• Fossa

    Jodå, hon har fått barn. Det var flera i tråden som blev/hade blivit gravida.

  • Fossa
    Jegs skrev 2011-02-01 23:28:28 följande:
    Måste fråga en sak igen... Om AMH-värdena... Vet någon hur "stegringen"/"kurvan" ser ut?
    Eller vad säger egentligen siffrorna? Själv har jag ju det riktigt usla värdet på 0,06... Innebär det att typ att jag har 0,06% av äggen kvar eller av äggcellerna... Eller hur förhåller sig det värdet till den som ligger på ca 0,4?  
    // Jegs 
    Det som mäts är koncentrationen av AMH i ditt blod. Hormonet produceras i de celler som omger äggen och därför indikerar värdet hur mycket ägg du har i dina äggstockar. Ett högt värde påvisar stor reserv och ett lågt värde en liten.

    Värdet säger dock inget om äggens kvalité. Du kan ha en stor reserv med "skräpägg" och få höga AMH-värden och du kan få låga AMH-värden även om många av de ägg som finns är av bra kvalité. Det finns mig veterligen inga studier som visar en korrelation mellan låga AMH-värden och låg embryokvalité, tvärtom finns det studier som visar att så inte är fallet!

    I IVF-sammanhang är värdet intressant eftersom det kan peka ut vilka kvinnor som kommer att svara med få ägg och därmed statistiskt sett behöva många stimuleringar för att få fram "guldägget". Det kan också vara användbart för att följa kvinnor som har ökad risk för prematur menopaus men då behövs fler mätvärden över tid. Låga AMH-värden är inte liktydigt med prematur menopaus.

    Förlåt att jag blev långrandig Jag kom egentligen in för att säga grattis till Anemon!!!
  • Fossa

    albatross: Jag hade fyra blåsor mitt sista försök, två omogna ägg och två mogna som blev tvillingar. Jag har även gått vidare med färre blåsor än så och det har alltid blivit ET. Lycka till!

  • Fossa

    Usch vad jobbigt pp08. Hoppas att det inte är någon fara. Min senaste graviditet blödde jag i stort sätt dagligen fram till vecka 13 men det gick bra ändå. Håller tummarna för dig!

    Angående protokoll kan det vara idé att testa crash IVF. Jag fick själv tvillingarna efter crash IVF. Det är korta metoden med en äl-spruta dag 21 och sprutor från dag 1-2 i följande cykel. Jag hade 6 antrala folliklar när vi utreddes btw.

  • Fossa

    Dina siffror är så bra Kalimero. Det måste vara så fruktansvärt frustrerande att det inte vill sig ändå och att du alltid får höra att det beror på äggen. Vill bara ge dig en stor kram.

    Du vet ju vilka alternativ som står till buds så jag tänker inte trycka upp något i ansiktet på dig. Vi hade planerat DI i Danmark om vi inte hade lyckats med våra sista försök.

    Crash IVF har i en dansk studie visat se kunna ge bra resultat. www.copenhagenfertilitycenter.com/uk/behandlingen/crash-ivf/crash-ivf-sceintific-report.htm Jag tror att det helt enkelt inte är lönsamt för klinikerna att ta fram behandlingsformer som passar svårstimulerade. IVF-metoden är från början framtagen för kvinnor med PCO och de får ju ofta mer ägg än "normalt".

    DHEA är ju lite känsligt att tala om eftersom det är dopingklassat. Jag visade en studie för dr C på S:t Göran och hennes inställning var att det inte var en godkänd behandling i Sverige och att det var förenat med risker och bla bla bla. Jag hade själv väldigt långtgående planer på att ta DHEA på eget bevåg.

  • Fossa

    Vad bra pp08! Till mig sa de att blodet antagligen kom från livmoderhalsen och att blödningen berodde på att blodkärlen växte till. De sa att det kunde komma ut blod från livmoderhalsen trots att tappen var stängd.

  • Fossa
    Bengalen skrev 2011-02-19 12:16:48 följande:
    Vet du vilka kliniker som gör crash IVF i Sverige?
    Jag fick göra det på S:t Göran (IVF-kliniken) i Stockholm.

    Fortsätter hålla tummarna för dig pp08. Jag blödde färskt blod men det var ändå ingen fara. Blödde inget alls första graviditeten.
  • Fossa

    Supergrattis nymåne!

    Mycket intressant att DHEA kan höja AMH-värdet! Efter det jag har läst trodde jag att det var konstant och relaterat till antalet äggceller i äggstockarna. Det är jätteviktiga nyheter för alla med lågt AMH.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH