Inlägg från: littlemisstrouble |Visa alla inlägg
  • littlemisstrouble

    Vi med PCO som har eller ska göra GBP

    Är det någon av er som precis som jag inte har några barn ännu?

    jag måste ju gå ner i vikt innan jag får någon hjälp från gyn. antingen så kan ju pco bli bättre av sig självt vid viktnedgång eller så får jag hjälp så fort jag har gått ner tillräckligt. jag är inte övertygad av att jag kommer att få barn själv bara för att gå ner i vikt för min mens har nog aldrig varit som den ska även när jag vägde mindre.

    jaja man får se vad som händer i framtiden. fokus nu är iaf att gå ner i vikt.


    Planering är a och o......
  • littlemisstrouble
    gurkazz skrev 2010-09-22 15:23:14 följande:
    Ja har fågat dom och dom säger att man kommer minska  i vikt...Men oron finns ju ändå... Ja fick ju min op tid idag och jag ska ju gå ner till 93-94 kg för att hamna på bmi 36.. Ja är skit nojig över att tänk om jag inte klarar de....
    ska du gå ner det fram till operationen?
    Planering är a och o......
  • littlemisstrouble
    All American Mom skrev 2010-09-22 16:03:49 följande:
    Jag har normal livmoder och äggstockar trots PCOS. Det är mina hormoner som är rubbad pga stor fetma. Jag måste raka/vaxa mig på hakan och det är super jobbigt så jag ska tänka mig gå på en klinik där dom använder laser att ta bort det för alltid. Jag blev gravid efter 2 menscykel i 2004. Då hade jag redan gått ner 25 kg med Atkinsdieten, (115kg ner till 99 eller runt där) och när jag började gå ner i vikt så kom min mens tillbaka och var regelbunden. Men som sagt, det är mina hormoner som är rubbad just nu.

    Man kan ju bli gravid trots PCOS, det är bara lite svårare. Kämpa kämpa kämpa... och be! Kram
    ska inte ge upp men visst är det kämpigt och svårt ibland med viktnedgång. har testat atkins och lchf men min migrän blir en mardröm när jag försöker gå ner i vikt på det sättet.
    Planering är a och o......
  • littlemisstrouble
    mimmi14 skrev 2010-09-22 16:19:09 följande:
    Jag gjorde min GBP i januari och har gått ner 45 kg. I maj fick jag tillbaka min mens och den är numera regelbunden.
    Man går ner precis lika mycket som andra utan pcos. Jag var jätterädd att det skulle ställa till det för mig, men inga problem alls.
    skönt att höra att det inte ska vara några problem. så himla bra att ha FL för det finns alltid någon att fråga. man är inte ensam om nånting känns det som
    Planering är a och o......
  • littlemisstrouble
    makeupgirl skrev 2010-09-22 20:30:54 följande:
    Hej
    Jag har pcos och ska opereras nu i oktober. Vill gärna bli gravid och den här tråden känns bra. Min fertilitetsläkare sa att jag måste gå ner tio kg innan han ville ge mig pergo. Men nu ska jag väl gå ner mer än tio kg efter op. Men då måste man istället vänta i ett år med att bli gravid. är det någon som vet om det verkligen är så farligt att bli gravid tidigare, tex efter ett halvår? Lycka till tjejer!
    ja man bör inte bli gravid inom ett år eftersom kroppen inte riktigt är fit for fight för en graviditet också men det finns ju dom som har blivit gravida tidigare och klarat av det vad jag förstår.

    behövde du bara gå ner 10kg? då har du inte så stor övervikt gissar jag? (du måste såklart inte svara på den frågan om du inte vill)
    Planering är a och o......
  • littlemisstrouble
    james skrev 2010-09-22 20:01:16 följande:

    Jag har alltid haft oregelbunden mens och för ca 7 år sen när vi inte blev gravida och sökte hjälp fick jag diagnosen pco-s jag hade och har fortfarande typiska pco-äggstockar massor med blåsor jag stimmulerades då med pergotime och på dubbel dos och ca 8 månader senare var jag gravid då hade jag en vikt på ca 65 kilo men har alltid pendlat upp och ner i vikt......

    Efter gravideteten kom mensen aldrig tillbaka riktigt, blödde kanske en gång om året...... sugna på ett syskon var vi också och stimmulerades med upp till trippel dos pergo utan någon ägglossning alls. Kilona kom smygandes mer och mer, och jag bestämde mig för bla hälsan och fertiliteten skull att göra en gastric bypass.... idag för första gången någonsin har jag regelbunden mens mellan 31-34 dagars cykler jag ägglossar och mina världen är bra har fortfarande massor med pco-blåsor på äggstockarna men de fungerar äntligen och på senaste fertilitets mötet sa läkaren att det inte fanns någon anledning att börja stimulera mig för det borde ta sig ändå....... men förra veckan kom ett tråkigt besked min sambos spermier har blivit för få, så pass få att vi inte kommer kunna bli gravida på naturlig väg..... suck nu sparas det pengar för att ge det ett IVF-försök ( då vi har ett gemensamt barn så är det inget landstinget bekostar ) att försöka få ett syskon.... annars får vi nog acceptera att vi bara får ett barn.... är lycklig att jag har min älskade lilla kille annars hade det helt klart kännt jobbigare...

    www.chanstillnyttliv.blogg.se


    är det dyrt att göra IVF själva? får man verkligen ingen hjälp med det bara för att man har ett barn redan? hoppas det går bra för er.
    Planering är a och o......
  • littlemisstrouble
    gurkazz skrev 2010-09-22 20:02:26 följande:
    Ja de ska jag göra... De är ett krav för att få op...
    okej. var det i eksjö du skulle göra din?
    Planering är a och o......
  • littlemisstrouble

    Visste väl att det var fler än jag som har pco och funderar på att göra gbp eller har gjort en. kul att ni vill vara med i tråden och prata lite


    Planering är a och o......
  • littlemisstrouble
    gurkazz skrev 2010-09-23 00:03:41 följande:
    De tycker jag med... Du hade väl oxå fått en op tid vaSolig
    inte op tid än, har bara fått tid för infomöte och träff med läkaren. det är nästa vecka. får väl se vad dom säger då. är inte nervös för det än men det kanske kommer.

    tyckte att det var en och annan som pratade lite grann om pco i GBP tråden så jag tänkte att jag chansar och ser om det är någon som vill prata i en sidotråd till den tråden. man kan ju hänga i båda två
    Planering är a och o......
Svar på tråden Vi med PCO som har eller ska göra GBP