• marilin

    Vad vill ni göra för våra barn med NPF?

    Vi är många som har barn med olika neuropskykiatriska funktionshinder som inte får den hjälp och stöd som vi har rätt till i skolan. I många fall saknas kunskaper hos personal och lärare och man hävdar alltid att det är avsaknad av pengar.

    Till neuropsykiatriska funktionshinder räknas tex: ADHD, DAM, Asperger syndrom, Autism

    Hur barnet fungerar i skolan är mycket beroende av hur miljön kan anpassas runt barnet. Ofta blir barnen stökiga och utagerande eftersom de inte får stöd i rätt utsträckning.

    Vad vill ni göra för att förbättre miljön i skolorna för våra barn med NPF? Hör aldrig någonsin politiker prata om den ganska stora grupp som förmodligen kostar en massa pengar senare i livet om de inte får hjälp i rätt tid så ekonomi-argumentet är inte riktigt hållbart.
  • Svar på tråden Vad vill ni göra för våra barn med NPF?
  • Socialdemokraterna

    Hej!

    Varje elev måste kunna utvecklas efter sina förutsättningar. Undervisningen måste anpassas efter vad den enskilde eleven behöver för att nå målen i skolans ämnen. Hur många timmar som ägnas åt varje ämne bör i en målstyrd skola variera från individ till individ. Barn är olika och därför kräver lika möjligheter olika mycket resurser. Vi vill också ha mindre klasser - alla barn ska bli sedda.

    Det är ett stort ansvar att hjälpa barn att växa med kunskaper. Vi tycker att det är viktigt att ha en bred kunskap och kompetens bland all personal inom skolans verksamhet och vårt mål är att anställa fler behöriga lärare. Bra lärare kan uträtta underverk. Alla lärare i den svenska skolan ska vara utbildade, kompetenta och behöriga. Kraven är och ska vara höga på lärarna, skolledarna och deras utbildningar. Systematisk fortbildning av lärare är en central del i skolornas kvalitetsarbete.  


     


     


     

Svar på tråden Vad vill ni göra för våra barn med NPF?