• Castor1

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej!
    Jag är ny som skrivande i denna tråd, men jag har följt er ett tag. Vill bara säga tack Linn73 för att du startat denna tråd och tack alla ni andra som bidragit till det hopp jag känner trots lågt amh-värde.
    Vill även passa på att gratta anemon till plusset och hålla tummarna för er som ruvar. Själv verkar det som att jag och Poussin kommer att börja samtidigt, kanske även du Linn73? Sista veckan i mars.

    Jag är 35 år (fyller 36 år i april) och detta är vårt första IVF. Vi går på Huddinge, där vi fick förtur, känns mycket bra! I september låg mitt Amh på 0,160. Detta togs om 25 jan på Huddinge och det hade då sjunkit till 0,1. Fick reda på det igår, så det var en liten kalldusch, men jag hoppas iallafall. Jag hade vid vul 25 jan 2-3 antrala folliklar på vardera äggstock så 4-6 totalt. Tyvärr var de ganska små, men känns bra ändå. I början av januari hade jag 10 st enligt min privata gynekolog. Vi blev spontant gravida i okt-nov men slutade tyvärr med missfall i vecka 5. Det var ledsamt, men vi ser på det positivt eftersom att vi hade fått en prognos på att chansen att bli gravida naturligt låg på under 5%. Så där hade de fel! Jag hoppas alltså att jag även kommer att kunna motbevisa läkarna när det gäller stimulering och hoppas på mer än 3 äggblåsor. 

    Vi har bestämt oss för att göra 3 försök (om vi får...) och sedan gå över till äggdonation och även skriva in oss på adoptionscentrum. Ingen av oss har barn sen tidigare. Vi har varit tillsammans i 13 år, försökt att bli gravida i 1 1/2 år. Jag ska köra långa perioden med menopur 450, inge risk för överstimulering sa min läkare (P-O på Huddinge). Detta är min historia...

    Jag ser fram emot att fortsätta att följa er och hålla tummarna! Denna tråd känns hoppfull, varm och trygg trots att vi alla här har fått tuffa besked att förhålla oss till. Tack! 
     

  • Castor1

    Hej alla,
    Hoppas att ni mår bra och känner er starka! Och Tack för varmt välkomnande.

    Grattis också pp08, underbart att läsa om ditt plus!

    Jag mår bra men känner mig nervös inför IVF start och rädd för att det kommer att tära både mentalt och fysiskt på kroppen. Ett av mina "mentala försvar" för att kompensera för lågt amh är att vara i mycket god fysisk form. Är rädd för att det ska gå i stöpet när jag börjar med behandligen, vilket skulle kännas ännu mer deppigt. Är rädd för att tappa kontrollen... Men, jag hoppas på att kunna fortsätta att hålla mig positiv och se framåt. Dessutom kan det ju även vara bra att släppa lote på kontrollen har jag hört... Någon mer som har en taktik för att klara av att hantera amh värdet och barnlösheten?

    Vi hörs, lycka till och sköt om er!

    Tänkte skriva in mig på listan, bra initiativ Linn73!

    LISTAN PÅ ALLA VI SOM SKA LYCKAS 2011 SoligVäntar på nytt försök:


    Linn73, AMH 0,41: Har gjort två tidigare försök, varav det första fick avbrytas innan ÄP. Ny läkartid i slutet av feb. Poussin, AMH 0,35: Har gjort två tidigare försök; nr 2 blev bara 1 ägg och inget ET, IVF nr 3 påbörjas i mars. Jegs, AMH 0,06: Väntar på första försök... Ankaja AMH 0,52 väntar på första försök (mars) Castor (36 år i april), AMH 0,1 väntar på första försöket, sätter igång i slutet av mars... Planerat ET/FET:

    Ruvar:

    Gravida: 
    Anemon (38 år) , AMH 0,46: Gravid på 4e ICSI, BF början av okt pp08, AMH 0,3 (?): Gravid på 3e IVF +  gravid på 3e syskonförsök (5e IVF totalt), BF 19 okt
    Övrigt: 

    Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. Hemmaförsök just nu.  
  • Castor1
    NinaCamilla skrev 2011-02-17 14:03:54 följande:
    Hej Castor,
    Vi har samma amh-värdet och vill gärna veta hur din behandling går till. Jag är fortfarande skeptisk på min egen klinik och second opinion är alltid bäst . Jag har samma amh-värde som du. Lycka till!
    Hej NinaCamilla!
     
    Jag väntar fortfarande på att börja men följande behandling är den som är planerad:
    - Långa metoden med nässpray(supercur tror jag) 3 ggr/dag och sedan menopur sprutor tillsammans med halva dosen nässpray, högsta dosen, 450. Jag ska börja med nässprayen 19 dagar efter den mens jag kommer att få i mars, och efter 2 veckor ska jag börja med sprutorna. Äggplock planerat till någon gång de två senare veckorna i april, beroende på när jag får mens (tror omkring 3 mars). Så nässprays-start ca 22 mars och sedan får jag hoppas att det funkar...
    Jag har mellan 4-6 antrala folliklar så jag producerar fortfarande ägg, vilket de ser som positivt. Dessutom så väger de in att jag är relativt ung, jag fyller 36 år i april och fick ett missfall i okt/nov 2010 som de också väger in i min bedömning. De poängterade dock att de ser detta mer som en testomgång för att se hur jag svarar på behandling... Så jag får hålla huvudet kallt och hoppas att jag svarar bra men inte får för kraftiga biverkningar. 
    Jag går på Huddinge sjukhus, landstingsfinansierad. Vart går du?

    Lycka till själv, vi följs åt här hoppas jag! 
  • Castor1

    Hej igen NinaCamilla,
    läste precis att du är nekad att fortsätta i Sverige. Vad tråkigt! Skulle du inte kunna prova en annan metod, har läst att det kan variera? Hoppas annars att det går bra för dig utomlands, de verkar också ha god kunskap! Vi kommer också att gå över till ÄD om vi inte lyckas inom tre försök.
    Håller tummarna stenhårt för dig!!! 
     

  • Castor1

    pp08, jag förstår att du är orolig - håller tummarna för att allt ska vara bra! 
    Fossa, låter intressant och som ni säger så är ju IVF forskningen inte inriktad på svårstimulerade. Hoppas att det ändras!
    Isaga, grattis!
    Kalimero: tråkigt med läkarnas attityd! Om ni orkar så låter det ju som att danmark har en mer varierad syn på IVF. Kanske värt att prova?
    Linn73: tack för peppningen! Känns bättre idag. Man får ta ett steg i taget helt enkelt. 

    Vill bara önska trevlig helg!

     

  • Castor1

    ppo8: Usch vad jobbigt att höra, beklagar verkligen! Förstår att det känns tungt nu, stor kram!

    Linn73: jobbigt att få vänta p.g.a kö... Vi får hålla tummarna för att maj är en bra månad för din kropp och folliklarna! För mig varierar ju antalet varje månad så man vill ju gärna pricka in bästa möjliga förutsättningarna. Maj är din månad ska du se!

    Ankaja: Förstår chocken, jobbigt!!! Jag fick liknande besked för ett par veckor sedan. Mitt amh hade sjunkit från 0,16 till 0,10 på 5 månader. Så mina dåliga förutsättnigar blev tydligen ännu sämre rent siffermässigt, Men, som Linn73 skriver: utgå från de antrala folliklarna istället! I dec/jan hade jag ca 10 folliklar och i jan/feb 6 st. Är det något som jag lärt mig att familjeliv är att amh-värdet ska tolkas dynamiskt. Det är för lite forskat och kroppen är kroppen och siffror är siffror. Jag försöker tänka så för att inte känna mig nedslagen. Resultaten av behandligen kan vi bara veta efter att ha genomgått den och förhoppningsvis så är vi i denna tråd de som kommer at få läkarkåren att sluta stirra sig blint på siffror och istället utveckla metoderna! 

    Titta bara på nymåne! Tack för ditt inlägg och stort grattis!!! Vilka nyheter. Jag hoppas att du mår bra och att du kommer att fortsätta göra det hela din graviditet! Jag kommer att inboxa dig då jag ska till New York i höst i tre månader för min forskning. Jag skulle vilja kolla in detta när jag är där och kontakta en fertilitetsläkare. Förhoppningsvis kan jag köpa med mig medicin till Sverige!

    Jag har en fråga:
    Jag har drabbats av någon form av mellanblödningar... Hoppades först att det skulle vara en nidblödning då den kom på dag 16-17 i min cykel och ibland har jag haft ägglossning på dag 11... Men, det känns inte som att det är såååå positivt... Är snarare lite orolig. Jag har blött nu i 6 dagar. Det är inte mycket men varje gång jag är på toa så är det brunrosa blod på pappret (ursäkta detaljrikedomen...). Jag har haft cellförändringar och är rädd att de är tillbaka. Är även orolig för att detta även indikerar förklimakteriet... Har någon av er också haft mellanblödningar? Hur ska man nu räkna, tänk om mensen inte kommer och jag inte kan börja behandlingen? Typiskt!  

    Jag klistrar även in listan här och sätter in mig själv igen. Tror att jag försvann på vägen...
    Kram till er alla!
     
    LISTAN PÅ ALLA VI SOM SKA LYCKAS 2011 SoligVäntar på nytt försök:


    Linn73, AMH 0,41: Har gjort två tidigare försök, varav det första fick avbrytas innan ÄP. Ny läkartid i slutet av feb. Poussin, AMH 0,35: Har gjort två tidigare försök; nr 2 blev bara 1 ägg och inget ET, IVF nr 3 påbörjas i mars. Jegs (31 år), FSH 13, AMH 0,06: Väntar på första träff m Karolinska 14 mars Ankaja AMH 0,52 väntar på första försök (mars) malbert AMH 0,55 Väntar på första försök .. castor (36 år i april), amh 0,1 fsh 13, lh 5,2. Väntar på försök 1, ska börja efter denna mens, när den nu kommer... Har haft mellanblödingar. Planerat ET/FET:

    Ruvar:

    Gravida: 
    Anemon (38 år) , AMH 0,46: Gravid på 4e ICSI, BF början av okt Övrigt: 
    Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. Hemmaförsök just nu. pp088, plus på IVF5 men missfall v.6; avvaktar lite just nu.
     
  • Castor1

    Hej alla, det var längesedan!
    Här i tråden är det både höga berg och djupa dalar, jag känner med er alla vart ni än befinner er i kurvan...

    Jegs, Ankaja, Poussin, Mimi71, håller tummarna för era behandlingar. Tror på er!
    Malbert, ett stort GRATTIS, härligt!

    Själv fick jag mens tillslut, den 28 mars. Allt har alltså blivit fördröjt och min behandling kommer således att börja samtidigt som jag går in i mest intensiva undervisningsperiod på Universitetet samt gifter mig... Men så är det ju ibland, om inte oftast... Kommer inte berätta för ngn förutom närmaste familj och bästisar så jag hoppas att jag inte kommer må för dåligt. Ska även försöka att inte vara så duktig på allt denna period.

    Har glömt bort hur jag ska göra. Jag gör långa metoden + 450 gr menopur. Då är det väl så att man börjar spraya 19 dagar efter påbörjad mens, eller hur?

    Känner mest att jag gör detta för att ha det gjort så att jag inte kommer att undra om det skulle funkat... Jag tror att skyddspiloten tagit över. När jag tänker på barn nuförtiden så tänker jag på adoption, vilket känns bra! Men det är väl en indikation på att jag är lite deppig och har huvudet fullt av existensiella frågor.

    En varm kram till er alla! 

  • Castor1
    Poussin skrev 2011-04-08 22:05:04 följande:
    Castor - Roligt att höra av dig igen. När ska du gifta dig? Grattis! Glad Håller tummarna för att det går vägen för er denna gång! Ja, man brukar börja spraya ungefär 20 dagar efter mensens första dag. Lyckat till nu och stor kram! {#emotions_dlg.flower}

    Själv har jag satt 3e sprutan i magen, går riktigt bra faktiskt. Och så fick jag sluta med nässprayen när jag började med sputorna, det är sååå skönt att slippa den. Ska på VUL på onsdag, rätt nervös faktiskt, men det är inte så mycket jag kan göra förutom att ta mina sprutor och försöka må bra.

    Kram till er allihopa!
    Hej Poussin och TACK! Vi gifter oss 7 maj, väldigt snart (och småskaligt) med andra ord... Vi ser fram emot att vara gifta, men har aldrig drömt om något stort bröllop så vi kommer att vigas i stadshuset och sedan ha fest hemma. Det känns bra! Antar att vigseln kommer att inträffa ungefär samtidigt som jag sätter den första sprutan i magen. Det känns lite konstigt... 
    Känner att mina förhoppningar på att lyckas med IVF ungefär är lika med noll, men det är värt ett försök. Självklart vore det underbart OM det skulle gå vägen, man ska ju aldrig säga aldrig. 

    Jag har fått klartecken för start och börjar nässprayningen nu på fredag 15/4. 

    Hoppas att ditt VUL gick bra idag och att stora, fina och många äggblåsor syntes!!!

    Ankaja: Hoppas att dina streck blir starkare och starkare! Vore härligt om det kunde lyckas på första försöket! Hoppas isådanafall att det är en ny trend som även jag kan få hoppa på...

    Linn73, det var längesedan du skrev. Hoppas att allt är bra!

    Till alla därute, kämpa på och låt er inte nedslås av eventuella motgångar!!!

    Jag klitrar in en uppdaterad lista nedan där jag skriver in mig själv under spraystart, nervöööst...

    Kram
     
  • Castor1

    Uppdaterar listan, ber om ursäkt ifall jag glömt någon och ifall att skrivit in någon som inte vill stå på listan...

    Väntar på nytt försök:


    Linn73, AMH 0,41: Har gjort två tidigare försök, varav det första fick avbrytas innan ÄP. Ny läkartid i slutet av feb. Anemon (38 år) , AMH 0,467, Väntar på FET....efter missfall på 4:e ICSI.  Albatross74, AMH 0.27, IVF 1: feb 2011, Har inte fått ny tid för IVF 2  Småsteg, amh 0,49 Nelle amh 0,3.  Sprayar: Jegs (31 år), FSH 15, AMH 0,06. Spraystart 6/4 Castor (36 år i april), amh 0,1 fsh 13, lh 5,2. Spraystart 15/4
    Sprutor:
    * Poussin,
    AMH 0,35: Har gjort två tidigare IVF försök; nr 1 gav 3 ägg, 1 befruktat men minus, nr 2 gav bara 1 ägg och inget ET, nr 3 påbörjad 19/3.

     
    Planerat ET/FET:

    Ruvar:
    Ankaja


    Gravida: 
    Malbert

    Övrigt: 


    Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. Hemmaförsök just nu. pp08, plus på IVF5 men missfall v.6; avvaktar lite just nu.
  • Castor1
    längtar74 skrev 2011-04-13 20:17:47 följande:
    Castor, jag o min man gifte oss i lördags så jag kan verkligen relatera till den krock du upplever mellan ivf-resan och bröllopet. Men njut! Det är en underbar stund, och kanske lite extra fin med tanke på situationen.

    För oss blev bröllopet rätt hastigt bestämt eftersom vi insåg att ett av våra alternativ (och kanske till slut det enda) är adoption. För att det över huvudtaget ska vara aktuellt så måste man vara gift (vilket ju är bisarrt i sig, tycker jag som svensk med en annan syn på samboskap...)

    Vi hade också bara vigsel m familjen, och alla vet om vilken situation vi är i. Det kändes på något vis som om allvaret, sorgen och glädjen över alltihop blandades: allvar och sorg för att vår resa är så knölig, men glädje över att vi gör den tillsammans:)

    Så grattis till bröllopet - ni kommer att ha en underbar dag tillsammans!
    Tack längtar74 och Stort Grattis till dig (er)! Vi har pratat om bröllop länge, vi har varit tillsammans i 13 år. Men nu, med möjlig infertilitet och allt så slog vi äntligen till. Även för oss så har adoptionsmöjligheten, och den föråldrade synen på tvåsamhet som finns, varit en bidragande orsak. Känns speciellt att göra detta ihop! Fina ord som du beskriver det med, tack!
    Poussin skrev 2011-04-13 21:17:08 följande:
    Castor - Vad roligt att ha fått ett startdatum, jag hoppas verkligen att det går vägen för er!
    7e maj är ju snart, åh vad roligt för er, bröllopsdagen är en underbar dag!

    Jag är rätt nöjd efter dagens VUL, såg bra ut för att vara jag, 3 blåsor av ok storlek och 3-4 mindre. Jag är supernöjd om det blir 3 blåsor med tanke på resultatet förra gången. Postade blodprovet och CvL ska ringa imorgon om hur det ser ut.

    Kram till er alla! {#emotions_dlg.flower}
    Tack Poussin, ser fram emot vår dag, och alla dagar därefter! Jag vet dessutom att jag kommer att bli förälder, i  vilken form återstår att se. Det gäller att inte försöka se och styra sin framtid utan istället vara i nuet - en tanke jag försöker bära med mig nu...
    Vilket bra resultat du fick på VUL, Grattis!!! Ett guldägg är ju allt som behövs som sagt, härligt!!! Spännande att höra, lycka till nu! 
    Linn73 skrev 2011-04-13 21:32:50 följande:
    Hej alla!

    Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Har varit några månader med väntan och jag har själv behövt distansera mig från allt ett tag och tänka på annat än barn. Men i dag börjar vi på ny kula igen med Suprecur. Så roligt att flera är igång och att några har plussat - det inger verkligen hopp!

    Castor: Ser att du börjar på fredag. Då får vi följs åt! Kör du långa eller korta metoden?
    Hej Linn73, skönt att höra att allt är bra! Att distansera sig är nog bara nyttigt, vi kan ju trots allt ändå inte påverka vårt amh-värde... Vi börjar nästan samtidigt alltså, vad roligt! Jag gör långa perioden, även fast jag inte lyckats klura ut allting ännu... Vet att jag ska ta nässpray imorgon och så småningom ska jag spruta mig själv i magen med 450 gr menopur. Jag ringer Huddinge nästa vecka för mer detaljer, känner mig som Bambi på hal is... Lycka till, håller tummarna för många äggblåsor med ägg i!!!

    Jegs: Styrkekramar! Förstår att det är jobbigt... Lycka till!

    pp08: Beklagar verkligen missfallet, usch vad tungt! KOmmer att tänka på dig i sommar odh hålla tummarna!!!

    Kram till er alla!

     
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH