• tuuli

    Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!

    Fick 1:2 på KUB igår och ska göra MKP idag. Att först se fostret sprattla och vara precis lagom stor, och sen få höra att det var maxrisk för kromosomfel var cirka den värsta chocken i mitt liv. Hade 1:69 på bara blodet och så bred nackspalt ovanpå det, vet inte hur bred för det sa hon inte. Önskar så att de hade kunnat testa utan att jag behövt se ultraljudet. Vi hade förberett oss på att det kunde hända, jag fyller ändå 40 i december, men man kan nog aldrig förbereda sig tillräckligt. Nånstans tror man ju ändå att man inte ska vara en av de extremt få som får ett dåligt besked. "Varför just vi", liksom. Hade nog tidigare mest sett KUB som ett sätt att få se hjärtat slå, att veta att den lever, och så händer detta. 

  • tuuli
    Mohawk skrev 2015-06-10 10:42:00 följande:
    Jag ska till läkaren på måndag och få remiss för att göra MKP. Kommer inte göra KUB alls verkar det som. Har svårt att glädja mig för graviditeten känner jag innan jag vet att allt är ok.
    Vi har också försökt förbereda oss mentalt för att det kan bli ett jobbigt resultat, men förstår att det aldrig går att vara helt beredd.
    Jag blir 38 i sommar och har fyra missfall bakom mig och vill så innerligt att detta ska gå vägen.
    Hoppas att du får ett positivt svar!
    Usch, fyra missfall låter riktigt tungt. Jag håller verkligen tummarna för att det går bra den här gången!

    Jag kunde tyvärr inte göra provet för moderkakan låg inte bra till, så nu måste vi vänta till fostervattensprovet om två veckor istället. Jag bad om mina papper från ultraljudet, och nackspalten var "bara" 2,8 mm. Jag hoppas verkligen att den pyttelilla avvikelsen puffar mig över till den BRA sidan av 50/50. 
  • tuuli

    hoppaspatur - Jag förstår att du är orolig, men försök slappna av, du har ju fått jättefina besked hittills! Om du inte har något emot att läsa på engelska så kan jag rekommendera den här tråden, många där vars barn hade bred nackspalt. 

    community.babycenter.com/post/a28737221/my_experience_with_the_nuchal_translucency_ultrasound

    Impala65: Grattis, vad skönt för er! Gastroschisis går väl att operera också?

    Det är så himla långsamt att vänta på att få göra provet. Samtidigt, innan jag gjort det så är jag ju fortfarande gravid.. Det kommer att bli jättejobbigt att gå på inskrivningen på tisdag, min blev jätteförsenad så jag hann göra KUB innan. Så nu ska jag göra alla prover och prata och hålla på, och så kanske det inte ens blir något barn. En del av mig undrar vad poängen är med att ens skriva in sig. :(

  • tuuli

    Jag tyckte att det var så deppigt att skriva in mig på MVC när det är som det är just nu, så barnmorskan lät mig slippa tillsvidare. Hon förstod precis. Nu kommer jag att bli inskriven snorsent istället, vecka 18, men hellre det än att ta en massa tester och prata i en timme om en bebis som kanske inte blir. 

  • tuuli
    maoliiin skrev 2015-06-22 19:01:21 följande:

    Hej,

    Nu var det ett himlans tag sen jag skrev här. Men jag har liksom lagt ner tankarna på det här med barn eftersom vi aldrig fått något svar, plus att jag hat gift mig så har varit helt uppe i det blå med det. I slutet på förra året fick vi i alla fall ett någorlunda svar, vi kan ha en form av Meckels Syndrome, som det inte finns någon forskning på alls, överhuvudtaget, i hela världen, så helt plötsligt är vi med i en forskningsstudie också!
    Hur som, i dag gjorde jag ett test, den där magkänslan ni vet, och det visade positivt. Vi har inte fått något svar på vad som gått fel om andra två gångerna ännu.. Men jag känner mig förhoppningsfull. Tredje gången gillt och det kommer gå bra :)


    Oj, vilken grej! Hoppas det går bra nu då, och grattis! 
  • tuuli

    Det blev aldrig något fostervattensprov för oss, fostret levde inte idag när de skulle sticka (v 16+0). Det hade dött i vecka 13. Vi kommer inte att få veta varför, men antagligen hade det någon trisomi. 

Svar på tråden Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!