• Snarkofagen

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Välkomna till tråd nummer 13! 



    Tiden går - här förbereder vi oss för att fira våra fyraåringar.

    Vi är ett gäng mammor som hängt ihop sedan barnen var nyfödda. Vi följs åt i barnens fantastiska utveckling och diskuterar syskon, gränsdragningar och föräldraskap.

    I tråden pratar vi om våra liv som mammor, kvinnor och fruar/sambos. Inget ämne är för högt, inget för lågt. Vissa av oss är tvåbarnsmammor medan andra fortfarande överväger saken. Någon sägs visst även fundera på en trea vilket vi andra applåderar.

    Första tråden:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21186971.html
    Tvåan:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24193317.html
    Trean: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27267076.html
    Fyran: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30075894-4.ht...
    Femman: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m33051403.html
    Sexan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m35581000.html
    Sjuan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m38670698.html
    Åttan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m41844698.html
    Nian: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44252155.html
    åsså tolvan!: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m51044479.html
    Medlemmar vid TS 28/9-10
    Daimis - Emmy 30 sep (Upplands Väsby)
    bussig - Felix 6 okt (Stockholm)
    Mejja75 - Thea 7 okt (Malmö)
    Annelitan - Josefine 18 okt (Söderhamn)
    Snarkofagen - Ella 18 okt (Gröndal)
    1 tu 3 - Amanda 19 okt (Bromma) och lillebror Gustav 27 maj -08
    "Nollan" - Félix 24 okt (Montreal) och lillebror Elliot 14 mars -08
    teasa - Louie 30 oktober (Karlskoga)

  • Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~
  • mejja75

    Snarko: Det verkar ju onekIigen vara förkylningsastma Ville har. Hans pappa har astma och Thea har också haft en tendens till det. Dessutom kan de ofta få problem med luftrören efter att ha haft rs-virus.
    Barcelona låter underbart! Blir bara liiite liiite avis Cool

    Här är det också garderobsrensning för fulla muggar. Har flera kassar med kläder som ska skänkas och så en hel hög som ska ut på tradera. Hoppas att få in i alla fall några slantar för dem.

    Idag är Ville förhoppningsvis feberfri (peppar peppar jättemycket peppar) efter att ha feber i 9 dagar :-O Tror aldrig Thea haft feber så länge. Nu fattas väl bara lite vinterkräksjuka på det här. Det gick på förskolan förra veckan (tur i oturen att Thea var hemma sjuk då), men verkar ha lagt sig så vi håller tummarna för att vi slipper det.

  • Mamma till bröderna bus

    Vet ni tjejer.. jag vet att jag varit lite off, har varit mycket med jobb, besök från min syster dotter som bor i skottland osv.. Men jag är lite chockad här hemma.. jag är gravid igen.. Plussade tidigrae idag.. trode verkligen inte att jag var gravid utan testade mest för att en kompis tyckte det var dags.. så.. bf 6 december.. om allt går som det ska den här gången..


    Felixmamman
  • Gladabarnensmamma

    bussig: yooo hooo - you go girl, nu halls har tummarna for er vill jag lova!!! Grattis & all lycka till!!

    Har borjar terminen antligen narma sig sitt slut. Uppsatsen ar inlamnad och betygsatt, 1 presentation och 2 inlamningsuppgifter kvarstar innan jag kan pusta ut anda till den 4:e maj da min absolut sista termin vid skolbanken drar igang. Sen galler det att kniiiipa anda till mitten av Augusti (BF 2 veckor senare..).

    Mannen har just begett sig till Svedala och tva utmattade pojkar snarkar sott i sina sangar efter 5 timmars utelek, korvgrillning, cykelturer och kast med liten sten i vattenbrynet. Antligen smalter snon!

  • teasa

    Bussig: Grattis! Hoppas att allt går bra


    Nollan: Håller verkligen med... nu får våren gärna komma.... snön smälter som tur var även  här


    Snarko: Hoppas Barcelona var fantastiskt


    Mejja: Förkylningsastma låter besvärligt, hoppas verkligen ni får vara friska ett tag nu.


    Hemma hos mig har det varit Sharlakansfeber hela förra veckan.... Molly fick feber förra helgen och på tisdagen var hon helt rödflammig.... en fröken på dagis frågade om jag hade funderat på om det var sharlakansfeber kanske.... Nääää hade jag inte. Hem och surfa, och symptomen stämde lite väl bra så det vara bara att åka till VC och få penicillin. Efter första dosen hade febern sjunkit en grad och Molly var hur pigg som helst. Men hemma hela veckan ändå.... Nu är ordningen återställd iaf.


    Ha det bäst tjejer.

  • Snarkofagen

    Hej i sjukstugorna! Hoppas barnen mår bättre nu. 

    bussig - WOOOHOOO! GRATTIS! Så KUL! Håller alla tummar jag har för att det går vägen den här gången. Jag lever med alla våra graviditeter, det känns som att vi alla lever med varandra på något sjukt sätt. Och det gör att det även är min sorg när det händer något tråkigt hos oss. Men. Tummar hålls!!! Hjärta 

    nollan - snacka om nerförsbacke och solsken i ryggen! Nu är det verkligen bara raksträcka rakt fram och lite gas i botten. Aldrig mer skolbänk - tänk! Fan, vad BRA du har varit!

    Barcelona var fantastiskt. Lagom varmt, sådär 23-24 grader. Det var såklart lite jobbigt för Ella att maten inte var som hemma och det var det jobbigaste, att hon inte åt ordentligt. Det är så FRUSTRERANDE när man köper dyr mat till henne på restaurang och hon inte äter. Det finns ju inte barnportioner utomlands, direkt. Det är vuxenportion som gäller Obestämd 

    Men det gick jättebra med de sena kvällarna, det myckna promenerandet och alla andra ändrade rutiner. Barnen var helt fantastiska, faktiskt. 

    Så nu har jag kraschlandat hemma i Sverige, Ella är på fsk och jag och Aston har städdag idag. Jag hade lyckats förtränga att jag inte har något jobb och känner att det knackar mig på axeln igen. Urk.  

  • mejja75

    bussig: Åh, vad roligt!!! Stor kram och grattis Håller tummar och tår HÅRT.

    snarko: Så härligt ni verkar ha haft det! Är så sugen på att åka iväg med barnen till medelhavet i sommar, men vi kommer nog inte iväg. För mycket med huset...

    Apropå huset så börjar det ju faktiskt närma sig, bara ca 3 veckor kvar! Sen kör vi igång med renoveringen. Det blir inte bara kök, vardagsrum och badrum, utan vi bestämde oss för att renovera tvättstugan också när vi ändå är igång

  • Gladabarnensmamma

    mejja - wow, det ar ju jattesnart dags for nytt hus!! Spannande!
    Skulle ocksa garna vilja komma ivag pa ngn resa med ungarna. Jag fyller 40 (!) nasta vecka och tror inte mannen har planerat ett skvatt - och kan inte klandra honom med tanke pa allt jag lassat over pa honom pa sistone. Det blir en "oppet hus" sondag nar vanner far ramla in & ut som de behagar med mat & tarta till de som ar sugna.

    dagens lyxproblem for nollan: har just klarat av ett grupp-projekt med an karl jag innerst inne inte tal. Han ar aggressiv, osaker, ljuger och fuskar med det mesta. Han har kopt (yes, KOPT) referenser till sitt CV och har just skickat en forfragan om jag vill tllhora hans natverk pa LinkedIn (dar han underligt nog anvander sig av ett annat fornamn och sager sig vara "konsult" pa universitetet... eh..han ar student?!). Skulle ni acceptera en inbjudan eller hade ni ignorerat? Spontant kanner jag for att ignorera, men eftersom han ar aggressiv och osaker sa vet jag inte riktigt hur han kommer reagera (jag har accepterat manga andra studenters forfragningar om jag tycker dom verkar rediga och kan tillfora mitt natverk nagot).

  • Snarkofagen

    mejja - wow! Kul med inflyttning snart! Det vore himla kul att komma och hälsa på hos er. Och det vore HIMLA KUL om vi alla kunde träffas någon gång irl  

    nollan - jag skulle nonchalera honom. Du är snart borta från skolan och behöver inte konfrontera honom med det där. Eller menar du att han skulle kunna göra dig "skada" på något sätt med sin aggressivitet och osäkerhet?  

    Idag var jag på en inofficiell arbetsintervju. Är jätteosäker till jobbet eftersom det kommer innebära "bara" projektledning och administration. Jag vill driva egna projekt, har jag kommit på. Funderar på att starta eget företag och ragga egna uppdrag. Jag tänkte kalla företaget för Rocket Science, haha! 

  • Gladabarnensmamma

    Rocket Science - kanon snarko!
    Spannande med inofficiell arbetsintervju aven om du tvekar till sysslorna. Jag tycker en hel del av ens inre styrkor, svagheter och vad man egentligen vill kristalliseras ganska bra genom just intervjuer och allmant jobbsok. Projektledningsjobb finns det val ganska gott om, eller? Har du hunnit med PMI cert eller liknande?
    Jag tror jag nonchar min kursares inbjudan, som nagon sa sa vill han bara snylta pa mitt natverk och inte tillfora nagot. Jag ar inte radd for honom pa nagot satt, men vill helst undvika att strula till det i onodan. Han ar ryss, valdigt emotionell och intensiv (kan plotsligt mitt i en konversation fraga om nagot ar fel, papeka att man inte verkar ma bra eller komma med andra mystiska och klantiga pahopp) - he's a can of worms kan man saga

  • Snarkofagen

    PMI cert - huh?! Jag har en pl-utbildning och erfarenhet från en hel del branscher, främst reklam och media. Idag är det mycket digital projektledning som efterfrågas och jag har kompetens från trycksaksbranschen. 

    nollan - du känner säkert till wagamama, nudelkedjan? Den har kommit till Stockholm och det är världens hajp. Var där för första gången igår och jag blev inte imponerad. Måste nog ge det en chans till i alla fall.

    Idag hotar de med stormvindar i Stockholm. Bläk! Hoppas det blir värme och glädje nästa vecka.  

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~