• Nelle

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Det här har ju blivit en lång, lång tråd, men jag kanske kan hoppa in ändå?

    I februari gjorde vi vår första IVF efter att ha stått i landstingskö sedan hösten 2009. Läkaren plockade bara tre ägg, varav inget blev befruktat på ett "normalt" sätt, så det ledde inte ens till ET. För första gången pratade läkarna då om att kolla AMH-värdet, vilket de gjorde i slutet av februari. Två veckor senare skulle de ringa upp och berätta hur det låg till. Om värdet var lågt skulle vi inte behöva vänta tills i slutet av maj med nästa försök som de sagt.

    Ingen har ringt så igår, fem veckor senare, ringde jag till Huddinge för att höra hur det gått. Vi hade nästan börjat tro att de inte ringt för att allt var okej, men så var det inte alls, värdet låg på 0,3. Efter att försökt få barn i tre år var det på sätt och vis ingen chock, men jag är så oerhört besviken på vården som hela tiden sagt att allt sett så bra ut och som nu inte ens kunde ringa upp.

    Jag har ju läst om några som lyckats ändå och om Malbert (i KS-tråden och här) som blivit gravid på naturlig väg, men just nu känns det ändå inte så lovande.

    Jag behövde skriva av mig lite för det finns inte så många att prata med om detta. För ett par månader sedan hade jag själv inte ens hört talas om AMH, så det är svårt att få någon att förstå vad det innebär som inte fått samma besked.

    Lycka till allihop!

  • Nelle
    Ankaja skrev 2011-04-10 08:05:00 följande:
    Tjuvtestade idag och tror att jag kan ha ha testat positivt... Förvånad

    Strecket var väldigt, väldigt svagt men jag såg det och min sambo såg det, vågar man tro på det???

    Ska testa igen imorgon bitti för säkerhetsskull...
    Stort grattis till er (i den här tråden också)!
    Underbart!

    Kram
  • Nelle

    I måndags fick jag reda på att jag har ett AMH-värde på 0,3. I tisdags ringde jag och bad läkaren ändra nästa dos till 450 istället för 300 Menopur som planerat. Märkligt att han inte tänkte på det, precis som det var underligt att inte Huddinge ringde upp och berättade om AMH-värdet som de sagt.

    Är det något mer som jag borde tänka på inför nästa försök i maj?

    Nu försöker jag intala mig att det kan gå vägen nästa gång. Enligt läkaren som gjorde utredningen och läkaren på Huddinge är detta med AMH-värde fortfarande så nytt att läkarna fortfarande vet ganska lite om hur det påverkar chanserna.

    Vi får hålla tummarna för många plus här inne!
    Kram till er allihop!

  • Nelle

    Jag skrev ett av de "vanvettiga" inslagen igår så här kommer ett nytt!

    Sprutstart för mig idag efter tre månaders väntan sedan förra försöket som inte ledde till ET med bara tre stackars ägg.

    Denna gång blir det maxdos, 450 ie, med Menopur. Första sprutan togs nyss efter att sambon  blandat de sex ampullerna (skönt att jag slapp!). Nu skriver jag in mig i listan! Hoppas att det går bättre idag...

    LISTAN PÅ ALLA VI SOM SKA LYCKAS 2011 SoligVäntar på nytt försök:


    Anemon (38 år), AMH 0,467, Väntar på FET....efter missfall på 4:e ICSI. Albatross74, AMH 0.27, IVF 1: feb 2011. Sprutstart 8/5 Småsteg, amh 0,49

     


    Sprayar: Jegs (31 år), FSH 15, AMH 0,06. Spraystart 6/4 Castor (36 år i april), amh 0,1 fsh 13, lh 5,2. Spraystart 15/4 Linn73 (37 år), AMH 0,41: 3:e försöket. Långa metoden med 450 ie Menopur. Planerat ÄP vecka 20. (37 år) AMH 0,3. Sprutstart 4/5



    Planerat ÄP/ET/FET:

    Sprutar:

    Nelle


    Ruvar:


    Poussin (33 år), AMH 0,35. IVF nr 3. 3 ägg varav 2 befruktades samt återfördes. TD 9/5.

    Gravida:


    Malbert, AMH 0,55 Ankaja, AMH 0,2, IVF 1, BF 18/12


    Övrigt:


    Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. Hemmaförsök just nu. pp08, plus på IVF5 men missfall v.6; avvaktar lite just nu.

    Fick inte ordning på punkten innan namnet, vet inte varför.

  • Nelle

    Nu blev listan konstig igen, jag gör ett nytt försök.

    LISTAN PÅ ALLA VI SOM SKA LYCKAS 2011 SoligVäntar på nytt försök:


    Anemon (38 år), AMH 0,467, Väntar på FET....efter missfall på 4:e ICSI.  
    Albatross74, AMH 0.27, IVF 1: feb 2011. Sprutstart 8/5
    Småsteg, amh 0,49

     


    Sprayar:
    Jegs (31 år), FSH 15, AMH 0,06. Spraystart 6/4
    Castor (36 år i april), amh 0,1 fsh 13, lh 5,2. Spraystart 15/4
    Linn73 (37 år), AMH 0,41: 3:e försöket. Långa metoden med 450 ie Menopur. Planerat ÄP vecka 20.

    Sprutar:
    Nelle (37 år) AMH 0,3. Sprutstart 4/5.

    Planerat ÄP/ET/FET:

    Ruvar:


    Poussin (33 år), AMH 0,35. IVF nr 3. 3 ägg varav 2 befruktades samt
    återfördes. TD 9/5.

    Gravida:


    Malbert, AMH 0,55
    Ankaja, AMH 0,2, IVF 1, BF 18/12


    Övrigt:


    Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. Hemmaförsök just nu.
    pp08, plus på IVF5 men missfall v.6; avvaktar lite just nu.
  • Nelle
    Linn73; Ja, nu följs vi åt! Visst gör du också din IVF på Huddinge? Vi har samma medicin &dos och äggplock samma vecka. Hoppas, hoppas!

    ddrobert; Internet Explorer 9.

     
  • Nelle
    Castor: Grattis, vad roligt att du gift dig! Kul att vi "ligger lika"!

    Poussin: Grattis till plusset! Hurra, Hurra!

    Linn73: Jag har inte fått någon tid för äggplock ännu, men jag ska på VUL imorgon så de kanske ger mig en tid då. Nu börjar jag bli orolig över hur det kommer att se ut på ultraljudet...

    smurfen7621: Mitt AMH-värde togs efter vårt första IVF-försök som inte ledde till ET. Det sköttes inte så snyggt av Huddinge eftersom de skulle ringa upp efter två veckor men inte gjorde det, vilket fick oss att tro att värdet nog var okej. Efter fem veckor ringde jag och då sa de att värdet låg på 0,3. När jag utreddes hösten -09 var det inte standard enligt läkaren som utredde oss. Mitt FSH låg på 10 då, så det var okej.

    Vad säger ni ,alla kloka om ICSI? Jag har två kompisar som var med om samma sak som jag, dvs att det första försöket inte ledde till ET. Båda deras läkare gjorde/ska göra ICSI vid nästa försök. Vår läkare pratade om att de helst inte gjorde det när det inte var något fel på mannens spermier och att "det naturliga urvalet" alltid är bäst. Någon som har erfarenhet?

    Kram
  • Nelle
    Jegs; vi skrev nog våra inlägg ungefär samtidigt så jag hann inte läsa ditt innan jag skrev. Håller med om att Familjeliv borde kunna "styra upp" reklamen lite, förstår att du blev irriterad!

    Vad tråkigt att ni var tvungna att avbryta! Kan tänka mig att det snurrar runt en massa tankar och känslor hos dig nu. Det är ju hela tiden en massa nya saker som man måste sätta sig in i och ta ställning till. Jag visste inte att det var en åldersgräns på att donera ägg, där rök mina två potentiella donatorer...

    Sköt om dig!
    Kram
  • Nelle

    Det blir äggplock redan på fredag. Trots maxdos såg läkaren bara fyra äggblåsor, varav två var tillräckligt stora. De vill ändå göra det på fredag sa han, annars kan de bli "övermogna". Det känns inget vidare nu, hade hoppats på fler blåsor. Förra gången såg de fem blåsor vid första ultraljudet, tre vid det andra och de fick ut tre ägg. Trots mycket högre dos den här gången verkar det inte ha gett bättre resultat. Nu hoppas jag innerligt att det fungerar ändå, på något magiskt sätt... Fast det känns mest jobbigt.

    Småsteg: Jag har också en tvåäggstvilling med ett barn som kan tänka sig att vara donator. Men vi fyller 38 i höst...

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH