• Anonym

    Kollektivtrafik!

    Vad har ni för planer på att bygga ut sveriges järnvägar och kollektivtrafik?

  • Svar på tråden Kollektivtrafik!
  • Folkpartiet

    Hej!


    Folkpartiet och Alliansregeringen gör nu den största satsningen på infrastruktur i svensk historia. Under åren 2010–2021 satsas totalt 482 miljarder kronor på infrastrukturen. Investeringarna är fullt ut finansierade och till skillnad från vänstertrojkan skjuter vi inte betalningen på framtiden.

    Vi menar att både vägar och järnvägar behövs. Vägtrafiken är viktig för att hela landet ska fungera. Den spårburna trafiken minskar trängsel och sparar miljön. Av de 217 miljarder kronor som går till nationella investeringar satsas cirka 56 procent på järnvägar och 43 procent på vägar. Folkpartiet förespråkar nya banor för höghastighetståg mellan våra storstäder.

    Inte minst i storstäderna och andra tättbebyggda regioner finns det en stor potential att öka resandet med kollektivtrafik. Det behövs många olika lösningar, från pendeltåg och snabbspårvägar till pendlarbussar och lokal servicetrafik. Vilka satsningar som ska göras på den lokala kollektivtrafiken bestäms av varje kommun och landsting. Ta gärna kontakt med folkpartiet i din kommun eller ditt län för att ta reda på vilka förslag de har för den lokala kollektivtrafiken!

Svar på tråden Kollektivtrafik!