• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Rocktroll
    VASL skrev 2012-03-12 18:36:12 följande:
    Usch vad hemskt! Vad arg man blir ifall de inte tagit sig tid att sätta sig in journalen.

    Ja för min ordinarieläkare har gjort mina två tidigare ÄP och första gick som sagt inte så bra men vid det förra visste hon ju att man behöver vara försiktigare och då gick det JÄTTEBRA. Han borde ju ha vetat att man ska vara försiktigare om han läst min journal för detta var bland det värsta jag någonsin vart med om. Så nu blöder jag som sjutton och har en uppsvälld och ond mage pga blödingen. Inte kul alls.
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Kattflickan

    Vad jobbigt rocktroll att det gjorde ont. Hoppas nu att de växer till sig.

    2 av mina 4 ägg har befruktats och vuxit till sig till 8 - cellsstadium. Idag har biopsi gjorts på dem för analys. Jag hoppas så att något av dem är friskt så att det blir ET imorgon.

    Hur gick det för dig Bullen?

  • lillamillan

    Rocktroll: nej inte en gång till!!! Lider med dig. Håller tummarna för fina embryo till onsdag. Hjärtansfröjd: läste att du tydligen har jättefin äggreserv, ibland är det bäst att hålla käften . Jag bad att få ta om mina prover men det ville de inte, så gjorde ju det på egetbevåg men har inte vågat berätta dem för Ivf-kliniken då jag va rädd att de skulle ta tillbaka vårt extra försök. Men 60000kr, har priserna gått upp, vi betalade 55000 fast det va ju förra året visserligen.

  • Attack

    VASL- Tack för informationen, jag är tacksam för alla era erfarenheter.

    Vet inte om ni känner till min historia men mina prover i juni förra året var super. Läkaren förklara dom inte bara bra, utan jättebra.  Alltså starta vi med långa protokollet synarela, puregon som till sist maxades men utan resultat. Behandlingen blev avbruten.  Och jag blev förkrossad.

    Sen var jag på VUL någon vecka efter för att kolla om min mens var på gång och då såg han 2 STORA äggblåsor.
    Det var ju skönt tänkte jag för då finns det ju i alla fall ägg.

    Men ,men så var ju tydligen inte fallet. Nya prover togs och mitt AMH låg under 1 och mitt FSH låg på 37.

    Ännu en gång rasade allt. Läkaren har bestämt att ge oss en chans i fall proverna i maj/juni visar bra. Annars är det ÄG som gäller.  Men har dom då kollat det som ni skriver tro och tagit in det i beräkningen??

    Tycker också det är så himla dåligt att dom inte tar AMH direkt på första provet.

    Någon som har något mer jag kan göra eller försöka med till läkaren??

    Ni andra som får en chans vad får ni för hormonspruta?? Vilken ger bäst effekt??

    Dela gärna med er:)

  • Attack
    VASL skrev 2012-03-12 18:01:03 följande:
    Hej Bill bara skriva av mig lite. Gjorde äggplock idag. Det gick jättebra. Lite ont men inte alls så ont som jag hade tänkt. I förra veckans VUL hade jag bara två äggblåsor och de hittade ägg i båda äggblåsorna. Ni kan förstå hur lycklig jag är idag. Nu gäller det att båda äggena delar sig som de skall. Insättning ifall allt går som planerat på onsdag. jag fick tjata mig till att vi skulle fortsätta trots att jag endast hade två äggblåsor...skam den som ger sig
    Håller tummarna stenhårt!!!
  • Rocktroll
    Kattflickan skrev 2012-03-12 18:49:40 följande:
    Vad jobbigt rocktroll att det gjorde ont. Hoppas nu att de växer till sig.

    2 av mina 4 ägg har befruktats och vuxit till sig till 8 - cellsstadium. Idag har biopsi gjorts på dem för analys. Jag hoppas så att något av dem är friskt så att det blir ET imorgon.

    Hur gick det för dig Bullen?

    Håller alla tummar och tår att du har 2 friska fina ägg och får tillbaks imorgon Glad
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Attack
    Kattflickan skrev 2012-03-12 18:49:40 följande:
    Vad jobbigt rocktroll att det gjorde ont. Hoppas nu att de växer till sig.

    2 av mina 4 ägg har befruktats och vuxit till sig till 8 - cellsstadium. Idag har biopsi gjorts på dem för analys. Jag hoppas så att något av dem är friskt så att det blir ET imorgon.

    Hur gick det för dig Bullen?
    Vi håller tummarna för fullt!!
  • Kattflickan

    VASL: håller tummarna för dina ägg! Skumt att dina prover först visade bra?

  • Ciara

    Var på andra VUL idag och fick veta att äggblåsorna är stora nog, så nu blir det ägglossn.spruta ikväll. Och äggplock i Köpenhamn på onsdag morgon! Jag har bara 3 äggblåsor, hoppas att de räcker till.... Nervöst. Jag räknar inte med att det här kommer att gå vägen vid vårt första IVF-försök, men hoppas gör förstås både maken och jag.

    Mina 3 äggblåsors storlek: 17mm + 17mm + 20mm. Är det normalstorlekar? Finns det någon risk att den största poppar iväg på egen hand innan ÄP?? IVF-kliniken sa att vi skulle ta Orgalutransprutan några timmar innan äl-sprutan (och det är redan gjort), så den borde väl förhindra det förstås. Men ändå.
      
    Kattflickan: grattis till uttagna ägg och att två nu är befruktade! Skönt att äggplocket gick bra, men oflax med tandläkarbesök samma dag. Tungan ute Hoppas att behandlingen av äggen går bra nu!!
     
    Attack: Så otroligt jobbigt med beskedet du fick! Du har min medkänsla. Men vad fint att du kanske får göra IVF trots allt, hoppas det.

    Emsie83: stort grattis till +. Och tack för ditt pepp till mina äggblåsor... Glad   

    Lyckligtlottad1234: tack för ditt äggpepp också! Glad  

    Bullen73: oh, vad många äggblåsor du hade vid VUL! Skrattande Trots ditt 0.4 i AMH, tänk att det ändå kan bli så bra. Hoppas äggplocket gick bra idag!
      
    Linn73: håller tummar stenhårt för dig! 

    VASL: Grattis till äggplocket och 2 ägg!! Härligt! Glad  

    Rocktroll: guuuud vad jobbigt med ditt onda äggplock!! Shit, det är ju mardrömmen! Bra att du "fick ut nåt" av det i alla fall, bokstavligt talat. Håller alla tummar och tår för dig till ET på ons! (3 ägg hoppas jag också på att få ut på mitt ÄP på ons).  Det var f.ö. intressant att läsa din längre berättelse i ditt inlägg.

    Längtar74: vill säga grattis till ditt tillstånd!

    (Nu har jag säkert missat någon/något i mitt eget lite nervösa tillstånd). 

  • Bullen73

    Hjärtefröjd: grattis till 3-pack!!! Härligt att de tror på oss lågodsare:)

    Vasl: grattis till dina ägg. Håller tummarna hårt för dessa.

    Rocktroll: men , sur man blir att de inte kan ta till sig info!!! Hoppas du inte får allt för länge ont. Ska man inte alltid ta det försiktigt? Känns som det skulle va mer regel än undantag.

    Kattflicka: grattis!!! Härligt med bra embryon. Håller tummarna superhårt!!!!

    Ciara: det är bra storlek! Håller tummarna nu!

    Tack för att ni vill följa mitt ÄP. Det gick bra, hela 8 ägg fick de ut!!! Känns helt fantastiskt. Planerat återföring på ons. Värst är att jag har haft fruktansvärt ont efter!!! Helt sjukt. Låg och kved mig i 2 timmar efteråt och kan knappt gå rakt. Värre än efter förlossning säger jag nu

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH