• callimero

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Intressant detta! Jag har 0,8 i AMH och vid senaste vul innan ivf i augusti hade jag 4-5 antrala folliklar per sida. Det var dock inget som imponerade på ivf-kliniken som mest är rabiata i sin åldersgräns på 43. Men det ger hopp att läsa om att man inte ska stirra sig blind på AMH.

  • callimero

    Låter som en bra behandlingsplan elvira! Håller tummarna.
    Vilken metod, preparat och dos har du testat innan?

    Jag försöker få till ett vettigt samtal med kliniken vi gick hos nu sist men det är oerhört frustrerande med en stressad och disträ läkare. Känns som om de tycker vi svårarer fall enbart är besvärliga och i vägen.

  • callimero

    Hoppar in med lite support till albatross, jag tycker du ska köra på. Själv gick jag vidare trots endast 3 blåsor en gång och fick tillbaka 2 st fina embryon. Det fungerade dessvärre inte men är enligt mig värt ett försök då varje ägg man lyckas få fram är värdefullt i detta grymma lotteri. Håller tummarna!

  • callimero

    NinaCamilla, det är nog inte så att kvantiteten alltid hänger ihop med kvalitet. Även om det såklart känns riskabelt att gå vidare med få ägg.

    Apropå AMH kan jag rapportera om en lycklig vän här på FL med helt omätbart AMH som nu plussat lagom till sin 45-årsdag. Ett tips är också att läsa på om studier som gjorts på hur DHEA kan påverka. Googla på DHEA+ivf. Säkert ingen läkare i Sverige som ens vill diskutera detta men det finns intressanta studier.

    Läkarna borde titta på fler faktorer än endast AMH som fortafarnde är rätt omdiskuterat.

    Menopur och Fostimon är lika varandra, utvunnet bla ur urin. Gonal-f och Puregon är liknande helt syntetiska preparat.

  • callimero
    NinaCamilla skrev 2011-02-09 14:14:22 följande:
    Andra sidan läser jag här att antal äggblåsor per månad kan varieras, så kanske ska man prova en gång till.
    Vill bara tipsa om att det kan skilja rejält mellan försöken. Jag har ur 3 - 9 äggblåsor fått allt från 1 - 6 st ägg på äggplocket. Märkligt är att jag fått allt fler med åren. Drömmer Tyvärr har det inte lyckats än men efter byte till Fostimon fick jag flest antal ägg av alla försök.
  • callimero

    Usch vad pestigt med hosta pp08 hoppas du kryar på dig. Låter intessant detta med en extra sprutdag, tror också det kan påverka att flera ägg hinner mogna. Det var ju ett toppenbra resultat du fick med facit i hand!

  • callimero

    Usch så oroligt pp08, tycker absolut du ska åka in och kolla så du slipper oroa dig. Förhoppningsvis är allt som det ska!

    Vi har efter många ICSI på Sophiahemmet nu blivit utkastade pga ålder. Har AMH 0,797 och FSH 6,8. Har de senaste försöken fått ut 6, 5 och 6 ägg - 2 tillbaka varje ET. Det är osäkert om vi inte får fler pga manlig faktor och själv microinjektionsprocessen. Kliniken är inte speciellt informativa i ämnet tyvärr. Vi vet inte riktigt hur gå vidare.

  • callimero

    Hej fossa! Jag har frågat om crash i bla Falun men det verkar inte speciellt "populärt" längre. Märkligt att de flesta kliniker bara kör på samma metod om och om igen. Vi hade möte på vår klinik igår för att försöka få råd om hur gå vidare, ÄD tex. Jag frågade då läkaren om DHEA som sägs kunna förbättra äggen på äldre eller svårstimulerade men se det skulle jag inte gjort för dr höll på att trilla av stolen och knep sedan ihop munnen till ett streck.

  • callimero

    Grattis isaga vad härligt!

    Att det plussas trots lågt AMH visar bara att det inte behöver påverka kvaliteten på äggen. Det är så synd att läkarna stirrar sig blinda på siffror. Ja i mitt fall skiter de rent ut sagt i att jag har hyfsat ok värden, det är ÅLDERN som betyder ALLT. Och då är man helt enkelt inte intressaerade av att ta i en med tång. Sen vet jag att i min ålder är det svårt, absolut.

    Ja allt skylls på äggen. Det kan ju vara så absolut, men vem vet? Jag har aldrig försökt bli gravid innan ICSI med min sambo. Det finns såklart möjligthet att testa DI eller crash med donator i Danmark medans man står i kö för ÄD då tex AVA i Åbo har 7-9 månaders väntetid. Helt vansinne säger nog de flesta.

    Ja DHEA kan ge finnar och fet hy. Ska till höga doser om det ska vara skadligt som jag förstått. Men visst ska man vara försiktig.

    Vi plussade ju svagt detta sista försök men det var inget som läkaren tyckte man skulle lägga någon vikt vid.

  • callimero

    pp08, jag fortsätter ändå att hålla tummarna här! Usch så förtvivlad väntan.

    Ja Castor, de har lite mer liberal åldersgräns i danmark. Vi funderar om det är lönt eller om vi ska köra ÄD direkt. Jobbigt bara med osäkrhten hur manliga faktorn påverkar våra försök.

    Grattis asta72, där ser man att läakrna inte sitter inne med facit på allt!

    NinaCamilla, jag fick betydligt bättre resultat efter byte från Menopur til Fostimon.

  • callimero
    Linn73 skrev 2011-02-20 09:19:38 följande:
    Kalimero: Intressant att du fick bättre resultat av Fostimon än Menopur. Jag trodde att det var mer eller mindre samma sak. Vad är skillnaden?
    Det är en liten skillnad i ph-värde om jag inte minns fel. Jag fick fler ägg än innan, tyvärr bara två tillbaka vid ET ändå och ingen graviditet. Fick tre st befruktade men Sophiahemmet odlar inte vidare så de kastades då de ej var av frysbar kvalitet. Ett svagt plus nu vid sista försöket som dock visade för lågt hcg av blodprovet att döma.
  • callimero
    pp08 skrev 2011-02-24 09:02:10 följande:
    Kalimero: jag fick inte veta värdet i tisdags. De sa att det inte ger tillräcklig information, vissa kan vara "låg-hormonare". Men man kan se skillnaden när man tar blodproven med ca 2 dagars mellanrum. Så om någon timme tar jag blodprovet och i e.m. ringer läkaren och meddelar.

    Har sedan i tisdags inte testat själv med grav.test. Lite onödigt om de endå tar blodprov.....
    Jag förstå. FIck själv vänta över helgen på nytt prov, men då var det riktigt lågt på fredagen - bara 10. Hemska väntan tills i em, men då vet man ju säkert när de ser värdet på blodprovet. Kram på dig. {#emotions_dlg.flower}
  • callimero

    Ankaja, jag vet kvinnor som blivit gravida med omätbart AMH. Vet du vad ditt FSH är? Tror inte det spelar någon roll på vilken cd man tar AMH-provet. Om du vill göra fler ivf kanske du ska ligga lågt med resultatet inför kliniken då en del stirrar sig helt blinda på det fast man ska titta på betydligt fler faktorer än så. Alla gör det inte förstås.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH