• Anemon

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Poussin, såg tidigare i tråden att du startade på lägre dos Menopur och sedan ökade. Vet du varför du inte började direkt på 450? Jag har alltid fått köra maxdos utan att ens något annan alternativ diskuterats och det är två kliniker som sagt det. Fast det kanske beror även av andra värden? Jag har inte frågat så mycket om det efter som allt fokus under mina behandlingar har legat på det låga AMH värdet och att vi inte bör vänta.....En gång sänktes dosen dock i slutet av behandlingen.

  • Anemon

    Poussin håller alla fingar som går för dig i morgon! Känner igen mig så i alla funderingar kring hur kroppen känns inför äggplocket. Är det något som är fel eller inte, men det har fungerat bra varje gång. Det är ytterst ovanligt att man ägglossar i förtid. De ligger där och mognar nu och bara väntar på att plockas i morgon! Det kommer gå bra!

    Linn
    , verkligen intressant att höra om hormondosen. Ingenting som jag hört tidigare. Min hobbyteori skulle vara att med för hög dos så kanske äggblåsorna växer för snabbt och att det kan vara negativt? 

     
    Själv är jag ruvare igen också! Piffen och Puffen bor numera hos mig. Piffen är embryot som var riktigt fint och Puffen den som behöver en extra puff eftersom det inte var lav lika bra kvalitet. Sedan har vi även Pingu (!!!) som gillar kallare klimat och tagit vägen via frysen! Mao är vi så glada som man bara kan vara nu!
    Men åhh vad det känns som om det är många dagar att vänta, och vänta! 

    Hur många proggisar tar du per dag Linn? Det verkar vara olika. Nu skall jag ta 3 men på vår privata klinik har man hävdat att 2 är fullt tillräckligt, speciellt med korta metoden när man inte "nollställt" hormonerna på samma sätt. Misstänker att 3 jämfört med 2 kommer göra att jag får ändå mindre koll på eventuella tidigare symptom.

    Kram
     

  • Anemon

    Nej, vad ledsen jag blir för en skull Poussin! Så skulle det ju inte gå när ni har kämpat så. Förstår att det är mycket att ta in och bearbeta innan ni landar i hur ni vill hantera allting i framtiden.
    Många kramar till dig och maken! 

  • Anemon

    Tack för alla lyckönskningar SoligLinn, jag tycker inte alls dina symptom låter negativa. Illamående kan ju likväl vara ett graviditetstecken!!! En del som plussat brukar berätta att det kände illamående några dagar kring när embryot fäste och det borde ju vara kring nu för dig! Sedan tror jag proggisarna gör att man kan må lite olika från dag till dag och det är säkert olika på vilka biverkningar man får som individ också! Jag tror stenhårt på att något har börjat goa till sig riktigt bra hos dig nu.

    Linköping, tycker absolut att du skall kontakta fler kliniker själva och höra hur de ser på er situation. Bevisligen så har du ju blivit gravid och då borde det ju ändå kunna finnas en chans att få fram något ägg av bra kvalitet fortfarande. Det verkar dock som om åldern tillämpas ganska strikt i Sverige. När jag fick reda på mitt dåliga AMH värde 0,467 så sa kliniken att det tyckte det var värt att försöka då jag fortfarande i sammahanget var relativt ung men att det om vi varit några år äldre hade gjort en annan bedömning. Man kan ju tycka att det borde vara upp till en själv vid privatfinansierade först att bestämma om man ändå har hyfsade värden.

    Jegs, sgå att du undrade över att få tillbaka två embryon och normalt får man tillbaka ett embryo. Dock brukar det vara möjligt att få tillbaka två om man är lite äldre och har gjort flera försök. Lite olika från klinik till klinik hur man bedömmer det.

  • Anemon
    Linn73 skrev 2011-01-22 19:08:40 följande:
    Tack för pepp Anemon!! Jag hoppas innerligt att du har rätt!

    Men nu är jag så nyfiken att höra hur du mår?  
    Jo jag mår egentligen väldigt bra. Får alltid extremt ömma bröst under behandlingen, vet inte om det är Menopur eller Orgalutran men det är på nivån kom inte nära mig! Det har lagt sig en del nu och magont är inte så farlig heller. Känner av lite ömhet eller vad man skall kalla det på kvällarna men annars går det bra.

    Är det mentala som är lite jobbigare. Ruvningen kändes som om den skulle vara Ok den här gånger, konstigt nog blir det lättare för varje gång för mig när jag tycker det borde vara tvärtom efter flera misslyckanden?! Vet inte om jag på något plan accepterat situation nu med alla behandlingar vilket jag nog inte hade gjort vid tidigare behandlingar. 
    Sedan hände en sak igår som jag har svårt att släppa. Jag tog på mig långfärdsskridskorna i går för en kortare tur i det fina vädret och givetvis slog jag en rejäl vurpa där jag satt mig ganska hårt på baken. Hade inte en tanke på att jag skulle kunna ramla så nu har jag svårt att släppa tanken på att tänk om något börjat slå sig till ro och nu "lossnade". Usch, vill försöka att undvika att oroa mig i onödan men det här känns som svårt att bortse från.
  • Anemon

    Oh nej Linn! Jag blir så ledsen för er skull om det är så att du börjat blöda ordenligt. Det är inte rätt slut på den här historien!
    Vet så väl vad du går igenom och alla tankar som far genom huvudet efter flera misslyckade försök själv. Men man måste tillåta sig själv att bli både ledsen och även förbannad över att situationen är som den är. Ingenting man kan göra åt men man måste få ge utlopp för känslorna. Bottna först i det och sedan när ni orkar får ni ta nya tag och har pratat med läkarna så vet ni mer och kan fatta beslutom vilken väg som är rätt väg för er att gå.
    Styrkekramar till dig!

  • Anemon
    Jegs skrev 2011-01-27 17:38:49 följande:

    Pratade med min läkare i dag och Huddinge verkar ha accepterat vår "begäran" om förtur, så snart borde jag få en formell kallelse för att få träffa dem under februari alt. mars i förhoppning att jag får en provstimulering av mina egna tillgångar... Kändes jätte härligt att höra, vill ju så gärna ge det minst en chans innan vi går vidare med alternativen...


    Jegs, vad skönt att du kommit in i loopen på Huddinge utan att behöva vänta för länge. Då håller jag tummarna att ni snabbt får en tid dit och diskutera vilka alternativ som finns.
    Min sambo och jag har haft otrolig tur och blivit prioriterade av Huddinge just pga min ålder och AMH-värdet. Vi blev remitterade i slutet av maj, fick bekräftelse på att remissen mottagits i juni, fick kallelsen i juli med första möte i augusti. Så för oss gick det väldigt snabbt trots att det var semestertider. När situationen är som den är så vill man ju bara få känna att man vet vilken typ av behandling som är aktuell och hur lång tid det tar innan man får sätta igång. Vi har fått väldigt bra bemötande på Huddinge såväl av läkare som övrig personal.

    När det gäller att berätta för omgiviningen så har jag bara berättat för två kompisar och jag har nu bett dem om att inte fråga om behandlingarna. De har varit väldigt omtänksamma men jag har upplevt det som väldigt jobbigt att få frågor. Min sambo har inte berättat för någon. Det är just frågorna plus att vi inte vill oroa våra föräldrar som gjort att vi inte berättat för fler. Men vi kommer berätta direkt när vi väl lyckas! Ja, just det, jag kände mig tvungen att berätta för min chef eftersom jag gick och oroade mig för att min frånvaro, efter dels vanlig sjukdom och sedan inför 2:a behandlingen, skulle upplevas som konstig och jag då fortfarande var provanställd. Han har sagt alla de rätta orden vilket känns skönt och nu har jag sluppit oroa mig över att han undrar över varför jag haft svårt att planera resor etc under januari när vi gjorde den 4:e (sista?!) behandlingen.
  • Anemon
    pp08 skrev 2011-01-27 21:06:19 följande:
    Var på ÄP idag och det blev 6 ägg. Hoppas de var av bra kvalitet

    Om allt går bra blir det ET på lördag.
    Härligt! Håller tummarna på lördag för dig!

    Själv ruvar jag på för fullt......dag 8 snart över. Ramlade ju i helgen när jag fick för mig att åka skridskor och det oroade mig lite men det går ju inte at göra ogjort så bara vänta och se. Tycker det känns som de övriga gångerna när det gäller ömhet i bröst och antydningar till molvärk. Annars känns det som om det gör lite mer ont kring äggstockar osv än tidigare men det kanske beror på att vi nu kört 3 IVF på raken ( med start direkt efter första ordinarie blödning) och att det gör äggstockarna ömma?  
  • Anemon
    Linn73 skrev 2011-01-28 18:22:40 följande:
    Anemon: Åh var jag håller tummarna för dig! Hoppas Piffen och Puffen är riktiga kämpar. Visst går du på Huddinge? Jag skulle också vilja komma igång med nästa försök så snart det bara går. Det var inget problem för din del att få starta direkt efter ordinarie blödning?
    Jo, vi går på Huddinge men har varvat behandling under hösten med St Göran. Vi gjorde försökte på Huddinge i sept/okt och sedan tog det ett tag att få besked om vi fick göra ett 2:a försök via landstinget eller ej. När vi fick besked om det så var det försent att planera in oss för behandling i nästkommande cykel och vi blev grovplanerade i december. Man vet ju aldrig riktigt om man blöder efter normal cykel efter IVF, det har varierat lite för mig, och när 1:a blödninen efter IVFn kom och jag räknade efter så såg jag att jag inte skulle hinna med behandling via Huddinge i december och då ringde jag St Göran där vi gjort vår utredning och första IVF och där kunde vi sätta igång direkt. Så vi gjorde en misslyckad behandling där och sedan efter 1:a normala blödningen igen på Huddinge i januari. Just mitt låga AMH värde och att alla säger att man inte skall vänta gjorde att jag var lite stressad och inte vill tappa tid.
    Jag tror tyvärr inte att du skall räkna med att du kan få starta direkt efter 1:a blödningen då det ofta ligger planerade behandlingar fullt redan då. Sedan är mitt råd även att ligga på och be om att behandlande läkare ringer upp dig för att få besked. Jag fick ringa flera gånger för att få besked då vårt fall skulle tas upp i någon form av läkarforum. De sa att de erbjuder läkarbesök efter misslyckad behandling men vår tid måste ha försvunnit...jag ringde två gånger men vi fick aldrig någon tid. Fast det kanske var för att vi fick ok och ett långt samtal med vår läkare?.
    Och Linn, du undrade om resulatet varierar mellan behandlingar? För hoss har det varierat mellan 5-8 plockade ägg och mellan 1 och 3 ägg som varit av bra kvalitet. Behandlingen i december gav 5 plockade ägg varav endast 2 var mogna och ett gick att använda, nu sist fick vi 6 plockade varav 5 mogna och 3 att använda.
  • Anemon
    pp08 Stort grattis till dubbelruvning! Håller alla tummarna.

    Själv vet jag inte riktigt hur det går. Har fått ökad spänning i brösten (och det hade börjat avta ganska bra kring dag 7-8) de senaste 2 dagarna och det molvärker i magen hela tiden. Känns ungefär som riktigt rejäl mensvärk, fast verkligen hela tiden. Hade deppardagen med gråtattacken att det var kört igår, men idag har jag varit och köpt gravtest och funderar på att tjuvtesta i morgon.....då är det 12 dagar sedan insättning...Usch ruvningen är verkligen jobbig när det börjar närma sig testveckan. Tidigare försök har jag börjat blöda antinge samma dag som äggplocket eller dag för ET.
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH