• KillBill

    Erfarenheter- Nya Ängkärrskolan, dyslexiskolan i Solna

    Hej, Jag undrar om det är någon som har erfarenheter av Nya Ängkärrskolan i Solna som har specialiserad undervisning för barn med läs- och skrivsvårigheter?

    Det skulle vara intressant att höra om ni tycker att ert barn har utvecklats bättre i den skolan än den skola som barnet tidigare gick i.
  • Svar på tråden Erfarenheter- Nya Ängkärrskolan, dyslexiskolan i Solna
  • KillBill

    Har ett barn i den skolan nu och är supernöjd!

    Liten skola, små klasser, mycket pedagoger och specialresurser. Som förälder får man utmärkt information om skolarbetet. Exempelvis kan jag oftast se resultatet på ett glosförhör samma dag som förhöret osv. (på skolans portal). Resultatmässigt så är det som natt och dag i jämförelse med den tidigare skolan.

    Har dock hört att man får kämpa för att få komma dit. Vissa kommuner vill inte betala.

  • DrBlock

    hejsan! de här är ett sent meddelande, men tänkte sent är bättre än aldrig ;) jag gick på Ängkärrskolan, gick ut för några år sedan. Jag lärde mig sjukt mycket, skriva, läsa, prata, använda hjälp medel. Men de var sjukt mycket diskriminering mellan killar och tjejer, t.ex. en assistent tyckte att de var "ok" om en tjej slog en kille men tvärtom så va de de dummaste man kunde göra. samt att dom bara lyssnade/hörde de dom ville och såg bara de dom ville. sen när dom skulle prata med någon som hade "tydligen" gjort nåt så om personen sa klart och tydligt " NEJ" så blev de allt värre och värre, dom pressade eleverna och mig hårdare och hårdare. Dom föraktade sig mot en del. deras betyg sättning vara inte rätt gjorde, dom gjorde hur dom ville, jag hörde att en kille som nyligen gick ut och hans mobile gick sönder i skolans " mobile-skåp" han ville få den lagade men skolan sa nej, och han fick lagga den på egen hand. de va helt trasig, i sådana fall så ska skolan ta på sig sånt och inte lurar runt. en elev-assistent sa att de var dåligt att slåss, fast om man slog en Nazist så va man jätte duktig, så dom vissade att slå en del människor va bra. en person vågade inte gå till skolan för att den var rädd för lärarna. de hände allt möjligt, dom såg de dom ville och tog den som dom ville få skit för de, jag var en av dom....
    skulle nog aldrig i mitt liv skicka mina barn ditt!  


    Ängkärrskolan
Svar på tråden Erfarenheter- Nya Ängkärrskolan, dyslexiskolan i Solna