• Anonym (?)

    Varför 30 timmar på förskola?

    Varför är 15 timmar i veckan för lite tid för ett litet barn att vara ifrån sin förälder? Finns det ett samband mellen denna fråga och den om föräldraförsäkringens individuallisering? Är det möjligtvis så att man måste göra det "enklare" att vara hemma eftersom man planerar att tvinga de som inte vill vara hemma att vara det?

  • Svar på tråden Varför 30 timmar på förskola?
  • Socialdemokraterna

    Hej!

    Alla barn, också barn till föräldralediga och arbetslösa, får tillgång till förskola 30 timmar i veckan - i stället för 15 timmar som idag.
    15 timmars förskola kan innebära en otillräcklig avlastning för många föräldralediga föräldrar, som skulle behöva mer tid för att kunna hämta och lämna de äldre barnen på dagis och skola - och också ha tid över för att etablera kontakten med sina yngre barn. Även arbetslösa föräldrar behöver mer än 15 timmar i veckan för att söka jobb och vidareutbilda sig för att komma vidare.

    Våra prioriteringar för förskolan är att bryta nedskärningstrenden i förskolan – och att säkerställa att alla barn, också barn till föräldralediga, får tillgång till förskola 30 timmar i veckan.

Svar på tråden Varför 30 timmar på förskola?