Inlägg från: Helle1981 |Visa alla inlägg
  • Helle1981

    Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!

    Är det någon som har under RUL upptäckt en missbildning? Och fick göra ett fostervattenprov som senare visade ett friskt barn? 

  • Helle1981

    Och jag gjorde FVP idag....denna väntan, den är så jobbig Nervöst! 

    Är det någon som vet vad det är för skillnad på MKP och FVP? Varför en del får göra MKP och en del FVP? För det är väl samma typ av svar man är ute efter...

  • Helle1981

    Håller tummarna för dig plåstret! Hoppas det går hela vägen för dig!

    Idag fick jag det första beskedet från fostervattenprovet. Det var ett positivt besked men vågar inte hoppas än, inte förrän det andra provet är klart samt fått en kontroll av alla organ. Så det dröjer två-tre veckor till innan jag vet hur vårt öde blir.  
    Det är jobbigt att se magen växa...får jag behålla den eller inte? 

    Hoppas hoppas hoppas!

  • Helle1981
    Var på återbesök till läkaren på Östra sjukhuset idag....och det ser mörkt ut  
    Han hittade två felställda händer och två felställda fötter. 
    Detta är ofta kopplat till någon syndrom-sjukdom, och är det inte någon kromosomavvikelse så kan det var neurologiskt. Det han kunde konstatera var att barnet är handikappad. 
    Läkaren skulle prata med sin kollegor och genetikerna imorgon bitti och återkomma till mig sedan. Han kommer även att boka in ett samtal hos kurator, som man pratar med innan man bestämmer sig för abort. 
    Men vad läkaren sa och visade oss så kommer barnet inte vara livsdugligt och vi kommer få ta bort det  
  • Helle1981

    Tack för ert stöd! 
    Det betyder mycket att få prata/skriva av sig för några som vet hur det är.


    Detta är andra gången jag får ta cytotec Det känns så fruktansvärt orättvist att man ska få drabbas av detta TVÅ gånger. Förstår hur du känner dig Charlie40. Styrkekram till dig. Hur mår du nu? Försöker ni bli gravida igen?
    Tänker på min svägerska som jag är så avundsjuk på. Hon blev gravid på första försöket med det första barnet och på andra försöket med det andra barnet. Hon har fått två friska barn.  

    Det är ingen i min omgivning som vet hur det är att få missfall, och det känns som att de inte förstår. Alla säger "försök tänk positivt". Men hur ska man orka det när man är mitt inne i det? Varför får man inte bara vara ledsen och arg? 
    Min kurator sa "Ha inte för höga förväntningar på din omgivning. De vet inte hur det känns eftersom de inte har varit i samma situation." Hon har ju helt rätt.  

    Imorgon ska jag hämta den första tabletten på sjukhuset. Förlossningen kommer att ske på tisdag. Då är det dags att ta farväl av våra lilla dotter. 
    Hoppas förlossningen kommer igång fort i alla fall och allt går som det ska.  

  • Helle1981

    Grattis Plåstret! 
    Skönt att ni fick ett positivt svar! :) 

    Här hemma försöker vi greppa vad som har hänt...allt känns så overkligt! Förlossningen i tisdags tog hela dagen men allt gick jättebra. Födde en fantastisk fin liten tjej! Vi saknar henne så mycket! Sörjer över att hon blev tvungen att lämna oss Vi fick/kunde inte behålla henne  
    Hur kan världen vara så orättvis?
    Man lever i ett vakuum, i en märklig bubbla. Världen pågår utanför och vi är inte just nu delaktiga. Vi försöker ta en dag i taget....
    Hur länge går man i denna bubbla? 

    Dessa dagar gör vi inte så mycket mer än prata och gråta. Men det är skönt och vi har förstått att det är ok att inte göra någonting. Men vi känner att vi behöver något att se fram emot i allt detta elände. 

    I och med att vi inte fick den semestern vi hade planerat så tittar vi nu på resor i september. 


    Håller med, INGEN ska behöva gå igenom detta! Hoppas ni får friska och härliga barn!  :) Vi ska försöka igen! Då hoppas vi på mer tur! 

    Behövde skriva av mig....tack för allt stöd och omtanke! 


     

  • Helle1981
    videotapes skrev 2014-10-22 13:34:59 följande:

    Gjorde MKP för tre veckor sedan och fick svar för en vecka sedan. Vi har 50% risk att föra över en ärftlig sjukdom och tyvärr har bebisen den. Imorgon, i vecka 16, säger vi farväl till vår lilla flicka.

    Hur ska man våga bli gravid igen? Samtidigt som att det är det enda jag vill...


    Styrka och kramar till dig/er!

    Jag fick avbryta min graviditet i vecka 19. Den 8 juli fick jag föda fram vår lilla flicka <3

    En stor sorg....som alltid kommer vara med mig. Förstår dina tankar och rädsla...

    Jag är nämligen gravid igen, i vecka 6. Blandade känslor...rädd och glad...och orkar jag? Samtidigt som vi gärna vill ha barn.
Svar på tråden Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!