekund. Denna gången känns det faktiskt mer spännande på nåt sätt. Jag har absolut ingen aning om vad det kan vara, för min sons skull (och det kommande syskonets) hade en pojke säkert varit roligast, men jag själv kan absolut tänka mig en flicka också.

  • MrsGlad

    Jessica1- håller verkligen tummarna för att det går bra!

    Ullared, ja det finns det ju delade meningar om haha... min man hatar det...men jag däremot tycker det är underbart att få handla såå mycket på en gång!

    Vi åkte dit innan vi fick vår son, och vi handlade massor som är bra att ha till bebisar, mycket billigare än i babyaffärer. Det finns faktiskt trådar här på familjeliv med listor om vad man kan handla till bebisen i Ullared.

    Jag var där en gång förrförra året och en gång förra året. Båda gångerna har jag åkt på hösten. Det som är bra med att åka på hösten är att man kan passa på att handla julklappar också, men man får nog räkna med lite mer folk än på sommaren. Det bästa är nog att åka dit mitt i veckan innan löning, för ofta är det nog sjukt mycket folk typ en helg precis efter löning. Sist stod vi i kö 3 timmar för att komma in i butiken... shit helt galet!

    I år tänkte jag åka i början på oktober. Vi ska flytta i september så jag tänkte att jag kanske kan hitta lite fina saker att inreda vårt nya boende med. Denna gången tänkte jag faktiskt åka med tjejkompisar, utan man och utan barn.... det är nog skönast så Glad

    Välkomna till tråden ni som är nya!

  • MrsGlad

    Jag vill har kommit på att jag gärna också vill  vänta med ullared till efter UL så jag vet vad det blir för kön... visserligen får nästa bebis ärva en del av min son men det är ju kul att ha lite nytt, och blir det dessutom en flicka blir det nog myyyycket nytt Glad

  • MrsGlad
    fröken lyckligtlottad skrev 2010-07-09 18:17:09 följande:
    Hej tjejer... En liten fråga bara för er som gjort Kub-test under denna graviditeten eller förra...
    Jag ska ta blodprovet på måndag och sen göra ultraljudet nästa måndag (den 19:e)...  Får man svar direkt efter eller måste man vänta några dagar. Usch, vet att det är liten risk... men jag känner mig ändå nervös =(. Skulle vilja hoppa fram 2 veckor i tiden... ska bli skönt när det är över =)

    När jag gjorde kub med sonen fick jag reda på resultatet direkt efter ultraljudet.

  • MrsGlad

    Hej på er alla!

    Jag har varit på semester en vecka nu och har därför varit frånvarande i tråden. Jag är bara hemma idag och imorgon och sen ska jag faktiskt resa bort 1,5 vecka till så om ni inte hör från mig på ett tag så är jag bara på semester, jag har inte "försvunnit" från tråden.

    Grattis till er som varit på vul, och hos bm och sett hjärtljud, och till dig Qaroliine som känt sprattel! så härligt!

    Imorgon ska jag på inskrivning hos bm, kul faktiskt!

Svar på tråden Bf i jan/feb 2011 från Malmö