• lillamillan

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej allesammans!

    Tänkte kolla lite mer här inne hur många behandlingar ni gjort och hur era resultat ser ut (antal ägg, långa/korta metoden, befruktningsgraden på äggen de får ut mm.

    Jag startade med ivf för ett år sedan. Då hade jag ett anh på 2,0, nu efter 4 icsi med dålig befruktninsgrad och sky höga doser mediciner så har mitt amh minskat till 0,69. Vi håller på med vårt 5e försök och hoppet börjar sina. Vi har blivit rekomenderade äggdonation om vi inte lyckas på detta eller nästa försök. Jag svarar inte på korta behandlingen utan behöver nedregleras och ha höga doser mediciner varje gång. Har ett avbrutet försök i bagaget, och äggen blir alltid mörka till fägen med granoluserad cytoplasma och om vi har tur blir 1-2 befruktade varje gång. Har fått ut som minst 4 ägg och max 15 st.

    Nyfiken på hur andra med dåligt amh funkar.

    Rocktroll: Så det är här du hänger nu  ....hur går det för er?     

  • lillamillan
    Rocktroll: Första dagen brukar vara den dagen man blöder ordentligt rött, men jag är alltid lika orolig om vilken dag det är som gäller. Vi kör bara långa behandlingen då jag får ut så lite ägg på korta metoden och ena gången fick vi inget till et. Nu är vi på sprutdag 8 i dag, var på vul i dag och de såg 9 små blåsor, nytt vul på måndag och ev äp på ondag. När vi körde korta behadnlingen med 450e Menopur så fick vi ut 4 ägg och 1 befruktat. Förra behandligen körde vi med nedreglering och 450e Menopur och fick ut 15 ägg och 2 befruktade. Denna gången testar vi Fostimon och hoppas på lite fler befruktade denna gången, men blir det 1 får man vara nöjd. Har ni provat både långa och korta behandlingen eller?
  • lillamillan
    Kattflickan skrev 2012-02-24 20:27:32 följande:
    Hejsan, även jag börjar spruta imorgon!

    Dum fråga igen. Det står att när man börjar spruta ska man halvera spraydosen, dvs. En sprayning i ena näsborren morgon i kväll. Räknas då det ifrån imorgon bitti som är den dag jag börjar spruta eller ifrån imorgon kväll som är då jag tar sprutan. Dvs, ska jag spraya båda näsborrarna imorgon bitti eller bara ena?

    Är så kul med alla bra resultat för oss på sistone!

    Jag sprayade som vanligt på morgonen, gick och lämnade prov på fm och på kvällen drog jag ner på nässpray och startade med sprutorna. Men vet att olika kliniker gör på olika sätt så är du osäker så ring till din klinik och fråga. Har de stängt så hade jag sprayat 2 gånger på morgonen och en på kvällen.
  • lillamillan
    Hjärtefröjd skrev 2012-02-25 15:52:15 följande:
    Men betyder lågt värde även dålig kvalitet?

    Vid vår första IVF fick vi 5 toppembryon (4 till frysen och alla klarade upptining vid FET) och vid andra IVF:n  1 topp och en okej (dock inge till frysen). Dock kanske de egentligen inte är så topp, eftersom vi inte blivit gravida...

    Vad jag har hört står amh för äggstocksreserven, men de kollar ju även på andra värden, och är de förhöjda betyder det att äggstockarna får arbeta hårdare för att få fram ägg. Vid sämre reserv brukar det även vara svårare att få fram bra kvalite men det betyder ju inte att allt är dåligt och alla är vi olika. Jag har svårt att få fram ägg och det verkar  alltid vara kvalite MEN de stackarna som lyckas bli befruktade blir alltid fina embyo (dock aldig så bra som en graviditet) men det finns de med lågt amh som blir gravida spontant.
  • lillamillan

    Lågt AMH och högt FSH tyder på att äggstockarna börjar närma sig klimakteriet, kan vara många år kvar dit men de börjar bli "gamla". Sämre äggreserv och äggstockarna får arbeta hårdare för att få fram några ägg. FSH brukar man ta runt cykeldag 3 och i folikelfas ska värdet inte vara över 10. Mitt är FSH är 12 och AMH 0,69.

  • lillamillan
    Kattflickan skrev 2012-02-25 19:20:37 följande:
    Jag har inte tagit FSH, är inte det lite konstigt?

     

    Vilka prover har du tagit då? Kan ju variera lite vilka pover klinikerna vill ha. Men man brukar ju alltid ta prover i början av cykeln under utredning, sen ibland kan man även ta senare i cykeln för att se om man har haft ägglossning.
  • lillamillan

    AMH kan man ta vilken dag i månaden som hellst. Fråga varför du inte fått ta FSH och LH, för de proverna har jag fått ta i utredningssyfte. Men vi har ju inte samma utgångspunkt kan ju vara därför de inte tagit dem på dig.

  • lillamillan
    Poussin skrev 2012-02-27 12:41:08 följande:
    Hemma efter ÄP och dagens skörd blev 8 ägg!!!! Skrattande Heeelt otroligt, har totalt fått ut totalt 10 ägg på mina tidigare 4 IVF:er och nu  8 st på denna, har lite svårt att ta in det faktiskt. Kommer ju aldrig att få veta exakt vad det var som gjorde skillnaden, men jag tror stenhårt på korta metoden och lägre dos för att låta äggen växa till i mjukare takt istället för att chocka kroppen med maxdos. Och sen har jag ju tagit Inofolic i 4 månader, Fertile XX i 2 månader och nu på sista tiden följt min grekiske läkares instruktioner. Nu håller vi tummarna för att de är av bra kvalitet också, ska ringa imorgon och få veta hur många som befruktats. Solig

    Linn - Är du ruvare nu? {#emotions_dlg.flower}

    Denna gången tog det längre tid innan äp än när du kört maxdoser?

    Jag kör inte med maxdos denna gången och nu blir spruttiden 2 dagar längre än vanligt, e lite orolig för när vi körde korta metoden med för låg dos blev spruttiden extra lång och då fick vi inga befruktade ägg alls. Nu kör vi visserligen med långa behandlingen men från sprutstart till äp brukar alltid vara 13 dagar och nu blir det 15 istället. Vi har bytt från 450 Menopur till 375 Fostimon, nedreglering med nässpray som vanlgit.
  • lillamillan

    Linköping68: Jag sprutar med 375 e fostimon. 450 e är maxdosen och jag är förvånad att jag inte fick den, då jag kört maxdos mennonit tidigare. Kör du långa eller korta metoden? Jag har ägguttag imorgon så då förbi se om det blir bättre resultat.

  • lillamillan
    linköping68 skrev 2012-03-01 22:08:12 följande:
    Lillamillan: jag kör korta metoden. Har provat korta på både Gonal-F 300 ie och Menopur 300 ie under januari och februari, men båda gångerna har det misslyckats totalt. Så nu står mitt hopp till Fostimon och dunderdosern 450 ie. Håller tummar för dig och bra skörd!! Måste läsa om Mennonit, har inte hört om det förut.

    Jag har gjort korta metoden två gånger och den funkar inte på mig trots maxdoser av både gonal-f och menopur. Dock får jag gansak bra med ägg när jag kör långa metoden och maxdos menopur. Idag hade vi ägguttag och fick ut 8 ägg med långa metoden och 375 e fostimon. I morgon får vi veta om det blivit några befruktade. Hade jag varit du hade jag krävt att få prova långa metoden eftersom korta inte funkar på er.
    Kattflickan skrev 2012-03-01 22:01:55 följande:
    Rocktroll: varje gång jag blandar menopur så blir det en droppe utanför. Det sipprar över lite där nålen fästs vid sprutan men bara när jag tillsätter spruta nr 2, precis när jag tillsätter det sista och trycker sprutan i botten. Jag tror det blir nåt slags vakuum, hände det för dig med?

    Jag gör mitt första vul på sprutdag 10, sjukt sent enligt mig.

    Blodprovet var väl ok idag men hade gärna fått visa högre nivåer enligt barnmorskan. Det fick mig att känna mig lite deppig. Hon sa nåt skumt med att jag inte var helt nedreglerad??? Jag trodde jag var det när jag fick min nedregleringsmens?

    Så jag ska fortsätta på högsta dosen.
    Det där fenomenet med menpur råkade jag ut för varje gång. Se bara till att du håller nålen ovanför vätskan i flaskan så är det ju bara en droppe av vattnet som sipprar upp och inte medicinen. Det är vakum i flaskan därför blir det så när det sugs ner luft när du tar bort sprutan från nålen.
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH