• Rocktroll

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej! Kika in här för jag behövde lite hopp efter att ha hört att IVF inte ens är en idé för oss och därmed bröt ihop när vi nu ska göra vårat tredje försök. Känns lite bättre efter att ha läst framgångshistorier Glad


    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Rocktroll
    Poussin skrev 2012-02-13 21:09:52 följande:
    Hej! Vad baserar de sig på när de säger att IVF inte är någon idé för er? Om jag förstår rätt så har ni gjort 2 försök, vad har ni fått för resultat då?
    Ja visst inger det hopp att läsa om alla som faktiskt har lyckats - och fler kommer vi att bli! Skrattande
    Jag har lågt AMH men kommer inte ihåg exakt värde så har bett om att få göra om det. Första gången fick man ut 5 ägg och 3 blev befruktade, fick tillbaks 2 och det tredje dog under odlingen. Andra försöket fick jag ut 6 ägg och 2 blev befruktade som jag fick tillbaks. Trodde inte det var sååå dåligt resultat men när läkaren som ska kunna sin sak säger att det är lika bra att vi ställer oss i adoptionskö istället för att fundera på 3 nya försök om detta inte lyckas så blir man ganska modfälld. Nu ska jag iaf testa ny medicin för innan har jag tagit puregon men nu ska jag ta menopur så man kan hoppas det blir någon skillnad. Har läst att man oftare ger menopur till dom med lågt amh värde, stämmer det? Konstigt att jag inte fått det ordinerat tidigare i såna fall.

    Vad är tyska metoden?
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Rocktroll
    Poussin skrev 2012-02-15 07:25:35 följande:
    Går ni privat eller är det landstings försök? Låter mycket märkligt att ni inte skulle få fortsätta, du har haft bättre resultat än jag som aldrig har fått ut mer än 3 ägg. De har inte gett oss så stora chanser att lyckas, men har ännu inte sagt nej till fortsatt behandling. Nu gör vi vårt 5:e och sista försök hos CvL, misslyckas det så blir det kanske ett till på CFC annars ÄD i höst. Har ni funderat på ÄD?
    Det är väldigt individuellt hur man reagerar på Puregon vs Menopur, jag har t ex fått bäst resultat med Puregon och kasst med Menopur/Fostimon, men för andra tjejer är det tvärtom. Menopur ska ge enlige läkarna ge bättre kvalitet på äggen, hoppas det blir så i ditt fall!! Glad
    Det är privat för vi har en dotter på 3 år sedan innan. Hon blev till på naturlig väg på första försöket och det är inte sååå längesen men ändå tycker läkaren att våra chanser att bli gravida över huvud taget är minimala. Kan äggreserven ha minskat så mycket under knappt ett år ens för vi började försöka på syskon så fort hon var född?

    Vi har pratat om äggdonation men känner att det inte är något för oss. Vi vill antingen ha genetiskt gemensamt eller inte alls (adoption) så något mellanting känns inte rätt. Är nog mycket pga att vi har barn sedan innan så vi har ju något att jämföra med och maken gillar inte tanken på att det skulle vara genetiskt hans men inte mitt. Jag kan hålla med honom.
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Rocktroll
    pölsan skrev 2012-02-16 21:08:17 följande:
    Rocktroll - Tråkigt att de var så negativa. Tycker inte att era resultat verkar så dåliga. Mina har ju inte varit bättre direkt (fast det säger ju kanske inte så mycket Skäms.) Till oss sa de på Cvl-kliniken sa de dessutom att det var ett stort plus att vi lyckats få en dotter. Har ni tänkt försöka igen? 

    Bullen73 -. Hoppas du har lite roliga saker att se fram emot nu under spray&spruttider!

    Poussin - När är det dags för  första VUL? 

    Kram! 
    Ja jag börjar spruta nästa helg om mensen kommer när den brukar. Denna gången blir det menopur 450 e, innan har jag haft som mest 375 e puregon så får se om det blir någon skillnad. Man kan ju hoppas Glad
    Min läkare har inte alls sagt något om att vi borde ha en chans för att vi har barn sedan innan eller något sånt utan hon får en bara att känna sig pytteliten känns det som.
    Poussin skrev 2012-02-16 17:13:10 följande:

    pp08  & Pölsan - Tack raringar! Kyss


    Rocktroll - En möjlig förklaring kan vara att du hade lägre AMH redan när din dotter blev till, men hade tur och ägglossade ett guldägg när ni började försöka. Jag blev ju spontant gravid för 1 1/2 halvt år sedan med 0,3 i AMH och jag tror inte att mitt MF hade något med AMH värdet att göra utan snarare immunologiska orsaker.

    Jag förstår helt hur ni resonerar gällande ÄD och tycker det är viktigt att man tänker igenom det ordentligt så att det känns rätt för bägge. Jag kanske också skulle se annorlunda på det om jag redan hade ett barn, men i dagsläget så kan jag inte ge upp tanken på att uppleva en graviditet och vara med från början. Sen får vi se med nr 2, det kanske blir adoption, det får vi se då. Glad


    Förstår verkligen att man vill äggdonera om man aldrigh har varit gravid Glad vi resonera som så att vi har ju gått igenom en kanonbra graviditet och har det i bagaget så det är inte det allra viktigaste utan det är tiden efter att barnet är fött....på ett eller annat sätt. Men hade mer än gärna varit gravid igen för det är underbart samtidigt som det är hemskt vissa stunder. Men SÅ värt det Skrattande
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Rocktroll
    Poussin skrev 2012-02-18 17:36:44 följande:
    Pölsan - Måndag morgon är det dags för VUL, lika nervöst som vanligt, med det är bara att vänta och se.

    Rocktroll - Spännande att testa Menopur istället!
    Usch vilken tråkig attityd din läkare verkar ha, jag tycker också det borde vara mycket positivt att ni redan har en dotter! Och om hon nu inte tycker det så behöver hon ju i alla fall inte säga saker som får er att känna er små, det här är jobbigt nog som det är. Du har ingen möjlighet att få byta läkare? Tänk vad härligt när du blir gravid, (för det kommer du att bli), då kan du visa henne hur fel hon hade! Skrattande

    Kram till er alla!
    Ja lite finkänslig kan man kanske vara. Jag blev bara ännu mer ledsen för att hon sa det så blunt och dessutom på makens födelsedag så jag blev ledsen för hans skull med. Tror inte vi kan byta läkare för jag har hört att hon är den enda nu då den andra bytt klinik. Vi går på Nordic IVF center/kvinnokliniken så någon annan kanske vet bättre om Anna-Karin jobbar kvar för jag hörde att hon gått till Carlanderska. Vi går hos Anna-Lena.

    Känns som jag slump joinat denna gruppen lite, hoppas det är ok? Annars kan jag följa i smyg Flört
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Rocktroll
    Linn73 skrev 2012-02-19 12:53:47 följande:
    Vad roligt att så många är igång! Här ska det produceras bebisar!

    Poussin, vi följs än en gång. Måste vara ett positivt tecken! Hoppas att det ser riktigt bra ut för dig på VUL i morgon. Jag ska också på VUL i morgon för att kolla om vårt lilla frysta embryo kan flytta in hos mig senare i veckan.

    Bullen73, mitt AMH-värde har stigit från 0,41 till 0,84 så det verkar kunna variera något från cykel till cykel. Vill helst inte ta om provet och riskera att det har sjunkit. Känns liksom bättre mentalt att det ligger på en något högre
    nivå än tidigare. 

    Självklart är du välkommen Rocktroll! Jag har också haft Menopur 450 ie flera gånger. Nu senast blev det tre toppembryon varav ett ligger och väntar i frysen. Har gjort fem tidigare försök och det var enda gången som jag hade turen att få något till frysen. 

    Skön söndag alla {#emotions_dlg.flower}

     
    Lät lovande Glad jag har inte fått något till frysen och jag får alltid tillbaks två så jag håller bara tummarna att jag åtminstone får tillbaks två men att få någon till frysen med vore underbart då vi gör vårat sista betalda försök nu.
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Rocktroll

    Heeeeeej lillamillan Glad ja här hänger jag nu då jag skippade "the tråd". Eller jag blev alldeles nyss välkommen av alla söta i denna tråden då jag mest frågade lite saker och lika gärna kunde hänga på Flört lite kul (om man kan säga så) att alla sitter i samma båt här och man har ungefär samma förutsättningar.

    Hur går det för er med 5:e försöket? Hur långt i behandlingen har ni kommit?

    För oss går det väll sådär. Ska göra 3:e försöket nu för jag fick mensen idag så ska börja med menopur imorgon 450 e, korta protokollet. Vi fick också rådet att gå över till äggdonation eller adoption men det är ett så stort steg att vi inte vill ge upp än. Läkaren sa att vi borde lägga våra pengar på annat än IVF rent ut sagt men om detta försöket inte funkar så ska vi rådfråga en annan klinik och efter det ta beslutet om hur vi ska gå vidare. Eller om vi ens ska göra det. Vi har ju världens finaste Vilda men drömmen om fler barn blir aldrig mindre, inte så länge man fortfarande hoppas iaf.

    Vad räknas förresten som första blödningsdag? När det blöder rikligt eller när det börjat droppa lite som det gjort för mig idag?


    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Rocktroll

    Precis. VI måste också känna att vi är klara med IVF och det känner vi inte än efter fjuttiga 2 försök. Det är ju ingenting egentligen då vi vill göra åtminstone 6 st om någon vill behandla oss.

    Blev ingen sprutstart idag för har inte börjat blöda ordentligt än. Nu kommer det inget alls. Segstartad mens.


    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Rocktroll

    Grattis Poussin till ruvarstatus och två små finingar till frysen med :)

    Jag kom att det tänka på det idag att jag har inget minne av att jag testat AMH värde men min läkare sa bara att det är lågt, inte hur lågt. Vad är FSH? Sist fick jag lämna blodprov för att kolla sköldkörtelvärde, har det något med det att göra?

    Ikväll börjar jag spruta Glad ska bli spännande då jag testar nya mediciner, lite nervöst inför allt blandande med menopuren bara. Blir UL på dag 9 för mig och med maxdosen så om det inte ser bra ut då blir jag förbannad Tungan ute     


    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH