• VASL

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Har inte följt tråden. Har börjat med vår första IVF. Är 39 år och hade AMH värde på 0,5. Efter stimuering med Menopur 450 såg de på dag 8 VUL bara 2 st äggblåsor. Dessa såg bra ut och livoderna såg bra ut. Jag tjatade mig till att vi fortsätter till äggplock. vad är mina chanser? Är det nån som lyckats bli gravid med dessa odds?

  • VASL
    Attack skrev 2012-03-08 22:15:17 följande:
    Var går du någonstans??
    Jag går på Linne i Uppsala.
  • VASL
    Kattflickan skrev 2012-03-09 11:55:30 följande:. Hålle
    Fick bara ut 4 ägg, får se hur det går.
    Grattis. Håller tummarna att det går bra. Hur kändes äggplocket? Jag ska göra äggplock på måndag och är jätte nervös. Har ju bara 2 st äggblåsor så det gäller att allt stämmer. Inte så mycket att spela på.
  • VASL

    Hej Bill bara skriva av mig lite. Gjorde äggplock idag. Det gick jättebra. Lite ont men inte alls så ont som jag hade tänkt. I förra veckans VUL hade jag bara två äggblåsor och de hittade ägg i båda äggblåsorna. Ni kan förstå hur lycklig jag är idag. Nu gäller det att båda äggena delar sig som de skall. Insättning ifall allt går som planerat på onsdag. jag fick tjata mig till att vi skulle fortsätta trots att jag endast hade två äggblåsor...skam den som ger sig

  • VASL
    Hjärtefröjd skrev 2012-03-12 17:35:34 följande:
    Ja, mycket  förvirrande... jag frågade om man verkligen kan avgöra äggreserven med ultraljud och hon sa att just på dag 3 i cykeln har man stora möjligheter att göra det genom att mäta äggstockarna och räkna äggblåsorna.

    Vi kommer att köpa ett 3-pack för 60 000 kr... tror jag det var.
    Vår läkare förklarade att man kan utvärdera äggreserven med att titta på hur stora äggstockarna är samt räkna omogna folliklar i början av menscykeln. Detta är en indikation på ifall du kommer att ha lätt att bli gravid eller inte. Blodprovena FSH, LH och AMH kan sedan höja eller sänka din sannolikhet att bli gravid.
    Jag hade små äggstockar och totalt bara 6 st omogna folliklar och detta tyder på att min äggreserv inte är så bra. Blodprovena och speciellt AMH ( 0,5) stödde detta.
  • VASL
    Rocktroll skrev 2012-03-12 18:12:22 följande:
    Idag gjorde jag ÄP och det var bland det värsta jag vart med om. Jag fick så ont att jag trodde att jag skulle svimma trots morfin och "skrek" aj aj aj och det gjorde jag inte ens när jag födde barn. Jag fick en blödning i buken som tryckte på vävnaden och det ska tydligen ha förvärrat det hela. Om varje ÄP var så här skulle jag aldrig göra om det men förra gången gick det superbra och ingen stickblödning eller extrem smärta. Detta fasade jag då jag hade en läkare idag som jag aldrig träffat och jag frågade honom om han läst min journal och det försäkrade han mig om, men nu börjar jag tvivla. På mitt första ÄP hände nämlig samma sak med stickblödningen (men inte extrem smärta) och jag fick åka ambulans till gynakuten och efter det sa min läkare att man måste vara försiktigare med mig då jag blöder lätt...JÄKLA NYA LÄKARE som inte tog till sig det.

    Man fick iaf ut 3 ägg så håll tummarna nu att något blir befruktat och vi får göra ET på onsdag Glad 

    Hur lång är förresten kön till ÄD om man gör det i sverige? 
    Usch vad hemskt! Vad arg man blir ifall de inte tagit sig tid att sätta sig in journalen.
  • VASL

    Grattis Poussin till plusset !!!!
    Ringde idag till kliniken och båda äggen hade befruktats. Jippiii. Imorgon skall jag på ET ifall de delats normalt. Detta är ju min första IVF ( och ända ifall man får tro läkarna) så jag vet inte vad man skall förvänta sig.

  • VASL
    Attack skrev 2012-03-13 19:53:25 följande:
    Någon som har erfarenhet av akupunktur ? Efterlyser duktiga i Malmö???
    Jag har gått på akupunktur en gång i veckan de senaste månaderna. Allt för att öka vår IVF chans. Detta är min första IVF men jag tror absolut att akupunktur kan hjälpa. Jag skall på akupunktur imorgon precis innan insättningen.
  • VASL

    Linn: Usch vad trist. Men ge inte upp !!

    Jag var i dag till Linne för insättning och båda äggena hade delat sig normalt. Doktorn föreslog att vi skulle sätta in båda eftersom jag har oddsen emot mig så genom att sätta in båda ökade det mina chanser. Jag lär ju inte få en ny chans till IVF. Alla läkare jag träffat har varit underbara men alla har varit skeptiska till att vi har en chans att bli gravida. Men såhär långt har jag visat dem att de haft fel.Nu gäller det bara att nåt av äggena (eller båda) fastnar också. Nu börjar en lång väntan .

    Vet ni förresten hur dessa 4 celliga emryon skattas? vad har de för skala? Är det olika på olika kliniker?

  • VASL

    Rocktroll: Grattis. Håller tummarna för ditt guldägg!!!!

    Jag begärde att få min journal och nu har jag försökt googla på hur "bra" mina embryon var som de satte in.
    Båda var 4 celliga med 4 kärnor. Embryo nr 1 var lite fragmenterat ( hade en 1) och embryo nr 2  var inte fragmenterat alls ( hade en 0). EQ ( likformighet) hade båda en 1. PÅ SY ( symmetrin) hade det ena en 0 och det andra en 1.  Jag tror att detta är bra men jag vet inte.

  • VASL
    längtar74 skrev 2012-03-15 08:48:59 följande:
    Hej tjejer, var på VUL alldeles nyss. Ett hjärta!! Vi satte tillbaks två, men det verkar som om bara en har klarat sig. Bara och bara, förresten: det finns något som lever och växer!! Nu in på heldagsmöte m jobbet - tror inte att jag kommer att vara den skarpaste kniven i lådan idag Så lättad! Och glad. Men faktiskt mest lättad.

    Kramar!
    Stort Grattis. När gör man VUL?
  • VASL

    Ciara : Vad kul!!! Känns som att vi är i samma sits. Jag ruvar på två embryon och har inget i frysen.
     Jag tycker mig ha märkt vissa biverkningar av Lutinus. Kramper i äggstocksområdet samt att min tempkurva gått upp ett par tiondelar. Har också spända bröst.
    Måste säga att jag inte dragit ner på kaffet, hmm borde göra det. Dricker fortfarande ca 4-5 koppar per dag. Är det nån som vet varför koffeinet är dåligt?

  • VASL

    Kattflickan och lillamillan: Vad jobbit det måste vara att hela tiden ha detta i fokus. jag nog inte tänka mig in i er situation eftersom detta är min första IVF.

    Idag då jag satt in Lutinus vaggisen så var det lite färskt blod på pinnen. Kan det ha varit en nidationsblödning? Eller kan jag ha skrapat till slemhinnan med pinnen? Idag är det 6 dagar sedan ägguttaget.

  • VASL

    RD 7 och jag håller på att tappa hoppet. I början hade jag alla möjliga symptom som ont i magen och kramper i äggstockarna nu är det bara ömma bröst kvar. Känner mig inte alls gravid. Hur skall man orka vänta till dag 18 för att kolla ifall man är gravid

  • VASL

    Hope7801 och Kattflickan: Tack för peppningen
    Känns bättre idag. Var till akupunktören och även om hon inte sa att jag var gravid så berättade hon att min puls var annorlunda. Detta pga progesteronet och att det var vår. Men fick för mig att hon var väldigt positiv så jag hoppas att hon på nåt sett såg att jag var gravid. Ja jag vet önsketänknade
    Ja d är många dagar kvar till grav testet. Tror jag fått en biverkning av progesteronet . Kommer lite blod vilket jag tror har att göra med att slemhinnan är irriterad.

  • VASL
    eller skrev 2012-03-23 10:50:08 följande:
    Jag är tillbaka - tog en paus från FL i samband med hackerattacken. Jag har bytt namn och uppdaterat det i listan ovan.

    När storasyskon blev till hade jag ett AMH på 0.9. Då tog det på första försöket, jag fick ut 4 och fick 2 tillbaka.

    Jag upprepar min historia lite: har ett AMH på 0.5 och gör syskonförsök. Den första IVF:en med 450 enheter Gonal-F + ovitrelle fick jag ut 4 ägg, tyvärr inget tillbaka. Otroligt deppigt.

    I början av mars gjorde jag IVF 2 på 450 enheter Menopur + Pregnyl, fick ut fyra ägg, använde ISCI och assisted hatching. Ett ägg tillbaka. Har fått svaga plus sen en vecka tillbaka. I dag är TD och jag har testat positivt med CB Digital!!!

    Så svårt det är att ta in att det funkade! Jag trodde jag hade noll chans med mina skruttägg. Visselrigen var det ett fint ägg jag fick tillbaka - men att det skulle räcka med ett!

    Nu är det nervös väntan till VUL i v 7...

    Ska läsa ikapp lite bakåt nu.
    En fråga.. Vad står TD för? Jag vet ju att man skall vänta på att testa ifall man är gravid. Men jag funderar på att testa innan iaf. När kan jag tidigast testa? jag fick 10000UI Pregnyl för 13 dagar sedan och ägguttaget gjordes 11 dagar sedan. Ifall jag testar imorgon kan jag få falskt positivt av pregnylen?
  • VASL

    Poussin: Tack för info. Ska göra ett gravtest imorgon. Får se vad det visar...

    Lillamillan: helt normalt att känna så när det inte gått vägen. Jätte tråkigt med negativt besked.

  • VASL

    Idag är det 12 dagar sen de tog ut 2 ägg och 10 dagar sen de satte in två ägg. Gjorde ett grav test idag och det var minus!!! Suck vad surt. Men det kanske var för tidigt....Är det nån som fått minus i detta skede och sen vid dag 18 fått plus? Försöker febrilt hålla tag i hoppet

  • VASL

    Tack alla som gör att jag inte gett upp hoppet om att ännu kunna plussa. Men som så många här jag har inga symptom alls. Det lilla jag känner inbillar jag mig är från progesteronet.
    Jag har faktikst inte tänkt på ifall jag har problem med TSH. Jag tror mitt värde var just över 2. Jag har ingen aning ifall det är OK eller inte. Men man kan väl säga att det iaf inte blir tvillingar för då borde väl jag ha plussat idag eftersom det rimligtvis borde ha bildats högre hCG än med bara ett barn. Men men 6 dagar kvar till dag 18 så jag måste hoppas att jag ännu hinner plussa. Trevlig helg på er!!!

  • VASL
    LISTAN PÅ ALLA VI SOM SKA FÅ BARN {#emotions_dlg.flower}

    Gravida:
    Malbert, AMH 0,55 Ankaja, AMH 0,2, IVF 1, BF 18/12 DobbieDoo, AMH 0,41 Sötmaggan, AMH 0,33, 37 år Albatross74 AMH 0.27, IVF 1: feb 2011. Sprutstart 8/5 Ida73 AMH 0.2 IVF1, 0 ägg (Gonal-F+ Ovitrelle). IVF2, 6 ägg (Menopur + Pregnyl) Lully Hill, 45 år, AMH 0,28, 6 IVF denna gång med immunbeh. (Korta prot. Fostimon 300+Ovitrelle) Längtar74, (37 år), AMH <1, men 1,2 okt 2010!  3 IVF, varav 1  avbrutet. Inga ägg vid ÄP. ÄD1 Valencia, två embryon - neg. FET 9/2,  två embryon.  TD 23/2. Positivt! Pölsan (1977) AMH 0,8 första syskonförsöket IVF/ICSI. TD 14/2 Poussin (1977), AMH 0,4. IVF5 med immunobehandl & korta protokollet, Puregon 300 enh. gav 8 ägg. Emsie83 (28 år) AMH 0,54, IVF1, långa protokollet med puregon/suprecur 250 enh, gav 11 ägg- två till frysen.

    Väntar på nytt försök:


    Sunshine123, (33 ar), AMH 0,48 , FSH 10,8. Vantar pa att borja behandling nagon gang i augusti. Anemon (38 år), AMH 0,47 Planerar behandling troligtvis i november. LycklligtLottad 1982, 29 år AMH 0,1, FSH 60. pp08 (41 år) IVF6/syskonförsök. Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. IVF hos CFC. Linn73 (1973), Tidigare AMH 0,41, nytt prov juni -11 visade AMH 0,84. Påbörjar sjunde försöket i april. eller (40 år), AMH 0,5. väntar på IVF nr 3 på CFC, kanske i maj?

    Sprayar:


    Sprutar:


    Rocktroll, (27 år), vet inte mitt AMH. Sprutstart 1/3 450 e menopur. IVF nr 3.

    Planerat ÄP/ET/FET:


    Bullen73, (38 år), AMH 0,4. IVF 4 (Födde son på IVF 3) Plock 12/3 8 ägg. ET 14/3, Långa protokollet Menopur 450 enh.
    Ruvar:

    VASL (39 år), AMH 0,5 .IVF 1. Korta metoden 450 e menopur+ pregnyl.  svårstimulerad och fick bara 2äggblåsor . ET  två 2-dagars embryon 14 Mars.

    ÄD-kö:


    Småsteg, AMH 0,49, 1 makeinsem, 1 IVF utan resultat, rek ÄD Jegs (31 år), FSH 15, AMH 0,06 dec 2010, 0,1 april 2011!. Avbruten  IVF    behandling 6/5. Kör både ÄD (vän utreds för korsdonation,  provtagning 1   i  sept 2011) och Adoption (Medlemskap i Adoptionscentrum  från Juli   2011,  diplomerad adoptionskursdeltagare i okt 2011). Nelle (37 år)  AMH 0,3 (feb. 2011), 0,2 (11.09.19), 0,5 (11.09.21)  Har gjort   tre  IVF-försök med egna ägg som inte lett till ET. Står i   landstingets  ÄD-kö  sedan 11.03.01. Linn73 (1973), AMH 0,84. Har gjort fem misslyckade IVF:er. Står i landstingets ÄD-kö sedan 111010. Poussin (34 år), AMH 0,4. Har 4 misslyckade IVF försök och är nu framme i ÄD-kön på Huddinge. Castor  (född-75), amh 0,1 fsh 13, lh 5,2. Avbrutet försök, långa metoden, 23 maj  2011 pga flare-up effekt av sprayen. Nytt försök, korta metoden dec 2011. 5 äggblåsor gav bara ett ägg på ÄP, detta ägg blev dock en 10-poängare. Negativt test ruvardag 17. Får ej försöka igen. ÄD-kö sedan 17 jan, adoptionskö med kursstart 27 mars.

    Väntar ÄD-start:


    ewa00, (25 år),  AMH <<0,1 , FSH mellan 6-60. Framme i  landstingets ÄD-kö efter ca 14 månader, väntar nu på matchande donator

    Adoptionskö:


    Nelle (37 år) AMH 0,3 (feb. 2011), 0,2 (11.09.19), 0,5 (11.09.21)  Medlem i AC sedan juli 2011 och i FFIA sedan augusti 2011, diplomerad     adoptionskursdeltagare i okt 2011 Jegs (31 år), FSH 15, AMH    0,06 dec 2010, 0,1 april 2011!. Avbruten  IVF behandling 6/5. Kör både   ÄD  (vän utreds för korsdonation,  provtagning 1 i sept 2011) och   Adoption  (Medlemskap i Adoptionscentrum  från Juli 2011, diplomerad    adoptionskursdeltagare i okt 2011). Linn73 (1973), AMH 0,84. Medlem i BFA sedan okt 2011 och AC sedan jan 2012. Poussin (34 år), AMH 0,4. Medlem i AC sen okt 2011. pölsan (1977), AMH 0,8, medlem i AC sen nov 2009 längtar74, medlem i AC sedan apr 2011. Castor  (född-75), amh 0,1 fsh 13, lh 5,2. Avbrutet försök, långa metoden, 23 maj  2011 pga flare-up effekt av sprayen. Nytt försök, korta metoden dec 2011. 5 äggblåsor gav bara ett ägg på ÄP, detta ägg blev dock en 10-poängare. Negativt test ruvardag 17. Får ej försöka igen. ÄD-kö sedan 17 jan, adoptionskö med kursstart 27 mars. Medlem sedan 1 feb 2012, ffia + bfa
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH