• Puls

    Miljön.

    Hur vill ni jobba för att rädda den jord vi lever på.
    Hur ser er miljöplan ut?

    Och hur ska ni finansiera dom kostnader era beslut ev innebär?


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-16 08:59
    Tack för svar. :)
  • Svar på tråden Miljön.
  • Socialdemokraterna

    Hej!

    Viktig och stor fråga som vi försöker besvara ganska kort här, en länk bifogas för mer läsning.

    Dagens miljöproblem går att åtgärda. Men marknaden kan inte ensamt leva upp till de krav miljön ställer. Därför måste det kosta att skada miljön. Gamla och farliga tekniker ska förbjudas. Vi vill stimulera investeringar i forskning och utveckling av nya miljövänliga tekniker. Vi vill också se en förbättrad kemikalietillsyn. Det är fortfarande lagligt att producera och sälja varor utan kunskaper om dess effekter. Det krävs ökad information om nya och gamla ämnen, och fler ämnen måste förbjudas.
    Det är bråttom med att nå miljömålen, men regeringen sänker ambitionerna. Istället för att satsa medel och engagemang har den borgerliga regeringen formulerat om målen så att de blir lättare att nå. En effektiv miljöpolitik kräver effektiv lagstiftning, men regeringen urholkar politiken och sänker miljökraven.


    Vi vill, till skillnad från regeringen, behålla och utveckla miljömålssystemet. Miljömålen ger en struktur, helhetssyn och kontinuitet i miljöarbetet och är viktiga för att nå ambitiösa långsiktiga mål. Vi vill avsätta större resurser för att nå miljömålen; anslaget till biologisk mångfald vill vi öka med 500 miljoner kronor om året 2011-2012, vi vill öka skyddet av skogen och samordna tillsynen av havens ekosystem och tillsynen av fisket.


    Klimatförändringarna är en av de största utmaningarna som världen står inför. Men de ger samtidigt en möjlighet till fler jobb och bättre ekonomi. Genom investeringar i infrastruktur och klimateffektiva bostäder, i minskad miljöbelastning och ökad miljöteknik skapas nya företag och fler jobb.  


    Läs mer på: http://www.socialdemokraterna.se/Var-politik/Var-politik-A-till-O/Miljo/


Svar på tråden Miljön.