• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Rocktroll
    Ciara skrev 2012-03-17 20:13:56 följande:
    Usch, vill inte ens hamna vid livmodertappen. Om jag slipper. Flört Jag har lite svårt för allt som har med kroppsliga funktioner att göra. Därför är det ju så hääärligt att behöva göra IVF med sprutor och undersökningar och allt. Flört 

    Samma här men det var inte så äckligt som jag hade trott.
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Kattflickan

    Jag dricker koffeinfritt kaffe sen nyår. Tycker det är rätt ok. Men jag har annars hört att upp till 3 små kaffekoppar per dag är ok.

    Är det nån fler som upplever lite menssmärtor? Har googlat och tror det är progesteronet. Har spända bröst också, sambon blev helt till sig

  • Rocktroll
    Kattflickan skrev 2012-03-17 20:55:23 följande:
    Jag dricker koffeinfritt kaffe sen nyår. Tycker det är rätt ok. Men jag har annars hört att upp till 3 små kaffekoppar per dag är ok.

    Är det nån fler som upplever lite menssmärtor? Har googlat och tror det är progesteronet. Har spända bröst också, sambon blev helt till sig

    Jag har konstanta mensmärtor och är bara på RD 3. Det lär ju vara progesteronet för jag fick det nästan direkt efter att jag börja med det. Har ömma bröst med så ibland gör det ont bara jag kommer åt dom.
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • Kattflickan

    Jag är väl också på RD 3 och känner som du, bra då är det normalt!

  • Rocktroll
    Kattflickan skrev 2012-03-17 22:43:51 följande:
    Jag är väl också på RD 3 och känner som du, bra då är det normalt!

    Ja jag läste bipacksedeln och där stod det att bland annat livmoderskramper är en vanlig biverkning. Tycker det räcker att man har det som gravid Flört
    .:: Mamma till yrvädret Vilda 090425 ::. rocktroll.blogg.se
  • VASL

    Ciara : Vad kul!!! Känns som att vi är i samma sits. Jag ruvar på två embryon och har inget i frysen.
     Jag tycker mig ha märkt vissa biverkningar av Lutinus. Kramper i äggstocksområdet samt att min tempkurva gått upp ett par tiondelar. Har också spända bröst.
    Måste säga att jag inte dragit ner på kaffet, hmm borde göra det. Dricker fortfarande ca 4-5 koppar per dag. Är det nån som vet varför koffeinet är dåligt?

  • Kattflickan

    Jag har analyserat mig själv och insett att det här att jag har slutat med koffeinhaltiga drycker och alkohol helt sen nyår är en del i mitt starka kontrollbehov. Jag vill verkligen kunna påverka ivf-resultatet och känner mig lite vilsen när jag inte kan göra det, det är utanför min kontroll. Sen ska man väl leva hyfsat bra, äta bra inte dricka så mycket men egentligen tror jag att måttlighet räcker för att inte påverka ivf'en.

    Men för mig är det enda sättet att känna att jag gör något för att eventuellt kunna påverka resultatet. Så ingen alkohol eller koffein för mig Rynkar på näsan  

    Det verkar vara olika bud om koffein, min syster gjorde ivf i Schweiz där hon bor och hon fick rådet inget koffein alls av läkaren men här säger de högst 3 koppar. 

    Millan 

  • Ciara

    Jag har också lite ömmande bröst. Så det är väl proggisarna. (Känner inte av något annat dock).

    Kattflickan: Jag känner som du, att jag också vill kunna göra i alla fall något för att påverka utkomsten av detta. Så att skippa koffeinet tror jag är bra, även "känslomässigt". I morse lyckades jag dock inte hålla mig, jag var bara tvungen att ta en kopp, när maken ändå hade sitt färskt. Skäms Men som ni säger (och som jag läst mig till) så ska 2-3 koppar ju vara ok. Det skulle dock kännas absolut bäst att inte dricka något koffein alls. Hm, ska nog testa något koffeinfritt för att se hur det funkar. (VASL: Vet inte heller varför koffeinet anses vara dåligt...)

    IVF-kliniker säger ju att man ska leva normalt (med vissa riktlinjer som t.ex att inte hårdträna), men jag vill ju självklart ändå göra det som skulle kunna ge ett gott resultat. Vad jag förstått så är det ju en känsligare procedur kroppsligen med IVF-befruktning, jämfört med en naturlig sådan. Så det är lika bra att vara lite extra försiktig, tänker jag. 

    VASL: ja, jag såg att du också fick tillbaka två! Roligt! Glad  Ska bli intressant att följas åt här...

  • lillamillan

    När man har försökt tillräckligt länge och uteslutit det mesta så orkar man inte. Vi är på vårt 5försök och nu e jag trött på att leva som om jag vore gravid. Har gjort det i flera år nu och nu vid dena behandlingen skiter jag i vilket. Dricker kaffe och pepsi precis som vanligt. Dricker dock inte alkohol men det gör jag så sällan i vanliga fall så det märks inte. När vi har bokat resor har vi flera gånger gått anpassa det vi bokat ifall vi skulle vara gravida och det suger speciellt när vi aldrig blir gravida. Jag orkar snart inte mer!!!! Men vad är alternativet, leva barnlös, den tanken vill jag inte ens tänka

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH